به گزارش خبرنگار ایسنا در لبنان، شواهد نشان میدهد که میشل عون به عنوان رییس جمهور جدید انتخاب خواهد شد؛ اگر اتفاق خاصی رخ ندهد.
پس از استعفای "روبیر فاضل" از پارلمان لبنان، اعضای پارلمان اکنون ۱۲۷ نفر است، بنابراین حد نصاب برگزاری جلسات با تکیه بر دو سوم نمایندگان حضور ۸۵ نماینده خواهد بود.
رییس جمهور منتخب برای رسیدن به کاخ ریاست جمهوری بعبدا دو مرحله قانونی دارد. در ابتدا دو سوم نمایندگان پارلمان یعنی ۸۵ نماینده باید به رای دهند. اگر فرض بر این باشد که فردا ۸۵ نماینده در پارلمان حاضر می شوند کل این نمایندگان باید به او رای دهند. آنگاه اگر این تعداد رای حاصل نشود آنگاه به معادله ۵۰ + ۱ باید مراجعه شود.
تاکنون هیچ فراکسیونی صحبت از تحریم جلسه فردای پارلمان نکرده است و اصولا دیگر هیچ توجیهی برای چنین تحریمی وجود ندارد. از همین رو انتظار می رود اکثریت مطلق نمایندگان در صحن علنی حاضر شوند، هرگونه عدم حضوری احتمالا در قالب دلایل شخصی مثل مریض بودن خواهد بود.
سلیمان فرنجیه که پیشتر مورد حمایت حریری بود نیز در پارلمان حاضر خواهد شد و از هوادارانش در پارلمان خواسته است که برای رای دادن به وی فقط رای سفید به صندوق ها بیاندازند. این موضع نشان می دهد که او با روند روی کار آمدن و انتخاب میشل عون در پارلمان کنار آمده است.
حزب کتائب لبنان نیز که حرف و حدیث های بسیاری درباره میشل عون داشته نیز در جلسه فردا شرکت میکند، همین روند نشان میدهد جلسه پارلمان با حضور نمایندگان و با رای قابل توجهی برای میشل عون به پایان خواهد رسید.
هیئت پادشاهی سعودی نیز از بیروت دیدار و با موضع حمایت سعد حریری از میشل عون همراهی کرده است. نمایندگان بعثی و قومیون پارلمان نیز که اتحادی تاریخی با سوریه دارند از میشل عون حمایت کردهاند. این به اعتبار کارشناسان لبنانی یعنی تایید میشل عون از سوی دولت سوریه است.
ایران نیز از ماهها پیش اعلام کرده است که از انتخاب نمایندگان پارلمان به عنوان اقدامی داخلی و بدون دخالتهای خارجی حمایت میکند و مواضع سیاسی حزبالله برای اقدامی لبنانی و انتخاب رییس جمهور کشور را تایید میکند.
با این تحولات همه بر این اعتقادند که پوشش منطقهای مثبت برای انتخاب میشل عون فراهم شده است. از نگاه بینالمللی نیز با همه تردیدهای آمریکا پیرامون میشل عون به دلیل ائتلافش با حزبالله، اما هیچ مخالفت بینالمللی با ریاست جمهوری میشل عون به صورت جدی صورت نگرفته است. پس میتوان گفت از نگاه منطقهای و بینالمللی و داخلی مشکلی برای رسیدن عون به ریاست جمهوری وجود ندارد.
از سویی دیگر ولید جنبلاط نیز از ریاست جمهوری میشل عون حمایت کرده است. تنها موضوعی که در این میان وجود دارد موضع نبیه بری و فراکسیون وی در پارلمان است که آیا به میشل عون رای میدهند یا نه؟ با آن که آنها نیز به تنهایی نمیتوانند مانع رای آوردن عون شوند.
همه کارشناسان لبنانی میدانند مخالفت احتمالی بری با عون به شخص عون باز نمیگردد بلکه اعتراضی علیه سعد حریری است که به تنهایی به سوی میشل عون چرخیده است. از همین رو همه انتظار دارند که انتخاب سعد حریری به عنوان نخست وزیری لبنان از سوی میشل عون با چالشهای جدی روبرو شود زیرا مواضع حزبالله گواه بر آن است که نبیه بری برای چگونگی تشکیل هیئت وزرای آینده لبنان تنها نخواهد بود و اگر دو فراکسیون بزرگ شیعی در پارلمان لبنان یعنی سازمان امل و حزبالله با ترکیب آینده دولت لبنان به ریاست حریری مخالفت کنند آنگاه یک اشکال قانون اساسی بزرگ مجددا در صحنه سیاسی لبنان شکل میگیرد که خلاء سیاسی جدیدی در کشور ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات