• چهارشنبه / ۲۸ مهر ۱۳۹۵ / ۱۳:۳۷
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 95072817065
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

بهره‌وری پایین در بخش کشاورزی، علی‌رغم توانمندی‌های بالقوه

ایسنا/آذربایجان غربی رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: بکارگیری یافته‌های جدید علمی و ترویجی آموزشی در افزایش بهره‌وری و راندمان تولید در بخش کشاورزی تاثیر بسزایی دارد.

به گزارش ایسنا، اسمعیل کریم زاده در اولین جلسه کمیته بهره‌وری کشاورزی استان با تاکید بر ترویج فرهنگ بهره‌وری در جامعه اظهار کرد: مجموعه جهاد کشاورزی در امر بهره وری همواره پیشرو بوده و استفاده از تجربیات سال‌های گذشته در حوزه بهره‌وری و تسریع در به کارگیری یافته‌های جدید علمی و ترویجی آموزشی در افزایش بهره‌وری و راندمان تولید در بخش کشاورزی تاثیر بسزایی دارد.

کریم زاده با بیان اینکه در آموزه های دینی و مکتب اسلام به امر بهره‌وری در کارها تاکید شده است و همه جهادگران در دوران جهاد سازندگی نیز این شعار راسر لوحه کارهای خود قرار می‌دادند، افزود: در برنامه ششم توسعه باید شاخص رشد اقتصادی کشور به هشت درصد افزایش یابد که سهم بهره‌وری در تحقق این شاخص‌ها 30 درصد است.

وی ادامه داد: بهره وری در بخش کشاورزی یکی از مهم‌ترین فاکتورهای توسعه پایدار است که عموما در کشورهای در حال توسعه مانند ایران علیرغم توانمندی‌های بالقوه کشاورزی به دلیل بهره وری پایین، بخش کشاورزی اقتصادی و مقرون به صرفه نیست.

وی ارتقای فرهنگ بهره‌وری، استفاده بهینه از منابع پایه و عوامل تولید در بخش کشاورزی، افزایش کمی و کیفی محصولات زراعی، دامی و منابع طبیعی، ارتقاء دانش، تحول در نگرش و بهبود مهارت فنی تولید کنندگان بخش کشاورزی، ارزیابی و تحلیل بهره‌وری در بخش کشاورزی و کاهش ضایعات در فرآیند تولید، فرآوری و مصرف محصولات زراعی ، باغی و دامی و منابع طبیعی را از جمله اهدافی برشمرد که در کمیته بهره‌وری کشاورزی دنبال می‌شود.

کریم زاده تصریح کرد: برای رسیدن به اهداف افزایش بهره‌وری در بخش کشاورزی باید آموزش و توسعه کیفی نیروی انسانی شاغل در سازمان در اولویت قرار گیرد، چرا که رمز موفقیت اکثر کشورهای پیشرفته در بخش مزبور وابسته به نیروی انسانی کارآمد و آگاه آن جامعه است.

وی ادامه داد : صرفه‌جویی در منابع، نحوه استفاده صحیح و منطقی از این منابع و سرمایه‌گذاری مطلوب و پایدار جهت توسعه این بخش ازجمله عوملی است که بهره‌وری را در بخش کشاورزی ارتقاء می‌بخشد و تخصیص به موقع اعتبارات عمرانی برای فعال نمودن بنگاه‌های اقتصادی زود بازده و واحدهای تولیدی نیمه فعال و راکد دربخش کشاورزی استان این روند را تسریع خواهد بخشید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha