• یکشنبه / ۱۶ آبان ۱۳۹۵ / ۱۴:۲۰
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 95081611148
  • منبع : نمایندگی خوزستان

رییس ستاد عتبات عالیات استان خبر داد:

خدمات‌رسانی شبانه‌روزی موکب‌های مرزهای خوزستان به زائران اربعین

خدمات‌رسانی شبانه‌روزی موکب‌های مرزهای خوزستان به زائران اربعین

ایسنا/خوزستان رییس ستاد عتبات عالیات خوزستان گفت: با توجه به حضور زائران و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، مواکب در مرزهای چذابه و شلمچه به صورت شبانه‌روزی آماده پذیرایی هستند.

به گزارش خبرنگار ایسنا، منطقه خوزستان، حجت‌الاسلام سید محمود موسوی در نشست خبری که امروز برگزار شد، با بیان اینکه در سال ۹۴ از مجموع زوار اربعین ۱۹ درصد مربوط به استان خوزستان، ۱۱ درصد تهران، ۷ درصد خراسان رضوی، ۶ درصد فارس، ۵ درصد قم و ۵۲ درصد سایر استان‌ها بوده‌اند، گفت: ۷۵ درصد از این زائران را آقایان و ۲۵ درصد را بانوان تشکیل می‌دهند.

وی با بیان اینکه در پایانه مرزی شلمچه در سال ۹۲ و در مراسم اربعین حسینی ۴۵ موکب برپا شد، ادامه داد: این تعداد در سال ۹۳ به ۵۶ موکب، سال ۹۴، ۱۲۵ موکب و در سال جاری به بیش از ۲۰۰ موکب مستقر و ۵۰ موکب بین‌راهی رسیده است. همچنین ۲۰ موکب در سال ۹۲، ۳۰ موکب در سال ۹۳، ۹۰ موکب در سال ۹۴ و ۱۸۰ موکب مستقر و یکصد موکب بین‌راهی در سال جاری آمار مواکب برپا شده در مرز چذابه هستند.

موسوی با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده به منظور پذیرایی از زائران اربعین حسینی با توجه به ۴ ورودی استان خوزستان از اندیمشک، شهرکرد، بوشهر و شیراز آماده شده است، افزود: به منظور تأمین استراحتگاه برای زائران همه حسینیه‌ها، مساجد و بقاع متبرکه در تفاهم‌ با اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان و همچنین اردوگاه‌های راهیان نور همچون شهید باقری خرمشهر، ایثار آبادان، شهید مسعودیان اهواز، ثامن‌الائمه، شهید حبیب‌الهی و ... در تفاهم‌ با سپاه خوزستان مهیا شده‌اند.

رییس ستاد عتبات عالیات استان خوزستان با اشاره به اینکه در دو پایانه شلمچه و چذابه مکان استراحت برای زائران تا ۱۵هزار نفر پیش‌بینی و جانمایی شده است، ادامه داد: برای نخستین بار در سال جاری موکب ویژه خواهران راه‌اندازی شده که محل استراحت، سرویس بهداشتی، آشپز و مدیر مستقل دارد.

موسوی با بیان اینکه از همکاری فرماندار، امام جمعه و مسئولان سوسنگرد و خرمشهر تقدیر می‌کنم، گفت: سرکشی استاندار از طرح‌های در حال انجام در مرزها به نحو مطلوبی انجام شده است.

مسئول کمیته جمع‌آوری، مشارکت مردمی، اسکان و تغذیه در ستاد اربعین استان خوزستان عنوان کرد: در پایانه مرزی بین‌المللی شلمچه به سمت عراق استان آذربایجان شرقی با موکب خود مستقر شده و ارائه خدمات می‌دهد و زائران را تا مرز عراق انتقال داده و خوزستان کمبودهای این پایانه را از نظر آب، یخ، هماهنگی و ... پشتیبانی می‌کند. همچنین در مرز چذابه مواکب عراقی مستقر شده و پیش‌بینی ارائه امکانات برای یک‌هزار زائر صورت گرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه تعداد مواکب بیشتر شده بر اساس ابلاغ رسیده به ما باید در دو مرز چذابه و شلمچه روزانه یکصدهزارنفر (در مجموع ۲۰۰هزار نفر) در سه وعده پذیرایی شوند. ارائه خدمات در دو مرز نامبرده از ده صفر تا پنج روز پس از اربعین حسینی ادامه خواهد داشت. همچنین در اهواز تعدادی مواکب راه‌اندازی می‌شود تا زائران در هنگام بازگشت از زیارت و تا زمان عزیمت به استان‌های خود در مورد استراحت و پذیرایی دچار مشکل نشوند.

موسوی با بیان اینکه زائران از هفته گذشته حرکت خود را به سمت کشور عراق آغاز کرده‌اند و اکنون روزانه بیش از ده‌هزار نفر از دو پایانه چذابه و شلمچه خارج می‌شوند، گفت: پیش‌بینی می‌شود که طی این روزها این آمار به ۲۰هزار زائر در روز برسد.

مسئول کمیته جمع‌آوری، مشارکت‌های مردمی، اسکان و تغذیه در ستاد اربعین استان خوزستان با تأکید بر اینکه استان خوزستان با همه امکانات خود در خدمت زائران امام حسین(ع) است و خانه هر خوزستانی یک موکب به شمار می‌رود، گفت: امسال مواکب به صورت شهرستانی راه‌اندازی شده و مردم در آن‌ها به ارائه خدمات می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه برخی از استان‌ها با استقرار در دو مرز شلمچه و چذابه به عنوان معین(کمک‌دهنده) استان خوزستان به فعالیت می‌پردازند، افزود: استان‌های خراسان شمالی، اصفهان، ستاد فرمان امام راحل(بنیاد برکت)، اداره‌کل اوقاف و امور خیریه استان خوزستان، در مرز چذابه و استان‌های فارس، هرمزگان، بوشهر و کهگیلویه و بویراحمد در مرز شلمچه مستقر شده‌اند.

موسوی با بیان اینکه روحیه بسیار خوب و عالی در مواکب به جهت پذیرایی از زوار مشاهده می‌شود، گفت: تعدادی از مردم برای دریافت موکب ثبت‌نام کرده اما با توجه به کثرت مواکب دیگر زمینی برای برپایی موکب باقی نمانده است.

رییس ستاد عتبات عالیات خوزستان با اشاره به اینکه به صورت روزانه سرکشی از مواکب برای برطرف کردن مشکلات و خواسته‌های آنها انجام می‌شود، گفت: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته مواکب همزمان با یکدیگر تغذیه‌ها را تقسیم نمی‌کنند بلکه با توجه به حضور زائر در ۲۴ ساعت شبانه‌روز آماده پذیرایی هستند. آب شرب برای آشامیدن و پخت و پز توسط آب روستایی با تانکر تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه به منظور اسکان زائران در مرز چذابه تا ۵۰هزار نفر آمادگی وجود دارد، گفت: همه افرادی که می‌خواهند در این امر خیر مشارکت کنند می‌توانند هدایا و نذورات خود را در اهواز به ستاد عتبات عالیات اهواز واقع در اتوبان آیت‌الله بهبهانی و در شهرها نیز به ستاد عتبات عالیات شهرهای خود مراجعه کنند. همه این هدایا و نذورات مردمی به دست مواکب می‌رسد و ما هیچ انباری برای ذخیره نداریم.

موسوی افزود: با توجه به حجم بالای زائران حسینی مواکب نیازمندی‌هایی همچون آرد، برنج، روغن، گوشت، رب‌ گوجه، کنسرو، خرما، پتو، تأمین هزینه آرد یارانه و ظروف یکبار مصرف را دارند. اکنون نیاز ما به بیش از ده‌هزار پتو و زیرانداز فوری است. همچنین برای پخت نان آرد یارانه با هزینه کیلوگرمی ۸۰۰ تومان خریداری شده که نیازمند کمک خیران و تقبل هزینه آن هستیم. به منظور تأمین نان مصرفی زائران بیش از ۲۰ تنور نان در اختیار بانوان بستان و سوسنگرد قرار گرفته که به صورت داوطلبانه برای پخت نان حاضر شده‌اند و در سه نوبت به پخت نان می‌پردازند.

وی با بیان اینکه مجموعه دولت همچون استانداری و سایر نهادها و ادارات نظام جمهوری اسلامی زیرساخت‌های مرتبط با پیاده‌روی اربعین همچون جاده، پارکینگ، روشنایی، آب و مخابرات موردنیاز مواکب را مهیا کرده است، گفت: دولت زیرساخت‌ها را آماده کرده اما به طور صددرصد مردم میزبان زائران امام حسین(ع) هستند؛ همه بودجه و امکانات مواکب از سوی خود مردم تأمین شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha