به گزارش ایسنا، محمدرضا رستمی در نشست خبری به پیشینه راهاندازی صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر اشاره کرد و گفت: این صندوق از سال ۱۳۸۴ تاسیس شده و از صندوقهای چهارگانه وزارت رفاه است و بیمه کشاورزان، روستاییان و عشایر را به عهده دارد.
وی افزود: در حال حاضر یک میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی کشاورزان هستند اما جامعه هدف ما شش میلیون خانوار است. پیشبینی میکنیم دو میلیون خانوار تحت پوشش سایر صندوقها باشند بنابراین دو میلیون و ۵۰۰ هزار خانوار باقی میمانند که تحت پوشش هیچ صندوقی قرار ندارند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه بیمه ما یک بیمه اختیاری است و برخی بیمهشدگان به صورت مستمر حق بیمه به ما پرداخت نمیکنند، گفت: از یک میلیون و ۵۰۰ هزار تحت پوشش صندوق، ۸۰۰ هزار نفر بیمه پردازی مستمر دارند.
رستمی افزود: در حال حاضر سه خدمت بلندمدت مستمری بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی از طریق این صندوق ارائه میشود و اگر بیمه شده به ۶۵ سال سن رسیده باشد و ۱۵ سال حق بیمه دریافت کرده باشد از صندوق مستمری بازنشستگی دریافت میکند.
وی با بیان اینکه ماهیت اختیاری بودن عضویت در این صندوق باعث شده است رشد کار و سرعت افزایش نرخ پوشش کُند شود، گفت: ما خدماتی از جمله بیمه بیکاری، بیمه درمان را نداریم و اغلب این خدمات هستند که برای افراد جذابیت دارند. ما برای آینده صندوق برنامهریزی کردهایم تا بتوانیم این خدمات را افزایش دهیم. در اصلاحیه و بازنگری آییننامه صندوق، بیمه بیکاری، ایام بارداری و بیمه بیکاری و... دیده شده است که البته باید به تصویب برسد و مستلزم افزایش حق بیمه است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: در حال حاضر حق بیمه ما ۱۵ درصد یک روستایی است که ۵ درصد آن را بیمه شده و ۱۰ درصد را دولت پرداخت میکند و در صورت اصلاحیه آییننامه پیشبینی ما افزایش ۲۱ درصدی حق بیمه است که ۷ درصد را بیمه شده و ۱۴ درصد را دولت بپردازد.
رستمی در پاسخ به پرسشی درباره تعداد مستمریبگیران این صندوق گفت: صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان یک صندوق جوان است و هنوز به ۱۵ سال نرسیده است بنابراین هنوز بازنشسته مستمریبگیر نداریم و در حال حاضر ۳۲ هزار پرونده فوتی و از کارافتادگی داریم که مستمری به آنها پرداخت میکنیم.
وی مجموع داراییها و ذخایر این صندوق را ۶۵۰۰ میلیارد تومان اعلام و اظهار کرد: بودجه امسال صندوق ۴۱۰ میلیارد تومان بود. ما ۶۰۰ میلیارد تومان از مرحله سرمایهگذاریها دریافت میکنیم و سالانه حدود ۲۴۰ میلیارد تومان حق بیمه از بیمه شدگان دریافت میکنیم و پرداختی ما بابت مستمری فوت و از کارافتادگی به افراد تحت پوشش حدود هشت میلیارد تومان است.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر ادامه داد: حق بیمه به صرت پلکانی و براساس سطوح درآمدی از افراد دریافت میشود و کف حق بیمه سالانه ۱۸۰ هزار تومان و سقف آن ۴۲۰ هزار تومان است. البته این امکان وجود دارد که برخی کارگزاریها این مبالغ را به صورت قسطی و در طول سال دریافت کنند. پس از آنکه فرد بازنشسته شد، دوسوم این مبلغ در قالب مستمری ماهانه به وی پرداخت میشود.
رستمی در ادامه این نشست خبری به ارائه توضیحاتی پیرامون بازنشستگی پیش از موعد پرداخت و گفت: موضوع بازنشستگی پیش از موعد از سال ۱۳۹۳ مطرح شد و نمایندگان مجلس طرحی را برای این منظور به مجلس بردند که به تصویب رسید و به شورای نگهبان رفت اما اشکالاتی چون بار مالی دیده نشده به آن وارد شد و مجدد به کمیسیون بهداشت برگشت.
وی افزود: نهایتا این طرح هفته گذشته مجددا در مجلس مطرح شد و به تصویب رسید که باید به شورای نگهبان جهت تایید نهایی ارسال شود، براین اساس اشخاصی که عضو صندوق بودند و ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده باشند و به سن ۷۰ سال رسیده باشند، میتوانند بازنشسته شوند. یک بخش دیگر این مصوبه اعمال شرط سنی برای عضویت در حق صندوق است و اگر به تصویب نهایی برسد افراد بالای ۵۰ سال دیگر نمیتوانند عضو صندوق باشند.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر با بیان اینکه بار مالی ناشی از این طرح از اصل ۴۴ و هدفمندی یارانهها تامین میشود گفت: شورای نگهبان باید این مصوبه را تایید و به ما ابلاغ کند تا آییننامه اجرایی آن را تدوین کنیم. ۳۰ هزار نفر مشمول این قانون میشوند و بار مالی ناشی از آن بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان است.
رستمی درباره بیمه فراگیر نیز توضیح داد: این طرح مشابه بیمه سلامت همگانی است، منتها بیمه سلامت همگانی خدمات درمانی ارائه میکند اما بیمه فراگیر سه خدمت بلندمدت بازنشستگی فوت و از کارافتادگی برای افرادی که فاقد این نوع بیمه هستند، ارائه میدهد.
مدیرعامل صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر افزود: این طرح مصوبه اولیه هیات دولت را دریافت کرده است و هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است. براساس مباحث مقدماتی، در این بیمه اجتماعی، ۳ درصد حق بیمه را دولت و ۱۲ درصد حق بیمه را بیمه شده پرداخت خواهد کرد. البته باید تاکید کنم منابع این صندوق با منابع صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان یکی نیست و دو سیستم و مکانیزم جدا دارند و پیشبینی میکنیم حدود ۱۰ میلیون نفر مشمول این طرح باشند.
انتهای پیام
نظرات