مهدی عسلی در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه عراق اعلام کرده است توانایی تولید ۴.۷ میلیون بشکه را دارد به نشست نوامبر اعضای اوپک اشاره کرد و افزود: کشورهای طرفدار عربستان در اوپک بیشتر از ایران هستند. معمولا کشورهای ونزوئلا و الجزایر با شرط و شروط طرفدار ایران هستند و عراق هم که رابطه خوبی با ایران دارد خودش مدعی افزایش تولید است. بنابراین ایران به یک دیپلماسی قوی برای جلسه نوامبر احتیاج دارد و باید عراق را همراه خود کند.
وی به این سوال که دیپلماسی نفتی ایران برای نشست نوامبر باید چگونه باشد؟ پاسخ داد: نکته مهمی که وجود دارد این است که ایران رقم دقیقی را برای تولید اعلام نکرده است و فقط اعلام کرده میخواهد به وضعیت قبل از تحریم برگردد و بستگی دارد این حرف ایران چگونه تفسیر شود. آیا تفسیر ایران نسبتی است که با عربستان داشته؟ زیرا در آن زمان عربستان هشت میلیون بشکه تولید میکرد و تولید ما ۴.۲ میلیون و به عبارت دیگر نصف تولید عربستان بود، بنابراین اگر عربستان ۱۰.۶ تولید میکند ایران باید ۵.۳ تولید کند. از طرف دیگر در آن زمان تولید ایران از عراق بیشتر بود و اگر این مساله را معیار قرار دهیم باید از عراق هم بیشتر تولید کنیم.
سرپرست سابق اداره کل امور اوپک و مجامع انرژی وزارت نفت با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید با یکدیگر یک استراتژی مشخص داشته باشند، توضیح داد: اگر ایران و عراق به توافق برسند که تولید دو کشور معادل تولید عربستان شود این به نفع هر دو کشور است. تولید نفت پاییندستی عراق بسیار ضعیف است و میتوانند نفت پاییندستی خود را به ایران بیاورند و به فرآورده تبدیل کنند.
عسلی ادامه داد: بعید است عراق تا سال آینده قادر باشد نفت پاییندستی خود را گسترش دهد. بهترین راهکار این است که نفت خام را به جنوب ایران آورده، تبدیل به فرآورده کرده و به دنیا عرضه کند. این فرآیند به نفع کشور ایران نیز است. اگر دو کشور با هم همکاری استراتژیک داشته باشند میتوانند تقسیم کار کرده که در مجموع ۱۰ میلیون بشکه نفتخام تولید کنند و وزنهای معادل عربستان ایجاد کنند.
انتهای پیام
نظرات