به گزارش ایسنا، به گفته نمایندگان دستگاههای ذینفع در حوزه سالمندی، در حال حاضر با توجه به نسبت جمعیت سالمندان کشور، تنها یک درصد قوانین، مربوط به این حوزه است. همچنین با توجه به بالا رفتن نرخ سالمندی در ایران، باید طرح مبلمان شهری از سوی شورای عالی شهرسازی بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد که این موضوع حمایت و اقدامات شهرداریها را میطلبد.
بحث سالمسازی سکونتگاههای غیررسمی و حاشیههای شهرها برای سالمندان نیز یکی از موارد مطرح شده در این مساله بود. نماینده صندوق جمعیت ملل متحد نیز از فقدان داده و اطلاعات مناسب در زمینه سالمندان خبر داد و بر لزوم طراحی یک پیمایش ملی در حوزه سالمندی تاکید کرد. مساله سلامت سالمندان در ایران و ابتلای زودهنگام آنان به برخی بیماریهای این دوره به نسبت سایر کشورها، مدنظر قرار داده شدن ورزش، مسائل تغذیهای و بهداشتی آنان در قالب یک بسته خدمتی نیز به عنوان پیشنهاد مطرح شد.
یکی دیگر از پیشنهادات این جلسه توجه به حقوق سالمندان بود که قرار شد در قالب یک طرح یا لایحه در زمینه حقوق سالمندی به مجلس ارائه شود.
به گزارش ایسنا، فریده براتی سده، رییس شورای عالی سالمندان در این جلسه اظهار کرد: ما در حال حاضر سازمانهای مردمنهاد حوزه سالمندی در کشور کم داریم. سازمانهای موجود نیز باید ظرفیتسازی و تقویت شوند. طبق برنامهریزی که با صندوق جمعیت ملل متحد داریم، قرار شد که آنها را به همتایان بینالمللی خود متصل کنیم.
وی افزود: امروز جامعه و خانوادهها خبر ندارند که برخی اقدامات مصداق بارز خشونت سالمندی است. مراقبت از سالمندان مشروط بر به نام زدن اموال و داراییهای آنان یکی از این موارد است.
رییس شورای عالی سالمندان با تاکید بر اینکه آمار سالمندآزاری مالی در ایران بالااست، ادامه داد: در این راستا، ما برنامهای عملیاتی برای پیشگیری و مقابله با سالمندآزاری تدوین کردیم که اگر مصوب شود،میتوانیم آن را به عنوان یک پایلوت در کشور اجرا کنیم.
انتهای پیام
نظرات