• جمعه / ۷ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95080704580
  • خبرنگار : 71443

درخواست دومای روسیه از ایران برای به‌ رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه

درخواست دومای روسیه از ایران برای به‌ رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه

یک عضو ارشد مجلس دومای روسیه در نامه‌ای خطاب به مجلس شورای اسلامی ایران از تهران خواست تا الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه را به‌ رسمیت بشناسد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، یووگنی فیودروف رییس کمیته سیاست‌های اقتصادی دومای روسیه پیش از این پیشنهاد ارائه یک نامه رسمی به مجلس شوراس اسلامی ایران درخصوص به رسمیت شناختن الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه را از سوی تهران مطرح کرده و سپس در نامه‌ای از مجلس ایران خواسته است تا الحاق کریمه به خاک روسیه را به‌طور رسمی بپذیرد.

این نامه که با حمایت لئونید اسلوتسکی رئیس کمیته امور بین‌الملل دوما تنظیم شده است، ایران را نه تنها در بعد اقتصادی، بلکه در بعد نظامی و سیاسی به ویژه در مبارزه با تروریسم و جنگ علیه داعش شریک روسیه معرفی کرده است.

بنا بر اعلام رسمی مجلس دوما، هنوز پاسخی از سوی مقامات و مجلس شورای اسلامی ایران دریافت نشده است.

این نماینده دوما به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه از سوی ایران را یک حرکت سیاسی مثبت در جهت تحکیم پیشبرد روابط دوجانبه تهران-مسکو دانسته است.

بر اساس این گزارش، سوریه هفته گذشته به صورت رسمی اعلام کرد که الحاق کریمه به روسیه را کاملا پذیرفته است، از این رو مجلس دوما معتقد است که خوب خواهد بود تهران نیز گام مشابهی بردارد.

فیودروف تاکید دارد که دیگر زمان شراکت استراتژیک ایران و روسیه فرا رسیده است.

کریمه شبه جزیره ای است واقع در شمال دریای سیاه و جنوب اوکراین که بیش از ۹۶ درصد مردم آن در یک همه‌پرسی بحث برانگیز در ۱۷ مارس ۲۰۱۴ به الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه رای مثبت دادند. این منطقه در پی انقلاب ۱۹۱۷ روسیه به یکی از جمهوری‌های اتحاد جماهیر شوروی بدل شد اما پس از جنگ دوم جهانی، در ۱۹ فوریه ۱۹۵۴، دولت مرکزی ولایت کریمه به جمهوری سوسیالیستی شوروی اوکراین واگذار شد. کمی بعد، پس از انحلال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1۹۹۱ ولایت کریمه نیز  جمهوری خودمختار کریمه نام گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۸-۰۷ ۱۳:۳۱

این مسئله به وزارت خارجه مربوط است نه مجلس.

avatar
۱۴۰۱-۰۷-۱۰ ۱۰:۴۴

میگم نامه رو عوض کنند