• پنجشنبه / ۲۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۰
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95082719074
  • خبرنگار : 71542

تاکید ابتکار در نشست مراکش

کشورهای توسعه‌یافته از اعمال فشار بر کشورهای درحال توسعه خودداری کنند

کشورهای توسعه‌یافته از اعمال فشار بر کشورهای درحال توسعه خودداری کنند

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در کنفرانس بین‌المللی تغییرات آب و هوای مراکش طی سخنانی با تاکید بر اینکه تغییرات آب و هوایی باید در چارچوب اهداف توسعه پایدار و ریشه‌کنی فقر مورد توجه قرار گیرد، گفت: اقدامات در بخش‌های مختلف باید با دقت صورت پذیرد و همانطور که در توافقنامه پاریس تکرار شده، کشورهای توسعه یافته می بایست از هر گونه اقدام که به اعمال فشار بر کشورهای در حال توسعه در زمینه‌های مختلف اقتصاد بین‌المللی و امور مالی منجر شوند، بپرهیزند.

به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار، معاون رییس جمهور کشورمان افزود: ما نمی‌توانیم با رویکردهای مصرف گرایانه و مادی کنونی، منابع جهانی را مدیریت کنیم و به تجدیدنظر در سیاست‌ها و دیدگاه‌هایمان برای احترام به زندگی در تمام اشکالش، نیاز داریم.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست، خاطرنشان کرد: جمهوری اسلامی ایران تلاش همه جانبه ای برای کمک به مبارزه با گرم شدن زمین داشته و پیشنهاد واقع بینانه ما برای کاهش 4 درصدی تولید گازهای گلخانه ای تا سال 2030 در شرایط کنونی و تا 8 درصد بیشتر در صورت رفع تحریم ها و ارائه منابع مالی و تکنولوژیکی، نشان از عزم ایران در این زمینه دارد.
ابتکار با اعلام اینکه سه روز پیش مجلس شورای اسلامی توافق‌نامه پاریس را تصویب کرد، به اقدامات عملی ایران از جمله انطباق استراتژی اقتصاد کم کربن و برنامه های عمده برای تغییر الگوهای کشاورزی فعلی و روش های آبیاری برای حفظ آب اشاره کرد.
وی تصویب و اجرای سریع اصلاحیه  دوحه با سنجش بلندمدت مالی به خصوص از طریق تدارک 100 میلیارد دلار سالانه تا 2020 از منابع عمومی برای اقدامات ساختاری روشن به منظور توسعه فناوری های نوین و اقدامات انتقالی مرتبط با تولید گازهای گلخانه ای که توسط کشورهای توسعه یافته متوقف شده را خواستار شد و این را به عنوان ابزار ارزیابی جدی بخش‌های مختلف در انجام تعهدات برای مقابله با تغییرات آب و هوا دانست.
معاون رییس جمهوری اسلامی ایران در بخشی از سخنانش به رابطه پیچیده بین تغییرات آب و هوایی و تنوع اجتماعی، اقتصادی، بهداشتی و مسائل محیط زیستی اشاره کرد و گفت: اکنون معضلات ناشی از درگیری‌های مسلحانه، مشکلات زنان و کودکان، امنیت غذا و آب، بلایای طبیعی مثل  گرد و غبار و طوفان‌های شن مسیر ناهمواری را برای رسیدن به اهداف توسعه پایدار و اولویت های انطباق کشورهای در حال توسعه ترسیم می کند.
وی افزود: به خصوص به منظور ممانعت از مهاجرت های آب و هوایی در آسیب پذیرترین این کشورها، می بایست توجه لازم و ابزار مناسب برای رسیدن به انطباق در اختیارشان قرار گیرد تا حوزه چالش ها محدود شود، چرا که این مسائل مانع رشد الگوهای توسعه و تلاش های منطقه ای و جهانی برای مبارزه با گرمایش جهانی است.
ابتکار در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه تمایز جزء جدایی ناپذیر توافق های تغییرات آب و هوایی است بر اصل مسئولیت مشترک، اما متفاوت کشورها تاکید کرد و گفت: قابلیت های اساسی کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا و پروتکل کیوتو به روشن بودن تعهدات و اقدامات گروه های مختلف کشورها در مبارزه با تغییرات آب و هوا و جهت دادن به عملکرد متن و توافقات بازمی گردد.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، وی افزود: موافقت‌نامه پاریس نیز تحت پوشش این کنوانسیون است و از این رو باید به شیوه ای کامل اجرا شود. به طوری که کشورهای توسعه یافته به تعهدات خود عمل کنند و ارائه ابزارهای اجرایی، منابع مالی، انتقال و توسعه فنآوری و همکاری با کشورهای در حال توسعه تحقق یابد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha