به گزارش ایسنا، دکتر خسرو صادقنیت در اولین همایش بینالمللی بهداشت محیط و توسعه پایدار که صبح امروز در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، گفت: با وجود مشکلاتی که طی سالهای گذشته داشتهایم، مطالعات ما نشان داده است که مسیر آلودگی هوا رو به کاهش است. با حذف سرب از بنزین و همچنین تبدیل کاربراتور به انژکتور توانستیم این آلایندهها را کاهش دهیم. در عین حال آمارها نشان میدهد که سال ۹۴ نسبت به سال ۹۳ و سال ۹۳ نسبت به سال ۹۲ شاهد کاهش مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا و بیماریهای قلبی و عروقی و تنفسی در تهران بودهایم.
وی درخصوص اقدامات وزارت بهداشت برای ارتقای وضعیت بهداشت محیط اظهار کرد: با توجه به تغییرات اقلیمی که در کشورمان اتفاق میافتد، مساله بهداشت آب روز به روز مشکلات خود را بیشتر نشان میدهد که اگر برای آن برنامهریزی نداشته باشیم، مشکلات بسیار جدی در این حوزه خواهیم داشت. وزارت بهداشت به عنوان ناظر با بیش از ۴۵۰ آزمایشگاه آب در شهرهای کوچک و بزرگ، وضعیت آن را به صورت روزانه نظارت و بررسی میکند.
وی افزود: با اطمینان میتوان گفت که از لحاظ سلامت آب، وضعیت قابل قبولی در کشور فراهم شده است. در مساله آب، وزارت بهداشت، نیرو، شهرداریها و همچنین محیط زیست باید دست به دست هم بدهند تا وضعیت مطلوبتری داشته باشیم.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت همچنین از برنامه امنیت آب که در ۱۶ کلانشهر کشور در حال اجرا و توسعه است، خبر داد.
صادقنیت درخصوص وضعیت بیخطرسازی پسماندهای بیمارستانی در کشور نیز توضیح داد و گفت: بیش از ۸۰ درصد بیمارستانهای سطح کشور در رابطه با تفکیک و بیخطرسازی پسماندهای عفونی در حد مطلوبی فعالیت میکنند.
به گفته وی، بحث اجرایی شدن پیوست سلامت برای طرحهای ملی از سال گذشته به تصویب رسیده و طبق آن همه طرحهای اجرایی در کشور باید از نظر تاثیر بر سلامت محیط و مردم، مورد بررسی قرار گیرند.
رییس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، همچنین موضوع مقابله، کنترل و کاهش مصرف دخانیات که به عنوان یک معضل جهانی مطرح است را جزو تعهدات ایران عنوان کرد که در این رابطه برنامههای مفصلی نیز اجرا شده است.
انتهای پیام
نظرات