• دوشنبه / ۱ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 95060100427

/گزارش-نیویورک‌تایمز/

عربستان غیرنظامیان یمنی را می‌کشد؛ آمریکا حواسش را پرت جای دیگری می‌کند

عربستان غیرنظامیان یمنی را می‌کشد؛ آمریکا حواسش را پرت جای دیگری می‌کند

"در اوایل ماه جاری طی چهار روز ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن با بمباران یک بیمارستان متعلق به پزشکان بدون مرز 19 تن و در بمباران یک مدرسه 10 کودک و نوجوان را کشت، یک پل مهم و حیاتی را که محل تردد منابع غذایی سازمان ملل در یمن بود را قطع و با این کار میلیون‌ها تن را به اصطلاح تنبیه کرد."

به گزارش ایسنا، روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی جایگاه دولت آمریکا در جنگ یمن را تعریف کرده و توضیح داده است: «تا زمان حمایت تسلیحاتی آمریکا از ائتلاف سعودی، جنگ در یمن ادامه خواهد داشت.

در جنگی که گزارش‌های آن حاکی از نقض حقوق بشر از سوی دو طرف است، این سه حمله تنها مشتی از خروارند. اما دولت اوباما می‌گوید این حملات مانند نمونه‌های قبلی که هزاران نفر را به کام مرگ کشانده هیچ تاثیری بر حمایت آمریکا از جنگ هوایی عربستان سعودی ندارد.

در شب 21 مرداد ماه جنگنده‌های ائتلاف پل مهم جاده حدیده به صنعاء در موازات دریای سرخ را بمباران کردند و وقتی که دیدند در این حمله این پل به طور کامل نابود نشده روز بعد برگشتند و با بمباران دیگری آن را با خاک یکسان کردند.

بیش از 14 میلیون یمنی از بحران گرسنگی و کمبود غذا رنج می‌برند؛ رقمی که آمارهای مشابه در دیگر درگیری‌ها را کوچک جلوه می‌دهد و با انسداد ایجاد شده از سوی ائتلاف عربی و حمایت‌های آمریکا تشدید شده است.

در یمن از هر سه کودک زیر 5 سال یک تن از سوء تغذیه رنج می‌برند. براساس برآوردها 90 درصد غذایی که سازمان ملل به صنعا می‌فرستد باید از همین پل‌های نابود شده عبور کنند تا به مردم برسند.

در این میان یکی از مقامات دولت اوباما می‌گوید، آمریکا در لیست زیرساخت‌های حیاتی خود که نباید مورد حمله قرار بگیرند، پل‌ها را نیز قرار داده و به سعودی‌ها اعلام کرده است که این پل‌ها "برای پاسخ دادن به بحران بشری در یمن ضروری و حیاتی هستند". اما سعودی‌ها هنوز این زیرساخت‌ها را با وجود مخالفت‌های جهانی و درخواست آمریکا بمباران می‌کنند.

روز 24  مرداد ائتلاف عربی در حملات هوایی خود مدرسه‌ای را در پایگاه حوثی‌ها مورد هدف قرار دادند.

مقامات سعودی می‌گویند، حوثی‌ها در این مدرسه برای تربیت بچه‌سربازان یک پایگاه تشکیل داده بودند اما آژانس رفاه کودکان سازمان ملل می‌گوید این فقط یک مدرسه مذهبی بوده است.

یک روز بعد جنگنده‌های ائتلاف سعودی به بیمارستانی متعلق به پزشکان بدون مرز حمله کردند. این چهارمین حمله این ائتلاف به پایگاه‌های پزشکان بدون مرز از ماه اکتبر بوده است. در این حمله اما دست کم 19 تن از جمله یکی از کارکنان پزشکان بدون مرز کشته شد.

این سازمان اعلام کرد، مختصات بیمارستان‌های پزشکان بدون مرز در  اختیار تمامی گروه‌های درگیر از جمله سعودی‌ها قرار گرفته است. این بیمارستان باید در لیست "حمله ممنوع" قرار می‌گرفت که عربستان و آمریکا تاکید می‌کنند به آن پایبند هستند.

همکاری آمریکا با سعودی‌ها آنچنان که اوباما ماه مارس دستور آن را داد شامل سوخت رسانی به جنگنده‌های ائتلاف، همکاری‌های اطلاعاتی و هدف گذاری می‌شود. تانکرهای سوخت رسان آمریکایی هر جنگنده سعودی را فارغ از اینکه قرار است کجا را مورد هدف قرار دهد پر می‌کنند. این حمایت در صدر توافق تسلیحاتی بیش از 100 میلیارد دلاری آمریکا و عربستان بین سال‌های 2010 تا 2015 قرار دارد.

در سازمان ملل، عربستان سعودی و متحدانش تحقیقات درباره جنگ یمن را ممنوع کرده و زمانی که شورای امنیت در حمایت از غیرنظامیان این کشور قطعنامه‌ای را بررسی می‌کرد زبان به شکایت باز کرد. عربستان سعودی همچنین به امدادرسانان نسبت به ترک اکثر خاک یمن هشدار داده است.

در ماه ژوئن عربستان تهدید کرد که بودجه اختصاص داده‌اش به سازمان ملل را با تصمیم بان کی مون، دبیرکل آن مبنی بر قرار دادن ائتلاف عربی در یمن در لیست ناقضان حققو کودکان، قطع خواهد کرد.

بان کی مون در حالی که از عربستان به دلیل این زورگویی انتقاد می‌کرد مجبور شد با این تهدید نام این ائتلاف را از لیست مذکور خارج کند چرا که "این سازمان نمی‌تواند کمبود بودجه ارائه شده‌ از سوی سعودی‌ها را جبران کند".

بسیار دشوار است که بتوان در یمن با وجود تداوم بمباران از سوی سعودی‌ها پیشرفتی را متصور شد.

بسیاری در واشنگتن حمایت آمریکا از ائتلاف تحت رهبری عربستان را برای پیشبرد روابط آمریکا-عربستان پس از توافق هسته‌ای با ایران، ضروری می‌دانند. عربستان سعودی از این بهانه برای حمله بی حد و مرز خود استفاده کرده است. هر حمله مرگبار ائتلاف سعودی و تکذیب متعاقب آن از سوی این ائتلاف باید آزمونی برای ظرفیت حمایت دولت اوباما باشد.

در عوض یکی از سخنگویان فرماندهی مرکزی آمریکا که بر عملیات واشنگتن در خاورمیانه از جمله حمایت از ائتلاف عربی در یمن نظارت می‌کند هفته گذشته اعلام کرد که آمریکا حتی یک تحقیق درباره قربانیان غیرنظامی در یمن انجام نداده است.

افزایش اخیر حملات هوایی و جنگ در سراسر یمن پس از شکست مذاکرات کویت رخ داده است. احتمال از سرگیری جنگی همه جانبه در یمن می‌تواند فرصتی برای دولت اوباما برای بررسی مجدد حمایت اساسی خود از ائتلاف سعودی باشد.

با این حال اما حتی با وقوع بمباران شدید و بیش از اندازه هفته گذشته کاخ سفید همچنان در این مسیر گامی برنداشته است.

طی روزهای اخیر دولت اوباما اصرار می‌ورزد که از تمامی گروه‌های درگیر در جنگ یمن می‌خواهد تا تقابل را متوقف کنند. اما با تداوم حضور تانکرهای آمریکایی برای پر کردن سوخت جنگنده‌های ساخت آمریکا که از قضا با بمب‌های آمریکایی یمن را بمباران می‌کنند به نظر می‌رسد کاخ سفید نمی‌فهمد که تمامی این اقدامات به راه انداختن یک جنگ است.»

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۶-۰۱ ۱۳:۲۵

کشتن مردم مظلوم و بی‌دفاع یمن با مدیریت آمریکا و و معاونت ترغیب وهابیون سعودی صورت میگیرد. بعد از سقوط صدام، توازن قومیت مذهبی (شعیه و سنی) به هم ریخت. وهابیون به دلیل وحشت از گسترش شیعه در خاورمیانه دست به عملیات انتحاری و رعب و وحشت در بین مسلمانان زدند. ابتدا گروه تروریستی طالبان را در افغانستان تقویت کردند و سپس به فکر ایجاد گروه متوحش داعش افتادند. در این بین آمریکا بدنبال اعمال سیاست‌های شیطانی خودش است و تا جایی که در توان دارد دایناسورهای وهابی سعودی را می‌دوشد. تاریخ مصرفشان که تمام شد، به سرنوشت صدام مبتلا خواهند شد.