• شنبه / ۱ آبان ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95080100305
  • خبرنگار : 30057

معاون علمی رییس‌جمهور اعلام کرد

تابوی تولید بومی کاتالیست‌های صنعت نفت‌وگاز در کشور شکسته شد

تابوی تولید بومی کاتالیست‌های صنعت نفت‌وگاز در کشور شکسته شد

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با اشاره به تولید چهار نوع کاتالیست مورد نیاز صنایع نفت و گاز و با تاکید بر اینکه تابوی این نوع محصولات در کشور شکسته شده است، گفت: در حال حاضر کشور نیاز زیادی به این نوع محصولات دارد که باید در مرحله اول اقدام به اشباع بازارهای داخلی کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر سورنا ستاری روز شنبه، اول آبان ماه در حاشیه مراسم افتتاح خط تولید کاتالیست‌های هم‌رسوبی در جمع خبرنگاران تولید کاتالیست‌ها در ایران را یکی از بحث‌های جدی در کشور ذکر کرد و افزود: در زمان تحریم یکی از بخش‌های اصلی که صنایع نفت و گاز کشور و حتی فولادسازی را تحریم می‌کرد، دسترسی به کاتالیست‌های مورد نیاز بود.

وی با ابراز خرسندی از شکسته شدن تابوی تولید کاتالیست در کشور، خاطرنشان کرد: در زمانی پالایشگاه‌ها و پتروشیمی‌های کشور جرأت استفاده از کاتالیست‌های تولید داخل را نداشتند، ولی با تحقیقات خوبی که در کشور صورت گرفت، تولید این محصولات بومی‌سازی شده است.

معاون علمی رییس‌جمهور اضافه کرد: بر این اساس صنایع کشور هم به این باور رسیده‌اند که از محصولات تولید داخل می‌توانند استفاده کنند، چراکه محصولات داخلی دارای ویژگی‌های بارزی بوده‌اند.

ستاری با تاکید بر اینکه دامنه بومی شدن کاتالیست‌ها در کشور در حال توسعه است، یادآور شد: در این مراسم همچنین شاهد تولید کاتالیست‌های هم‌رسوبی بودیم و در آینده نیز شاهد تولید کاتالیست‌های خودرو برای کاهش آلایندگی‌های زیست‌محیطی خواهیم بود.

وی در عین حال ادامه داد: علی‌رغم این فعالیت‌ها دامنه وسیعی از تولید کاتالیست‌ها در کشور وجود دارد که باید بر روی آن مطالعات وسیعی صورت گیرد و این یکی از برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است.

ستاری با تاکید بر رویکرد توسعه صادرات برای محصولات تولید داخل، اظهار کرد: ایران در حوزه پتروشیمی یکی از بازارهای بزرگ دنیا است و در منطقه نیز بزرگترین بازار مصرف را دارد؛ از این رو لازم است تا بازارهای داخلی اشباع شوند.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با تاکید بر اینکه بازارهای داخلی کاملا تحت پوشش کاتالیست‌های تولید داخل قرار ندارند، افزود: در حال حاضر نیاز فولاد به کاتالیست‌های تولید داخل، 20 درصد و صنایع پتروشیمی، 55 درصد است؛ از این رو باید تکنیک‌های این حوزه گسترش زیادی یابد.

ستاری با ابراز امیدواری از اینکه در دو سال آینده حرکت جدی در این حوزه صورت گیرد، اضافه کرد: با برنامه‌ریزی‌های مناسب می‌توانیم مصرف داخل را پوشش دهیم.

وی با تاکید بر ضرورت توسعه صادرات در این حوزه خاطرنشان کرد: مهمترین کمک و حمایت در حوزه کاتالیست‌ها خرید از محصولات داخلی و ایجاد بازار است که این امر باید اتفاق بیفتد.

ستاری یادآور شد: قیمت کاتالیست‌های خارجی در دو سال اخیر به  شدت کاهش یافته است که این کاهش تنها در بازارهای ایران بوده است.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، دلیل این کاهش قیمت را دامپینگ قیمت‌ها دانست و گفت: دامپینگ قیمت‌های محصولات خارجی در بازارهای داخلی جدی است. از این رو در خریدهای محصولات کاتالیست‌های خارجی باید به این مساله توجه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha