• سه‌شنبه / ۱۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۹
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95081108131
  • منبع : نمایندگی کرمان

مسؤول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان:

تشکیل ستاد بحران دلیل بر وقوع زلزله مخرب نیست/در حال حاضر علم توان پیش‌بینی وقوع زلزله را ندارد

تشکیل ستاد بحران دلیل بر وقوع زلزله مخرب نیست/در حال حاضر علم توان پیش‌بینی وقوع زلزله را ندارد

مسؤول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان با تاکید بر اینکه زلزله قابل پیش‌بینی نیست، گفت: در منطقه زلزله‌خیز هر لحظه امکان وقوع زلزله وجود دارد، اما در حال حاضر علم توان پیش‌بینی وقوع آن را ندارد.

دکتر سید جلیل‌الدین فاطمی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص زلزله‌های اخیر در استان کرمان گفت: استان کرمان گسل‌های مخربی دارد و همواره در استان کرمان بطور متوسط روزانه حدود 3 زلزله 2 یا 3 ریشتری رخ می‌دهد.

وی با بیان این‌که منطقه‌ای که زلزله خیز است، وقوع زلزله در آن حتمی است، افزود: در سطح شهر کرمان نیز حدود 30 گسل وجود دارد؛ اما طول آنها کمتر از 20 کیلومتر است و شایان ذکر است که گسل‌هایی که طول کم دارند، توان ایجاد زلزله مخرب را ندارند.

مسؤول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: ادعای ایجاد گسل جدید در منطقه زرند، حتی اگر صحت هم داشته باشد که به احتمال قوی صحت ندارد، باید بررسی شود که طول آن چه میزان است.

فاطمی تصریح کرد: انرژی در گسل‌ها در حال ذخیره‌شدن است که روزی باید این انرژی را تخلیه کنند، بنابراین زلزله رخ می‌دهد. بر همین اساس استان کرمان شاهد زلزله‌های مخربی در گذشته بوده است.

وی افزود: اینکه برخی مدعی پیش‌بینی زلزله هستند، کاملا کذب است و علم تا کنون نتوانسته است زلزله را پیش‌بینی کند، اما دانشمندان در این راستا در حال پژوهش هستند، بطور مثال مرکز پژوهشی دانشگاه شهید باهنر کرمان روی گاز رادون در حال تحقیق است.

مسؤول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه داد: برخی بر این باورند که قبل از زلزله‌های مخرب پیش لرزه می‌آید که این مطلب نیز درست نیست؛ چرا که برخی از زلزله‌های بزرگ اصلا پیش لرزه ندارند.

وی 4.5 ریشتر را زلزله بزرگ و مخرب ندانست و اظهار کرد: زلزله‌های کمتر از 5 ریشتر ممکن است هر 6 ماه رخ دهد که این زلزله‌ها ایجاد خسارت نمی‌کنند، زلزله‌های بالاتر از 6 ریشتر را زلزله مخرب می‌گویند.

فاطمی تصریح کرد: در برخی از کشورها به دلیل اینکه خانه‌های خود را از چوب می‌سازند، هر چند وقت یکبار آژیر خطر به صدا در می‌آورند تا آمادگی لازم را به مردم دهند و اینکه اگر اکنون ستاد بحران در زرند تشکیل شده است به منظور آمادگی است تا اگر زمانی زلزله‌ای رخ داد، مانند زلزله بم غافلگیر نشویم.

وی تشکیل ستاد بحران را دلیل بر وقوع زلزله مخرب ندانست و ادامه داد: بطور مثال ماشین آتش‌نشانی در نزدیکی برخی از مراکز پژوهشی مستقر هستند آیا باید نتیجه گرفت که این مراکز حتما آتش می‌گیرند.

مسؤول مرکز پژوهشی زلزله دانشگاه شهید باهنر کرمان با بیان این که گسل‌های کرمان به درستی شناسایی نشده‌اند، تصریح کرد: تشکیل ستاد بحران برای تمرین و آموزش است و آموزش از وظایف ستاد بحران است.

وی تاکید کرد: ایران روی کمربند زلزله قرار دارد و زلزله رخ خواهد داد، اما کسی آن را نمی‌تواند پیش‌بینی کند و اگر کسی بر این اساس بخواهد در مردم ترس و هراس ایجاد کند، بدون علم صحبت می‌کند.

فاطمی با تاکید بر این‌که مسؤولین باید بر ساخت و سازها نظارت داشته باشند، خاطرنشان کرد: در مناطق پرخطر مردم باید اتاق امن بسازند، اگر مقاوم سازی انجام گیرد، نباید از وقوع زلزله هیچ ترس و نگرانی داشته باشیم.

انتهای پیام
  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha