• شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۳:۰۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95080100411
  • منبع : دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد

رقابت ایران با ترکیه در حوزه علوم شناختی/راه‌اندازی 6 رشته در علوم شناختی

رقابت ایران با ترکیه در حوزه علوم شناختی/راه‌اندازی 6 رشته در علوم شناختی

مشاور عالی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوریهای شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری از راه‌اندازی شش رشته پیرامون علوم شناختی و فناوریهای شناختی در کشور خبر داد و گفت: فعالیت این رشته‌ها شامل رواشناسی شناختی، هوش مصنوعی، فلسفه ذهن، زبان شناسی شناختی، علوم اعصاب و توانبخشی شناختی اکنون در مرحله تربیت دانشجو تربیت است.

دکتر محمدتقی جغتایی در حاشیه همایش علوم و فناوری‌های شناختی و رفتاری در مشهد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: در چارچوب روندی در حال اجرا در سطح کشور ۲۰ هزار دانش آموز نخبه طی امسال عضو ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی قرار می‌گیرند و امسال نیز 5 هزار دانشجوی مقطع دکتری در حوزه‌های فناوری شناختی، پزشکی، دستیاری پزشکی و روانشناسی به عضویت این ستاد در می‌آیند.

وی ادامه داد: این اقدام در راستای آشنایی و شناخت دانش آموزان و دانشجویان تخصصی با حوزه علوم شناختی و رفتاری در حال انجام است.

مشاور عالی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری گفت: این ستاد سه سال پیش با هدف توسعه علم و فناوری این بخش و حمایت از پروژه‌های تحقیقاتی راه‌اندازی شد.

وی تحقیقاتی همچون تحریک عمقی و تحریک سطحی مغز را از جمله این پروژه‌ها در حوزه توانبخشی شناختی ذکر کرد.

وی پیشرفت ایران را در زمینه علوم شناختی و رفتاری خوب توصیف کرد و گفت: کشورمان در این زمینه اکنون با ترکیه در رقابت است و در برخی از قلمروهای این حوزه مانند هوش مصنوعی و علوم اعصاب از ترکیه و کره جنوبی سبقت گرفته است.

مشاور عالی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی معاونت علمی و فناوری نهاد ریاست جمهوری ادامه داد: ایران ظرفیت خوبی به لحاظ نیروی انسانی در حوزه علوم شناختی دارد.

وی گفت: ایجاد مراکز و تامین منابع مالی و اجرای پروژه‌های بزرگ از اهداف مربوطه در این زمینه هستند.

وی افزود: در کشوری مانند آمریکا سرمایه‌گذاری زیادی در حوزه علوم شناختی در بخش دفاعی صورت گرفته است.

جغتایی هدف نهایی از توسعه علوم شناختی را رفاه و آسایش مردم در حوزه‌های مختلف نظیر اقتصاد شناختی، مدیریت شناختی، ابزار شناختی، پزشکی و آموزش و پرورش عنوان کرد.

وی ادامه داد: علوم رفتاری و شناختی به رشته های مختلف نظیر پزشکی، مهندسی، اقتصادی و روانشناسی مربوط می‌شود و کاربردهای مختلفی در حوزه‌های اقتصادی، مدیریتی، اجتماعی، دفاعی و پزشکی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha