علیاکبر بصیری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، در این رابطه، گفت: مشکل برقگرفتگی پرندگان در محل تیرهای فشارقوی برق تنها مختص استان و کشور ما نیست و سایر کشورها نیز با این مشکل مواجه هستند.
وی در رابطه با استفاده از عایق سیلیکونی جهت رفع این مشکل بیان کرد: استفاده از عایق سیلیکونی که به عنوان یکی از راه حلها مطرح شده تنها میتواند مقرهها را پوشش دهد و با توجه به طول 1.5 تا دو متری بال عقابها باز هم اصابت بال با تیرهای برق اتفاق میافتد.
رییس مرکز تحقیقات شرکت توزیع برق استان مرکزی عنوان کرد: عایق کامل تیرهای برق به نحوی که اصابت عقابها با این تیرها موجب مرگشان نشود، نیاز به صرف هزینه قابل توجهی دارد که تامین آن در توان شرکت توزیع و اداره کل حفاظت محیط زیست استان نیست.
بصیری تاکید کرد: کسب نتیجه مطلوب در این حوزه نیاز به بررسی و انجام تحقیقات دارد که شرکت توزیع در خصوص تحقیقات و تامین هزینه برای این مهم آمادگی همکاری دارد و سمنهای زیستمحیطی به عنوان واسطه بهترین گزینه جهت انجام این تحقیقات هستند.
وی یادآور شد: شرکت توانیر استانداردهایی را در این خصوص تعریف کرده و شیوهنامهای بر این اساس تهیه شده است، اما این شیوهنامه باید بر اساس شرایط منطقهای مورد بازنگری قرار گیرد و جهت انجام تحقیقات میتوان از این شیوهنامه نیز استفاده کرد.
رییس مرکز تحقیقات شرکت توزیع برق استان مرکزی افزود: باید جلسهای با حضور شرکت توزیع برق و اداره کل حفاظت محیط زیست در این رابطه تشکیل و موضوع بررسی شود، اما به دلیل هزینهای که رفع این مشکل در بر دارد، دو نهاد تاکنون اقدامی در این خصوص انجام ندادهاند. سمنهای زیستمحیطی میتوانند به عنوان واسطه، زمینه تشکیل جلسه را فراهم کنند.
موضوع مرگ عقابهای صحرایی در اراک در گزارشی با عنوان "فاجعه مرگ عقابهای صحرایی" در این خبرگزاری، مطرح شد.
انتهای پیام
نظرات