• سه‌شنبه / ۱۳ مهر ۱۳۹۵ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: آموزش و پرورش
  • کد خبر: 95071308437
  • خبرنگار : 71505

وزیر آموزش و پرورش :

استعفای معاون ابتدایی بخاطر استیضاح کذب است/ کودکان مناطق دوزبانه یکسال زودتر به مدرسه می‌روند

استعفای معاون ابتدایی بخاطر استیضاح کذب است/ کودکان مناطق دوزبانه یکسال زودتر به مدرسه می‌روند

وزیر آموزش و پرورش در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای دولت یازدهم (هنر تدبیر) گفت: دولت تدبیر و امید یکی از مظلوم ترین دولت‌های پس از انقلاب اسلامی بوده که علیرغم انجام کارهای بزرگ اقداماتش یا به خوبی منعکس نشده و یا توسط مغرضین این فعالیت‌ها، واژگون نشان داده شده است.

به گزارش ایسنا، علی اصغر فانی که به همراه معاونان خود از نمایشگاه هنر تدبیر بازدید کرد، با حضور در جمع خبرنگاران گفت: درخواست می‌کنم این نمایشگاه وسعت پیدا کند چرا که بخش مختصری از فعالیت‌های دولت یازدهم در این نمایشگاه در معرض نمایش عموم گذاشته شده در حالیکه فعالیت‌های گسترده‌ای انجام شده لذا لازم است این نمایشگاه توسط نهاد ریاست جمهوری برای دستاوردهای هر یک از وزارتخانه‌ها بر پا شود تا فعالیت‌های آنها به درستی به نمایش گذاشته شود.

استعفای معاون ابتدایی بخاطر استیضاح کذب است

فانی در پاسخ به سوالی مبنی بر استعفای معاون دوره ابتدایی خود نیز گفت: به هیچ وجه خبر استعفای ایشان در رابطه با استیضاح در مجلس صحیح نیست. ایشان به بیماری دیابت مبتلا هستند و سال گذشته خانواده ایشان به بیرجند رفتند و به تنهایی در تهران زندگی می‌کردند که چند روز گذشته آمدند و اعلام کردند که نمی‌توانند ادامه کار دهند اما من از ایشان خواستم و به هیچ عنوان استعفای ایشان مورد موافقت قرار نگرفت.

فعالیت 4800 مدرسه با کمتر از پنج دانش آموز

وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از صحبت‌های خود در تشریح عملکرد سه ساله وزارتخانه متبوع خود، گفت: طی سه سال گذشته در حالی که از نظر اقتصادی کشور و به تبع آن وزارت آموزش و پرورش درگیر مشکلات جدی بود اما در اکثر شاخص‌ها شاهد رشد چشمگیر بودیم در بخش اعتبارات هزینه‌ای رشد 100 درصدی و در سرجمع اعتبارات حدود 80 درصد رشد را شاهد بودیم البته سهم بودجه وزارت آموزش و پرورش از کل بودجه کشور بیش از 2.7 درصد رشد داشت.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته در زمینه تامین فضاهای آموزشی بیش از 33 هزار کلاس درس با زیربنایی بالغ بر 4 میلیون و 700 هزار متر مربع در اختیار دانش آموزان سراسر کشور قرار گرفت که از این 33 هزار کلاس درس 28 درصد آن توسط خیرین و یا با مشارکت آنها ساخته شده و مابقی توسط دولت تدبیر و امید تامین شده است.

وی به افزایش آمار دانش آموزان تحت پوشش  در دوره پیش دبستانی، ابتدایی، متوسطه اول و دوم اشاره کرد و افزود: رشد قابل ملاحظه‌ای در افزایش تحت پوشش دانش آموزان در این مقاطع داشتیم. ارتقای کیفیت آموزش و پرورش راهبرد اصلی وزارت آموزش و پرورش در سه ساله اخیر بوده است.

فانی تاکید کرد: در سه سال گذشته هر سال بیش از 40 هزار دانش آموز شبانه روزی در دوره‌های متوسطه اول و دوم داشتیم این در حالی بود که در دولت تدبیر و امید مصمم بودیم هیچ دانش آموزی به دلیل نبود مدرسه از تحصیل محروم شود به همین لحاظ شاهد وجود 110 مدرسه در سراسر کشور تنها با داشتن یک دانش آموز بودیم. همچنین 4800 مدرسه با کمتر از پنج دانش آموز در مقطع ابتدایی در کل کشور فعالیت می‌کردند که این شاهدی بر ادعای  بنده است.

وی افزود: در دوره متوسطه اول بیش از 94 درصد دانش آموزان این مقطع در سراسر کشور تحت پوشش قرار گرفتند که این درصد بی نظیری است.

وی همچنین به افزایش پوشش دانش آموزان دختر در مقاطع مختلف تحصیلی اشاره کرد و افزود: این افزایش از افتخارات دولت یازدهم در بخش آموزش و پرورش محسوب می‌شود.

اقامه نماز جماعت در بیش از 55 هزار مدرسه

توسعه و احیا دارالقرآن‌ها یکی دیگر از افتخارات دولت یازدهم در بخش آموزش و پرورش است که فانی اعلام کرد و افزود: امروز 750 دارالقرآن در کل کشور در حال فعالیت است. همچنین اجرای طرح حفظ آیات منتخب از قرآن کریم با مشارکت پنج میلیونی دانش آموزان از دیگر اقدامات وزارت آموزش و پرورش است.

وزیر آموزش و پرورش به اقامه نماز جماعت در بیش از 55 هزار مدرسه سراسر کشور اشاره کرد و افزود: برای اولین بار در کشور برای آشنایی دانش آموزان با سیره اهل بیت و معصومین و نظرات آنها طرح مصباح الهدی با شرکت بیش از پنج میلیون دانش آموز اجرایی شد. همچنین در حوزه اعزام دانش آموزان به اردوهای راهیان نور در سه سال گذشته شاهد رشد 100 درصدی بودیم به طوری که تنها در سال گذشته 700 هزار دانش آموز به این اردوها اعزام شدند.

وزیر آموزش و پرورش به برگزاری جشنواره‌های مختلف در دوره‌های مختلف تحصیلی اشاره کرد و ادامه داد: جشنواره جابر ابن حیان، خوارزمی و جوان خوارزمی در دوره‌های ابتدایی، متوسطه اول و دوم برگزار شده است که تنها در جشنواره جابرابن حیان سه میلیون و 300 هزار دانش آموز شرکت کردند که این رقم نسبت به پنج سال گذشته 11 برابر افزایش داشته است.

فانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به توسعه پژوهش‌سراهای دانش آموزی اشاره کرد و افزود: پژوهش‌سراهای دانش آموزی از 298 پژوهشگاه در ابتدای آغاز به کار دولت یازدهم به بیش از 615 پژوهشگاه رسیده است. همچنین آزمایشگاه‌های فناوری‌های نوین این پژوهشگاه‌ها در حال تکمیل است تا دانش آموزان بتوانند در این آزمایشگاه‌ها با فناوری‌های نوین آشنا شوند.

وی به توسعه مشارکت مردم در بخش آموزش و پرورش اشاره کرد و افزود: تلاش می‌کنیم مشارکت مردم را افزایش دهیم و از امکانات سایر دستگاه‌ها بهره مند شویم.

وی به تالیف 200 عنوان کتاب درسی جدید در سه سال گذشته اشاره کرد و افزود: برای اولین بار در تاریخ آموزش و پرورش کشور چهار کتاب جدید با عنوان‌های انسان و محیط زیست، انسان و سلامت، تفکر و سواد رسانه‌ای و کارآفرینی و کارگاه تولید وارد نظام آموزش و پرورش کشور شده است.

تالیف درس اقتصاد کلاس دهم بر مبنای «اقتصاد مقاومتی »

وی با تاکید بر نگاه ویژه وزارت آموزش و پرورش به موضوع اقتصاد مقاومتی گفت: درس اقتصاد کلاس دهم بر مبنای اقتصاد مقاومتی تالیف شده است و از امسال نیز در سیستم آموزش و پرورش در حال تدریس است.

فانی درخصوص عملکرد وزارت آموزش و پرورش در بخش دانش آموزان استثنایی گفت: اعتبارات و بودجه این بخش 300 درصد در دولت تدبیر و امید شاهد افزایش بوده همچنین در دولت یازدهم برای اولین بار در تاریخ ردیف بودجه‌ای از بودجه سال 1395 برای توسعه پیش دبستانی با اولویت مناطق محروم و دو زبانه اختصاص پیدا کرد به طوریکه در مناطقی که گویش دوم دارند و در حقیقت دو زبانه هستند بچه‌ها یک سال زودتر به مدرسه می‌روند و این ردیف بودجه برای آنها در نظر گرفته شده است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی در زمینه رتبه بندی معلمان گفت: از مهرماه سال 1394 طرح رتبه بندی اجرایی شد و سال گذشته میانگین افزایش حقوق 300 هزار تومانی معلمین با اجرای این طرح محقق شد. با اجرای این طرح 100 تا 590 هزار تومان با توجه به سابقه افراد شاهد افزایش حقوقشان بودیم.

وی در خاتمه درخصوص افزایش انگیزه برای معلمینی که در مناطق محروم ارائه خدمت می‌کنند نیز گفت: در دولت تدبیر و امید سیاست مهمی را دنبال کرده‌ایم و برای ترغیب نیروی انسانی بومی تلاش کردیم که برای اولین بار این کار تحت عنوان «بوم برای بوم» اجرایی شد که در این طرح نیروی انسانی مورد نیاز از منطقه‌ای که نیاز به نیرو است تربیت و استخدام می‌شود.
 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha