به گزارش ایسنا به نقل از سازمان بازرسی کل کشور، قاضی ناصر سراج با اشاره به اینکه نهاد آمبودزمان یک نهاد مدنی واسط میان دولت و شهروند است، مهمترین فعالیت آن را حمایت از شهروندان در این رابطه دو طرفه دانست.
وی اظهار کرد: باید آمبودزمان را حامی شهروندان در اجرای حکمرانی خوب قلمداد کنیم. پاسخگویی، شفافیت، عدالتجویی و حاکمیت قانون از جمله مهمترین شاخصهای حکمرانی خوباند. توجه به این شاخصها نقش آمبودزمان برای کمک به شهروندان در بهرهمندی از حکمرانی خوب را بهخوبی نشان میدهد و نبود شفافیت در رفتار دولتها در قبال شهروندان موجب بیعدالتی میشود.
رییس سازمان بازرسی کل کشور خاطرنشان کرد: آمبودزمانها در سیستمهای افقی یعنی در میان مردم و بهصورت شبکهای عمل میکنند و تفاوتهای زیادی با عملکردهای از بالا به پایین، دستوری و اقتداری دولتها دارند. گسترش افقی آمبودزمان و نگاه یکسان به تمام شهروندان مانعی جدی در برابر تبعیض ایجاد میکند که در نگاههای بالا به پائین وجود ندارد. به بیان دیگر، نگاه دولتی، نگاه بالا به پائین و عمودی است در حالی که نگاه آمبودزمانی نگاهی افقی و در سطح است، این نوع نگاه، نگاه شبکهای، نگاهی همسان نگر و فارغ از تبعیض محسوب میشود.
سراج همچنین اظهار کرد: دارا بودن اختیارات مناسب در سلسله مراتب قدرت، بهرهمندی از افراد حرفهای و متخصص و برخورداری از اعتماد عمومی و پشتوانه مردمی سه ویژگی اصلی و حلقههای کارآمدی آمبودزمانها در تحقق عدالت و پیشگیری از تبعیض است.
بر اساس این گزارش، کنگره حقوق بینالملل استانبول با حضور رؤسای دستگاههای نظارت و بازرسی، نهادهای آمبودزمانی، وزرای دادگستری و روسای کمیسیونهای حقوق بشری، از کشورهای ایران، آذربایجان، کوزوو، اوکراین، لهستان، مغولستان، سودان، یونان، انگلستان، آلبانی، آمریکا، لبنان، گرجستان، ژاپن، مالزی، نیجریه، نیجر، کره جنوبی، قزاقستان، عراق، قرقیزستان، مقدونیه، مراکش، اتریش، سوئیس، بوسنی و هرزگوین، رومانی، اردن، آلمان، مجارستان، روسیه، پاکستان و ایتالیا تا روز چهارشنبه ٢٨ مهر در استانبول ترکیه ادامه مییابد.
انتهای پیام
نظرات