به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آلمان، تعداد این دیپلماتها و همسران و فرزندان آنها به ۳۵ تن میرسد اما این آمار قطعی نیست و احتمال دارد تعداد واقعی بیشتر از این رقم باشد.
سخنگوی وزارت کشور آلمان به این سوال پاسخ نداده است که آیا دیپلماتهای پناهنده همگی در آلمان بودهاند یا دیپلماتهای ترک سایر کشورها را هم شامل میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، پیش از این وزارت کشور ترکیه اعلام کرد، 35 تن از دارندگان گذرنامههای دیپلماتیک ترکیه به صورت رسمی برای پناهندگی در آلمان درخواست دادهاند. هنوز اطلاعاتی در مورد هویت این پناهجویان و سمتهای آنها ارائه نشده است.
ترکیه خواستار استرداد برخی از دیپلماتها و وابستگان نظامی این کشور در کشورهای دیگر در راستای انجام بازجویی بعد از وقوع کودتای 15 ژوئیه و احتمال وابستگی آنها به سازمان فتح الله گولن (روحانی در تبعید و مخالف دولت ترکیه) است.
بر اساس اعلام وزارت کشور ترکیه، هرگونه درخواست استرداد از سوی دولت آنکارا براساس پروندههای موردی انجام خواهد گرفت. تصور میشود برخی از چهرههای شاخص مخالف دولت ترکیه از جمله قضات و روزنامه نگاران که آنکارا آنها را گولنیست میخواند، به آلمان فرار کرده باشند.
به گفته مقامات ترکیه فتح الله گولن و طرفداران وی طراح اصلی کودتای 15 ژوئیه در ترکیه بودهاند. آنکارا به دنبال استرداد گولن از آمریکا است.
اداره فدرال در امور مهاجران و پناهجویان آلمان اعلام کرده است که از اول ژانویه امسال تاکنون ۳۷۹۳ تن از شهروندان ترکیه در آلمان تقاضای پناهندگی دادهاند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۵ این رقم از۱۷۶۷ تن فراتر نرفته است.
انتهای پیام
نظرات