• سه‌شنبه / ۲۰ مهر ۱۳۹۵ / ۰۹:۲۶
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95072012090
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

یک استاد علوم سیاسی:

حمله سعودی‌ها به مراسم عزاداری در یمن نوعی عقده‌گشایی بود

حمله سعودی‌ها به مراسم عزاداری در یمن نوعی عقده‌گشایی بود

یک استاد علوم سیاسی دانشگاه اصفهان گفت: هدف اصلی عربستان از بمباران مراسم عزاداری در یمن، ضربه وارد کردن به حوثی‌ها بود، اما در عمل چنین اتفاقی نیفتاد.

علی امیدی در گفت‌وگو با ایسنا؛ درباره حمله جنگنده‌های عربستان به یک مراسم عزاداری در یمن که منجر به کشته شدن دست کم 140 نفر شد، اظهار کرد: بدون شک این حمله عمدی بوده است چراکه وزیر کشور دولت حوثی در این محل بوده است و به هر حال چند نفر از فرماندهان حوثی‌ها در محل بمباران شده حضور داشته‌اند. به همین دلیل منابع اطلاعاتی عربستان این موضوع را متوجه شده‌اند و به ستاد ارتش سعودی گزارش داده‌اند.

وی بابیان اینکه هدف عربستان از این حمله واردکردن ضربه روحی به حوثی‌ها بوده است، گفت: در عمل چنین اتفاقی نیفتاد چراکه بمباران مراسم عزا در یمن مورد محکومیت جهانی قرار گرفت و حتی آمریکا اعلام کرد که در برخی از روابط خود با عربستان در مسئله یمن تجدید نظر خواهد کرد.

این استاد علوم سیاسی افزود: این عمل نابخردانه عربستان موجب خشمگین‌تر شدن مردم یمن شد. گمان عربستان این بود که با این ضربه می‌تواند برخی از معادلات جنگ را به نفع خود تمام کند به همین دلیل با شدت زیادی به این مراسم حمله کرد.

امیدی تصریح کرد: البته این حمله عربستان به‌نوعی یک عقده‌گشایی و جبران شکست در میدان نبرد بود. مطمئناً برای سعودی‌ها محکومیت بین‌المللی مهم نیست چراکه آن‌ها در باتلاق یمن گیر افتاده‌اند و نه راه پس دارند نه راه پیش، به همین دلیل از دست زدن به هیچ جنایتی روی‌گردان نیستند.

وی گفت: عربستان به‌خوبی می‌داند که آمریکا پشت او را در یمن خالی نمی‌کند و به‌نوعی خیالش راحت است هرچند که حمایت آمریکا از عربستان در یمن بیشتر سیاسی است تا نظامی.

این استاد علوم سیاسی در پاسخ به این پرسش که سرانجام بحران یمن به کجا خواهد رسید، افزود: همیشه سرانجام جنگ‌های بین‌المللی کنفرانس سازش و صلح بوده است و یمن نیز از این قضیه مستثنی نیست. جنگ در یمن فرسایشی شده است و مردم زیادی در این کشور دچار فقر شده‌اند.

امیدی اظهار کرد: عربستان هم سرانجام به این نتیجه خواهد رسید که نمی‌تواند منصور هادی را در یمن مسلط کند چراکه قیام حوثی‌ها یک قیام ریشه‌دار و تاریخی است و در کل قیام‌های خود جوش به راحتی قابل شکست نیستند.

وی خاطرنشان کرد: سازمان ملل منصور هادی را رییس جمهور قانونی می‌داند و حوثی‌ها هم او را نامشروع می‌دانند به همین دلیل حاضر به امتیاز دادن به‌طرف مقابل نیستند و در نتیجه جنگ تداوم می‌یابد. اعتقاد دارم در آینده یا یمن مثل دوران جنگ سرد تجزیه می‌شود و یا دولت انتقالی تشکیل خواهد شد. اما هم‌اکنون با یک بن‌بست در یمن مواجه هستیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha