• جمعه / ۱۶ مهر ۱۳۹۵ / ۱۷:۲۴
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95071609998
  • خبرنگار : 71368

رییس سازمان بهزیستی خبر داد

جمع‌آوری 1800 متکدی و 400 زن معتاد کارتن‌خواب از خیابان‌های پایتخت

جمع‌آوری 1800 متکدی و  400 زن معتاد کارتن‌خواب از خیابان‌های پایتخت

رییس سازمان بهزیستی کشور در خصوص آخرین وضعیت جمع‌آوری متکدیان، زنان کارتن‌خواب متجاحر و ایجاد اتاق امن تزریق توضیحاتی را ارائه کرد.

به گزارش ایسنا، انوشیروان محسنی‌بندپی عصر امروز در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دولت که در تالار وحدت در حال برگزاریست، با بیان اینکه مسئولان این نمایشگاه دستاوردهای دولت تدبیر و امید را با دقت زیاد به نمایش گذاشته‌اند، گفت: زمانی که دولت تدبیر و امید بر سر کار آمد وضعیت اقتصادی، سیاسی و ... با علامت سوال‌های زیادی مواجه بود به گونه‌ای که دکتر دستجردی وزیر بهداشت در آخرین اظهارنظر خود عنوان کرد که دولت برای خرید کالاهای غیرضرور ارز تخصیص می‌دهد اما برای خرید کالاهای ضروری همچون دارو و تجهیزات پزشکی ارزی اختصاص نمی‌دهد و دیدید که تاوان این سخنانش را پس داد و عزل شد.

وی با بیان اینکه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، دو اتفاق خوب در حوزه سلامت رخ داد، گفت: طرح تحول سلامت و اجرایی کردن بیمه همگانی سلامت، تحولی در عرصه پزشکی بود به گونه‌ای که 11 میلیون ایرانی بیمه شدند و این اقدام مورد تشویق همه سازمان‌های جهانی قرار گرفت.

رییس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به دستاوردهای دولت در حوزه روابط بین‌الملل نیز با اشاره به توافق برجام، بیان کرد: با برجام، قفل و بست از کشور برچیده شد و تحریم‌هایی که به ناحق ایجاد شده بود اثربخشی‌اش کاسته شد.

محسنی‌بندپی با بیان اینکه نگاه دولت به مساله اشتغال و به ویژه اشتغال خرد است، گفت: سال به سال نرخ تورم کاهش یافت و سرانجام به نرخ تورم 8.3 رسید و در گزارشی که هفته گذشته رییس مرکز پژوهش‌های مجلس نیز ارائه کرد اعلام شد که نرخ تورم به زیر 9 درصد رسیده است که این مساله نشان از آمارهای درست و شفافیت اطلاعات در دولت دارد.

معاون وزیر کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه در سازمان بهزیستی نیز رییس‌جمهور همواره به بحث پیشگیری و ارائه کمک‌های ویژه به افرادی که دچار آسیب شده بودند، تاکید دارد، بیان کرد: بر همین اساس پیشگیری در دستور کار قرار گرفت و توانستیم به موفقیت بیش از 90 درصد در حوزه غربالگری شنوایی و تنبلی چشم دست یابیم و این در حالی است که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده که اگر کشوری بتواند به موفقیت بیش از 90 درصد در حوزه غربالگری برسد به شاخص‌های استاندارد دست یافته است.

وی جلوگیری از معلول‌زایی را یکی از برنامه‌های ویژه این سازمان عنوان کرد و گفت: اگر سالانه 25 تا 30 هزار نفر معلول متولد می‌شوند، می‌توانیم با بهره‌گیری از علم و پیشرفت علم ژنتیک این موضوع را مهار و کنترل کنیم که در حال حاضر در دو استان کرمان و یزد ، پروژه جلوگیری معلول‌زایی در حال انجام است و همچنین روز گذشته رایزنی‌های برای انجام این پروژه علمی در شهر تبریز که بر اساس آمارها میزان معلول‌زایی‌اش بالاست، انجام شد.

محسنی بندپی با اشاره به اهمیت مشاوره ژنتیک قبل از بارداری،‌ گفت: مشاوره ژنتیک در کاهش متولد شدن افراد دارای معلولیت نقش بسزایی دارد و همگان باید اهمیت این موضوع را درک کنند.

وی با بیان اینکه یکی از تاکیدات رییس‌جمهور به سازمان بهزیستی در خصوص واگذاری تجهیزات مورد نیاز معلولان بوده است، بیان کرد: رییس‌جمهور بارها تاکید کرده‌اند که نباید معلولی در کشور وجود داشته باشد که نتواند از لوازم کمک آموزشی و توانبخشی بهره‌مند شود و بر همین اساس با تدابیر سازمان برنامه و بودجه اعتبارات سال 95 این سازمان 2.5 برابر شد.

بندپی در خصوص آخرین وضعیت جمع‌آوری متکدیان در پایتخت، گفت: جمع‌آوری متکدیان یک اقدام بین‌بخشی است که شهرداری تهران، پلیس و بهزیستی آن ر انجام می‌دهند که شهرداری مسئولیت تامین فضای فیزیکی، پلیس وظیفه جمع‌آوری و بهزیستی نیز در بحث توانمندسازی و آموزش کمک می‌کنند.

وی با بیان اینکه از شروع این طرح تاکنون حدود 1800 متکدی دختر و پسر جمع‌آوری شده‌اند، در خصوص کودکان متکدی نیز گفت: این کودکان بعضا مورد سوء استفاده قرار گرفته و پشت آنها افرد حرفه‌ای و سودجو قرار دارند اما بعضا نیز در میان آنها دیده شده که به دلیل شرایط بد مالی، خانواده‌هایشان آنها را مجبور به کار کرده‌اند.

بندپی با بیان اینکه این افراد بعد از جمع‌آوری و بررسی سلامت‌شان به مراکز نگهداری ارجاع داده می‌شوند، افزود: برای ما دختر و پسر فرقی ندارد و در صورت انجام تکدی‌گری، این افراد جمع‌آوری و در اختیار بهزیستی قرار داده خواهند شد.

وی افزود: تهیه مکان‌هایی برای نگهداری این متکدیان در حوزه اختیارات شهرداری تهران است و شهرداری فرصت خواسته تا ظرفیت خود را در این حوزه ارتقا دهد.

بندپی با بیان اینکه 60 درصد متکدیان تبعه خارجی دارند، گفت: آنهایی که دارای پاسپورت و مجوز اقامت نیستند بر اساس قانون و هماهنگی‌های صورت گرفته با وزارت کشور به کشور خود برگشت داده می‌شوند اما متکدیان خارجی که دارای مجوز اقامت باشند در صورت تکرار عمل مجرمانه تکدی‌گری به همراه خانواده‌شان به کشور خود عودت داده می‌شوند.

وی در خصوص جمع‌آوری زنان معتاد متجاهر با بیان اینکه 400 زن معتاد کارتن‌خواب از سطح شهر تهران جمع‌آوری شده‌اند، افزود: قرار است شهرداری تهران پس از جمع‌آوری این افراد، آنها را در مراکز بهاران ساماندهی کند اما باید بگویم که سرعت کار شهرداری در تجهیز مراکز بهاران زیاد نیست اما ما معتقدیم که باید با استفاده از برنامه‌های متعدد پیشگیری، مداخله بهنگام و توانمندسازی این افراد باعث عدم برگشت این افراد به خیابان‌ها شویم.

بندپی در خصوص راه‌اندازی اتاق تزریق امن برای معتادان با بیان اینکه ایجاد این اتاق‌ها پیشنهاد بهزیستی بوده است، گفت: این یک عملی است که در برخی از کشورها نیز انجام شده و موفقیت‌هایی کسب شده است.

وی با بیان اینکه موادمخدر موجود در کشور از استانداردهای کافی برخوردار نیست و میزان خلوص آن مشکل دارد، گفت: متاسفانه برای افزایش میزان اشتغال موادمخدر، سودجویان به آن سرب تزریق کرده‌اند و اگر این موضوع مدیریت نشود قطعا شاهد مشکلات بعدی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه ایجاد اتاق‌های امن برای تزریق به صورت پایلوت در برخی از کشورها اجرایی شده و موفقیت‌هایی نیز کسب کرده است، گفت: ایجاد اتاق امن تزریق در کشور به پیشنهاد سازمان بهزیستی بوده و مطمئن باشید که این اقدام خواستگاه علمی و تخصصی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha