• چهارشنبه / ۲۶ آبان ۱۳۹۵ / ۱۰:۰۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 95082618264
  • خبرنگار : 71263

تمدید ۱۰ ساله تحریم‌های ایران در کنگره آمریکا

تمدید ۱۰ ساله تحریم‌های ایران در کنگره آمریکا

قانون‌گذاران آمریکایی روز سه‌شنبه لایحه‌ای برای تمدید تحریم‌های ایران به مدت ۱۰ سال دیگر و وضع تحریم‌های جدید علیه سوریه را تصویب کردند تا عزم خود برای ایفای یک نقش قوی در سیاست خاورمیانه صرفنظر از این‌که چه کسی در کاخ سفید حضور پیدا می‌کند را منعکس کند.

به گزارش ایسنا، مجلس نمایندگان آمریکا با ۴۱۹ رای در برابر یک رای، به لایحه تمدید قانون تحریم‌های ایران به مدت ۱۰ سال دیگر رای دادند. این قانون نخستین‌بار در سال ۱۹۹۶ برای مجازات سرمایه‌گذاری‌ها در صنعت انرژی  ایران و جلوگیری از برنامه هسته‌ای ایران تصویب شد.

مجلس نمایندگان آمریکا همچنین در یک رای‌گیری شفاهی لایحه‌ای را تصویب کرد که دولت سوریه و حامیان وی از جمله ایران و روسیه را تحریم می‌کند.

تحریم‌های ایران در پایان سال ۲۰۱۶ در صورت تمدید نشدن به پایان خواهد رسید. لایحه تمدید قانون تحریم‌های ایران به منظور تبدیل شدن به قانون، باید از سوی سنا تصویب شده و به امضای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا برسد.

بر اساس گزارش رویترز، دولت اوباما و سایر قدرت‌های جهان سال گذشته با ایران برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود در قبال تسهیل تحریم‌ها به توافق رسیدند، اما قانون‌گذاران آمریکایی اعلام کردند می‌خواهند قانون تحریم‌های ایران همچنان باقی بمانند و این پیام قوی را ارسال کنند که آمریکا به تحریکات ایران واکنش نشان خواهد کرد و هر رییس جمهوری قادر خواهد بود به سرعت در صورت نقض توافق هسته‌ای از سوی تهران، تحریم‌ها را احیاء کند.

الیوت اینگل، یکی از مقامات ارشد دموکرات در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا که حامی این لایحه بوده است، اظهار کرد: حتی پس از انتخابات اخیر و جابه‌جایی قدرت، رهبری آمریکا در صحنه جهانی تغییر نخواهد کرد.

اد رویس، نماینده جمهوریخواه و رئیس کمیته امور خارجی، قانون تحریم‌های ایران را یک ابزار حیاتی توصیف کرد.

این رای پس از انتخاب دونالد ترامپ جمهوری‌خواه به ریاست جمهوری آمریکا صورت گرفته است. جمهوریخواهان کنگره به اتفاق آرا به همراه ده‌ها نماینده دموکرات با توافق هسته‌ای مخالف بوده اند و ترامپ هم از این توافق به شدت انتقاد کرده است.

نمایندگان هر دو حزب اظهار کرده‌اند: امیدوارند حمایت هر دو حزب برای یک موضع سختگیرانه در قبال ایران تحت ریاست جمهوری جدید ادامه پیدا کند.

هنوز هیچ اظهارنظری از سوی رهبران سنا درباره‌ زمان تصویب قانون تحریم‌ ایران یا تحریم‌های سوریه وجود نداشته است.

بسیاری از دموکرات‌های سنا مایلند تصویب تحریم‌های فعلی ایران همان طور که در مجلس تصویب شد، انجام بگیرد اما سایر نمایندگان خواستار افزودن تحریم‌های جدید مانند تحریم‌هایی هستند که آزمایش‌های موشک بالستیک ایران را هدف می‌گیرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha