به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر نیما رضایی دبیر اولین کنگره بینالمللی شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی (یوسرن) ، در نشست خبری امروز با اشاره به راهاندازی شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی (یوسرن) افزود: در آخرین روزهای سال 2015 میلادی جلسهای در ساختمان مرکزی دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد و در این جلسه از دانشمندان یک درصد کشور دعوت به عمل آمد.
وی با بیان اینکه در این جلسه راهاندازی شبکه یوسرن مطرح شد، خاطرنشان کرد: متعاقب این اقدام با راهاندازی این شبکه از 10 ماه قبل این شبکه رسماً کار خود را آغاز کرده است و تاکنون 3600 نفر از محققان جوان 65 کشور دنیا عضو این شبکه شدهاند.
رضایی با تاکید بر اینکه در این شبکه 180 نفر از دانشمندان یک درصد برتر دنیا عضویت دارند، خاطرنشان کرد: این دانشمندان از 21 رشته علمی هستند و علاوه بر آن 11 نفر از برندگان نوبل نیز به عضویت این شبکه درآمدهاند.
عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تهران، ایجاد دفاتر کاری این شبکه در سایر کشورها را از دیگر اقدامات راهاندازی این شبکه دانست و اظهار کرد: تاکنون سه دفتر در کشورهای تاجیکستان، آلمان و فرانسه با تابلوی یوسرن راهاندازی شده و اخیراً نیز در دانشگاه هاروارد دفتر کاری به نام شبکه یوسرن فعالیت خود را آغاز کرده است.
وی با اشاره به دعوت از دانشمندان یک درصد برتر ایرانی و محققان ایرانی خارج از کشور به عضویت این شبکه یادآور شد: بر این اساس، دعوتنامه این شبکه را به 200 دانشمند یک درصد برتر ایرانی غیرمقیم ارسال کردهایم و تاکنون بیش از 13 نفر از دانشمندان یک درصد برتر ایرانی خارج از کشور به عضویت این شبکه درآمدهاند.
رضایی، امضای 14 تفاهمنامه با دانشگاههای خارج و انتشار 96 مقاله با نام یوسرن را از دیگر اقدامات این شبکه نام برد و ابراز امیدواری کرد که این شبکه در آیندهای نزدیک تبدیل به بزرگترین پژوهشگاه مجازی شود.
برگزاری اولین کنگره بینالمللی یوسرن
دبیر اولین کنگره بینالمللی شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی (یوسرن) در این نشست خبری از برگزاری این کنگره خبر داد و در این باره گفت: در این کنگره که با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و کمیسیون ملی یونسکو برگزار میشود، 14 دانشمند یک درصد برتر خارج از کشور و 20 نفر از دانشمندان یک درصد داخل کشور حضور خواهند یافت.
رضایی با بیان اینکه این محققان از حوزههای علمی چون علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، علوم پایه، علوم پزشکی و علوم اجتماعی هستند، ادامه داد: در این کنگره 18 سخنرانی از سوی دانشمندان یک درصد دنیا ارائه خواهد شد.
وی ادامه داد: از جمله سخنرانان در این کنگره دکتر جان گوردون از انگلستان و برنده جایزه نوبل سال 2012 است. موضوع سخنرانی وی در خصوص چگونگی برنامهنویسی برای سلولها به منظور کاربرد در درمان بیماریها است.
وی با اشاره به حضور دکتر فرانسیس کوکا از کشور ایتالیا در این کنگره یادآور شد: وی درخصوص تکامل و قومیتها و ژنتیک انسانی سخنرانی میکند. علاوه بر آن دکتر تامسین ادواردز از انگلستان در زمینه تغییرات جوی و تاثیر آن بر زندگی مطالبی را ارائه خواهد کرد.
دبیر این کنگره همچنین با اشاره به حضور دکتر بهرام مبشر از آمریکا در این کنگره یادآور شد: وی درخصوص حیات در کُرات دیگر و دکتر جمشید آقایی درخصوص انرژیهای تجدیدپذیر سخنرانی خواهند کرد.
به گفته عضو هیات علمی دانشکده علوم پزشکی تهران، الکساندر لیماز از هلند درخصوص نگرش و تازههای مغز انسان، اولاف استو از دانشمندان یک درصد آمریکا در خصوص علوم اعصاب و تازههای آن، مایکل شرایبر (Michael Schreiber) از آلمان در خصوص اندازهگیریهای علمی، دکتر مرتضی محمودی از دانشگاه هاروارد در خصوص آینده نانوپزشکی و تاثیر کار گروهی در آن و دکتر چن (Guanrong Chen ) از کشور چین در خصوص فعالیتهای شبکهای علمی بحث و تبادل نظر خواهد کرد.
اعطای جایزه یوسرن به 5 دانشمند
دبیر اولین کنگره بینالمللی شبکه جهانی آموزش و پژوهشهای علمی (یوسرن) با اشاره به جزئیات برنامههای این کنگره یادآور شد: این کنگره از 18 تا 20 آبان ماه در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه اختتامیه این کنگره با حضور وزیر علوم برگزار میشود، ادامه داد: برای انتخاب دانشمندان برتر یک درصد فراخوانی اعلام شد که براساس آن 500 دانشمند ایرانی و خارجی رزومه فعالیت تحقیقاتی خود را ارائه دادند که از این بین 20 دانشمند برای داوری نهایی انتخاب شدند.
رضایی با بیان اینکه داوران این فراخوان که از دانشمندان یک درصد و برندگان جایزه نوبل هستند، ادامه داد: براین اساس برای رای هیات داوران پنج نفر به عنوان دانشمندان برتر برای دریافت جایزه یوسرن انتخاب شدند که در مراسم اختتامیه این کنگره که در روز 20 آبان ماه برگزار میشود، معرفی خواهند شد.
به گفته وی، به برگزیدگان این کنگره مبلغ 10 هزار دلار اعطا میشود که 5 هزار دلار آن نقدی و 5 هزار دلار آن درقالب جوایز غیرنقدی مانند هزینه سفر اعطا میشود.
انتهای پیام
نظرات