• شنبه / ۱۵ آبان ۱۳۹۵ / ۱۶:۳۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95081510487
  • منبع : وزارت علوم و تحقیقات

تفاهم‌نامه چهارجانبه همکاری بین‌المللی برای احیای ربع رشیدی

تفاهم‌نامه چهارجانبه همکاری بین‌المللی برای احیای ربع رشیدی

با امضای تفاهم‌نامه همکاری چهار جانبه علمی، فنی و عملیات پژوهشی، مرمتی و حفاظتی ربع رشیدی وارد مرحله عملیاتی می‌شود.

به گزارش ایسنا، به موجب این تفاهم نامه چهار جانبه که به امضای دکتر صادق نجفی شهردار تبریز، مرتضی آبدار مدیرکل میراث ‌فرهنگی، صنایع‌ دستی و گردشگری استان آذربایجان‌ شرقی، مسعود باقرزاده کثیری رئیس دانشکده هنرهای کاربردی دانشگاه هنر اسلامی تبریز و ژودیت تومالفسکی مدیرکل موسسه باستان‌شناسی آلمان رسید، پژوهش‌های باستان‌شناختی، مرمتی و حفاظتی ربع رشیدی تبریز وارد مراحل عملیاتی می‌شود.

هدف از امضای این تفاهم‌نامه، تحقق عملی همکاری‌های علمی و فنی برای کاوش‌های باستان‌شناسی و پژوهش‌های باستان‌شناختی، باستان‌سنجی و مطالعات حفاظتی، مرمتی معماری، گردشگری و موزه‌داری مرتبط با محوطه باستانی ربع‌رشیدی تبریز و همچنین آماده‌سازی زمینه‌های علمی و فنی لازم برای ثبت این مجموعه تاریخی در فهرست میراث جهانی یونسکو عنوان شده است.

به موجب این تفاهم‌نامه موسسه باستان‌شناسی آلمان نسبت به تشکیل و اعزام هیات باستان‌شناسی به همراه تجهیزات فنی و مواد و مصالح لازم جهت نقشه‌برداری لیزر اسکن سه بعدی، نقشه‌برداری سطح الارضی ژئوفیزیک، ژئوماتیک، نقشه‌برداری هوایی به تبریز اقدام می‌کند.

تامین زیرساخت‌های فنی و حمایت‌های مادی و معنوی این پروژه حساس و ارزشمند، توسط شهرداری تبریز انجام خواهد شد.

دانشگاه هنر اسلامی تبریز نیز در زمینه‌ کاوش‌های باستان‌شناسی، باستان‌سنجی، سال‌یابی با روش‌های شیمیایی و گاه‌شناسی درختی، مرمت و حفاظت، ترسیم نقشه‌های معماری، ساخت ماکت و مدل و طراحی پلان گردشگری با هیات آلمانی همکاری خواهد داشت.

همچنین ستاد مرکزی و دفتر مهندسی و مدیریت پروژه بزرگ ربع رشیدی (رشیدیه) تبریز در دانشگاه هنر اسلامی تبریز مستقر خواهد شد.

اداره ‌کل میراث‌ فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان آذربایجان‌ شرقی نسبت به ارایه فضا، تأمین و تدارک و مدیریت نیروی کارگری و خدماتی و مصالح  و ملزومات کارگاهی و خدمات رفاهی استقرار هیات آلمانی اقدام می‌کند.

گفتنی است، برگزاری دوره‌های مشترک برای ارتقای سطحی علمی مهارت‌های باستان‌شناسی در تبریز از دیگر مفاد این تفاهم نامه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha