به گزارش ایسنا، فاطمه رهبر در همایش سالمندان که در حرم مطهر رضوی برگزار شد با بیان اینکه همه ما یا در سنین سالمندی قرار داریم و یا به این سن خواهیم رسید اظهار کرد: سالمندی دورهای است که باید از آن عبور کنیم و این فرهنگ و ذهنیت که برخی نسبت به دوره سالمندی دارند باید اصلاح شود.
وی افزود: وقتی فردی به سالمندی میرسد آنچه میماند دنیایی از تجربههاست که میتواند به جامعه و نسل بعد منتقل شود.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه خدمت به والدین در قرآن کریم مورد تاکید قرار گرفته است گفت: پدر و مادر از کودکی از فرزند مراقبت می کنند اما در سنین کهنسالی نیازمند مراقبت فرزند میشوند. در دستورات دینی ما بر خانواده و حفظ بنیانهای آن تاکید شده است و باید سالمند کنار خانوادهاش بماند.
رهبر افزود: اکنون تهاجم فرهنگی باعث دگرگونی فرهنگ خانوادهها شده است و متاسفانه برخی به دلیل مشغلههای زیاد تمایلی به نگهداری از بزرگترهایشان ندارند و آنها را به خانههای سالمندان می سپارند. این یک حرکت تهاجمی است که وارد فرهنگ ایرانی و اسلامی ما شده و باید اصلاح شود و باید به این سمت حرکت کنیم که والدین و سالمندان خود را مایه برکت دانسته و آنان را در منزل خود نگهداری کنیم و به فرزندان خود بیاموزیم که به بزرگترها احترام بگذارند.
رهبر با اشاره به اینکه نمیتوانیم با روند سالمندی مقابله کنیم اما باید برنامهریزیهای مناسبی داشته باشیم تا بتوانیم در سالهای آینده به خوبی نیازهای جمعیت سالمند را برآورده کنیم عنوان کرد: برنامههای ما باید به گونهای باشد که فشارهایی که در این سنین به سالمندان وارد میشود را کمتر کرده و کمک کنیم تا آنها با نشاط و سالم باشند. کمیته امداد نیز این حرکت را تقویت خواهد کرد.
رهبر تاکید کرد: سالمند قرار نیست خانهنشین شود باید از اندوختههای ذهنی و فکری آنها بهره مند شده و نیازهایشان را بهره مند کنیم.
وی به ارائه خدمات مختلف از سوی کمیته امداد به سالمندان از جمله خدمات بهداشتی، درمانی، امور بیمه و تجهیزات توانبخشی اشاره کرد و گفت: ممکن است نواقصی در کار باشد اما در تلاشیم بعد نظارتی را تقویت کنیم و طبق تاکید رئیس کمیته امداد به گونهای تصمیم بگیریم که مددجو تاثیر آن را در منزل خود احساس کند و رضایت داشته باشد. از جمله دیگر خدمات ما خدمات مسکن و کمک هزینه نگهداری سالمندان در منزل است.
رهبر با بیان اینکه حدود یک میلیون و 500 هزار سالمند تحت پوشش کمیته امداد هستند گفت: از این میزان 62 درصد در روستاها و 38 درصد در شهرها سکونت دارند. 62 درصد زن و 38 درصد مرد هستند. همچنین 40 درصد این جمعیت 60 تا 70 ساله، 35 درصد 70 تا 80 ساله، حدود 22 درصد 80 تا 90 ساله و سه درصد بالای 90 سال سن دارند.
معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی (ره) ادامه داد: خراسان رضوی و پس از آن فارس، سیستان و بلوچستان و ایلام بیشترین جمعیت سالمندان را دارند و استانهای سمنان، البرز، یزد و قم دارای کمترین جمعیت سالمند هستند. تلاش میکنیم اقداماتی را سامان دهیم که منجر به افزایش رفاه سالمندان شود.
به گزارش ایسنا، وی در این همایش سفر زیارتی به کربلای معلی را به سالمندان زیارت اولی حاضر در همایش هدیه کرد.
انتهای پیام
نظرات