دکتر محمدتقی جغتایی در حاشیه همایش علوم و فناوریهای شناختی و رفتاری در مشهد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در چارچوب روندی در حال اجرا در سطح کشور ۲۰ هزار دانش آموز نخبه طی امسال عضو ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی قرار میگیرند و امسال نیز 5 هزار دانشجوی مقطع دکتری در حوزههای فناوری شناختی، پزشکی، دستیاری پزشکی و روانشناسی به عضویت این ستاد در میآیند.
وی ادامه داد: این اقدام در راستای آشنایی و شناخت دانش آموزان و دانشجویان تخصصی با حوزه علوم شناختی و رفتاری در حال انجام است.
مشاور عالی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری گفت: این ستاد سه سال پیش با هدف توسعه علم و فناوری این بخش و حمایت از پروژههای تحقیقاتی راهاندازی شد.
وی تحقیقاتی همچون تحریک عمقی و تحریک سطحی مغز را از جمله این پروژهها در حوزه توانبخشی شناختی ذکر کرد.
وی پیشرفت ایران را در زمینه علوم شناختی و رفتاری خوب توصیف کرد و گفت: کشورمان در این زمینه اکنون با ترکیه در رقابت است و در برخی از قلمروهای این حوزه مانند هوش مصنوعی و علوم اعصاب از ترکیه و کره جنوبی سبقت گرفته است.
مشاور عالی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: ایران ظرفیت خوبی به لحاظ نیروی انسانی در حوزه علوم شناختی دارد.
وی گفت: ایجاد مراکز و تامین منابع مالی و اجرای پروژههای بزرگ از اهداف مربوطه در این زمینه هستند.
وی افزود: در کشوری مانند آمریکا سرمایهگذاری زیادی در حوزه علوم شناختی در بخش دفاعی صورت گرفته است.
جغتایی هدف نهایی از توسعه علوم شناختی را رفاه و آسایش مردم در حوزههای مختلف نظیر اقتصاد شناختی، مدیریت شناختی، ابزار شناختی، پزشکی و آموزش و پرورش عنوان کرد.
وی ادامه داد: علوم رفتاری و شناختی به رشته های مختلف نظیر پزشکی، مهندسی، اقتصادی و روانشناسی مربوط میشود و کاربردهای مختلفی در حوزههای اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی، دفاعی و پزشکی دارد.
انتهای پیام
نظرات