• یکشنبه / ۲ آبان ۱۳۹۵ / ۱۲:۵۲
  • دسته‌بندی: جامعه، شهری
  • کد خبر: 95080201193
  • خبرنگار : 71505

پیگیری وزارت کشور برای تحقق الگوی "شورای قوی، شهردار قوی" در اصلاح قانون شوراها

پیگیری وزارت کشور برای تحقق الگوی "شورای قوی، شهردار قوی" در اصلاح قانون شوراها

معاون امور شهرداری‌های سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور با تاکید بر لزوم تمرکززدایی به عنوان یک تجربه بشری گفت: برای تحقق تمرکززدایی باید شهرداری قوی داشته باشیم تا الگوی "شورای قوی، شهردار قوی" محقق شود.

علی نوذرپور در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: لایحه مدیریت شهری در کمیته تخصصی کمیسیون کلانشهرها در حال بررسی است و در فاز بعدی در کمیته های فرعی چارچوب اصلی حاکم بر لایحه در هیات دولت تعیین می شود تا ادامه بررسی ها در کمیسیون فرعی و بعد کمیسیون اصلی بر اساس این چارچوب ها پیگیری شود.

وی افزود: تصور می کنم رییس جمهوری در سال جاری این لایحه را به مجلس تقدیم کنند. در این لایحه انتخاب شهردار به صورت مستقیم توسط مردم پیش بینی شده است اما این لایحه به دور بعدی انتخابات که در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار خواهد شد نمیرسد.

وی به اصلاح قانون شورا اشاره کرد و افزود: این لایحه در کمیته فرعی کمیسیون کلانشهرها در مراحل آخر بررسی است و بزودی در کمیته اصلی مورد بحث قرار خواهد گرفت، تصور می کنم اگر دولت بخواهد این لایحه اصلاح قانون شوراها در صورت تصویب مجلس به انتخابات آینده میرسد.

نوذرپور در تشریح جزییات این لایحه گفت: در این لایحه انتخاب شهردار به صورت مستقیم توسط مردم انجام خواهد شد. قطعا انتخاب مستقیم شهردار با نظریه تفسیری شورای نگهبان نیز هماهنگی بیشتری دارد، چرا که شورای نگهبان به عنوان مفسر قانون اساسی معتقد است شوراها وظیفه نظارتی دارند؛ بنابراین انتخاب شهردار وظیفه اجرایی است و شورا نمی تواند شهردار انتخاب کند لذا پیشنهاد ما مطابق تفسیر شورای نگهبان است.

وی ادامه داد: اعضای شورا باید بپذیرند که تفسیر قانون اساسی توسط شورای نگهبان انجام می شود و هرچه تفسیر قانون است و شورای نگهبان ارائه می کند باید انجام شود.

نوذرپور تاکید کرد: در تمام دنیا چه کشورهایی که نظام فدرالی دارند و چه نظام های دیگر دارند بر اساس مطالعه ای که بیش از هشت سال پیش در مرکز مطالعات شهرداری تهران انجام شده است بیش از 44 درصد شهرداران خود را به صورت مستقیم با رأی مردم انتخاب می‌کنند برای مثال در ترکیه که در همسایگی ماست تمام شهرداران به صورت مستقیم با رأی مردم انتخاب می شوند.

وی ادامه داد: انتخاب شهردار توسط مردم برای مدیریت شهری دو مشروعیت را به همراه داشته است یکی مشروعیت انتخاب اعضای شورای شهر و دیگری مشروعیت انتخاب شهردار که نهایتا اقتدار مدیریت شهری به همراه خواهد داشت. در لایحه مدیریت شهری آب، برق و گاز نیز در اختیار شهردار و شورای شهر است چگونه شهرداری که جایگاه متزلزل دارد می تواند این مدیریت را انجام دهد. برای انجام این وظایف سنگین نیاز است که شهردار ثبات داشته باشد و بداند که برای چهارسال در جایگاه خود قرار دارد و می تواند برنامه داشته باشد و در این شرایط نظارت مردمی هم افزایش می یابد و شهردار علاوه بر شورا باید در مقابل برنامه ارائه شده به مردم نیز پاسخگو باشد.

وی افزود: در این شرایط شورا نیز علاوه بر اینکه تضعیف نمی شود بلکه شورا "به راستی" شورای شهر خواهد شد و الگوی "شورای قوی، شهردار قوی محقق" خواهد شد. در حقیقت شورا از محدوده  وظایف شهرداری فراتر می رود و حوزه های زیربنایی، فرهنگی، زیست محیطی، اجتماعی و شهرسازی را نیز در بر می گیرد؛ لذا شورایی قوی  تشکیل می شود.

وی تاکید کرد: باید با اجرای این لایحه زمینه مدیریت یکپارچه شهری را فراهم کرد و حتما باید تمرکززدایی تجربه شده در دنیا در کشور ما نیز محقق شود؛ چرا که تمرکزگرایی فساد و ناکارآمدی را به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha