• چهارشنبه / ۷ مهر ۱۳۹۵ / ۱۲:۱۰
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 95070704123
  • خبرنگار : 30057

بهره‌مندی بیش از 2 هزار شرکت دانش‌بنیان از معافیت مالیاتی/ تعیین‌تکلیف نظام وظیفه برای 180 شرکت

بهره‌مندی بیش از 2 هزار شرکت دانش‌بنیان از معافیت مالیاتی/ تعیین‌تکلیف نظام وظیفه برای 180 شرکت

رئیس کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی از معافیت مالیاتی 2 هزار و 172 شرکت در سال مالی 94 خبر داد و گفت: این تعداد در سال گذشته 1200 شرکت بوده است.

به گزارش خبرنگار ایسنا، دکتر محمد صاحبکار در چهارمین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات با اشاره به روند تصویب قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 89 افزود: با تدوین آیین‌نامه‌های اجرایی این قانون، به مدت سه سال است که این قانون در کشور اجرا می‌شود.

صاحبکار، قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان را یک قانون گزینشی دانست و اظهار کرد: این قانون براساس شرایط خاص برخی شرکت‌ها که دانش‌بنیان هستند مورد حمایت قرار می‌گیرند.

به گفته وی، براساس ماده یک قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان، شرکت‌های دانش‌بنیان موسسات خصوصی و یا تعاونی‌ هستند که به منظور هم‌افزایی در علم و ثروت در حوزه‌های فناوری‌های برتر فعالند و فعالیت آنها دارای ارزش افزوده بالایی است.

رئیس کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با تاکید بر اینکه برای انتخاب شرکت‌های دانش‌بنیان، کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان در معاونت علمی تشکیل شد، اضافه کرد: این کارگروه سیاست‌های کلی حوزه‌های علم و فناوری را مشخص و به تصویب می‌رساند. علاوه بر آن اقدام به ارزیابی شرکت‌ها در دو مرحله می‌کند.

صاحبکار ادامه داد: به منظور ثبت اطلاعات شرکت‌ها، در معاونت علمی سامانه‌ای راه‌اندازی شده است که تاکنون 13 هزار و 500 شرکت در این سامانه نام کاربری ایجاد کرده‌اند و از این تعداد 6 هزار و 598 شرکت مستندات خود را تکمیل کرده‌اند و وارد مرحله ارزیابی شدند.

وی تاکید کرد: از این تعداد 2 هزار و 913 شرکت تایید صلاحیت نشدند و 2 هزار و 675 شرکت به عنوان شرکت دانش‌بنیان مورد تایید این کارگروه قرار گرفته‌اند.

رئیس کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی با تاکید بر اینکه در حال حاضر 583 شرکت مرحله ارزیابی را در حال طی کردن هستند، یادآور شد: 327 شرکت نیز مرحله اصلاح اطلاعات را طی کرده‌اند.

به گفته وی، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در سال 92، 40 شرکت بوده که این تعداد در سال 93، 1290 و در سال 94 به 2 هزار و 335 شرکت افزایش یافته است و در حال حاضر این رقم بالغ بر 2 هزار و 675 رسیده است.

صاحبکار شرکت‌های دانش‌بنیان را در سه دسته تولیدکننده و کالا و خدمات، نوپا و صنعتی دارای فعالیت دانش‌بنیان توصیف کرد و یادآور شد: به شرکت‌های دسته اول و دوم معافیت مالیاتی تعلق می‌گیرد ولی شرکت‌های دسته سوم مشمول این حمایت نمی‌شوند.

رئیس کارگروه ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی معیارهای ارزیابی کالا و خدمات دانش‌بنیان را دارا بودن فناوری بالا، پیچیدگی فنی و ارزش افزوده بالا ناشی از دانش فناورانه دانست و گفت: بیشترین تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و نرم‌افزارهای کامپیوتری با 455 شرکت است که 18 درصد تعداد کل شرکت‌های دانش‌بنیان را شامل می‌شود.

این مقام مسوول با اشاره به معافیت‌های مالیاتی اعطا شده به شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد: در سال مالی 92، 40 شرکت، در سال مالی 93، 1200 شرکت و در سال مالی 94، 2 هزار و 172 شرکت مشمول معافیت‌های مالیاتی شدند.

وی معافیت‌های گمرکی را مشمول واردات تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین‌آلات خط تولید و مهندسی معکوس دانست و ادامه داد: نظام وظیفه از دیگر تسهیلات معاونت علمی است که با توافقات صورت گرفته افراد کلیدی به شرط دارا بودن شرایط مورد نظر می‌توانند از مسیرهای خاصی نظام‌ وظیفه خود را طی کنند که بر این اساس تاکنون 180 شرکت از این تسهیلات بهره‌مند شده‌اند.

صاحبکار اضافه کرد: علاوه بر ارائه برنامه در کریدور صادرات فناوری برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان، تخفیفات 50 درصدی برای استفاده از خدمات آزمایشگاهی برای این شرکت‌ها در نظر گرفته شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha