به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه فرامنطقهای الحیاة، احمد مدلول الجربا، نماینده استان نینوا در کنفرانس مطبوعاتی گفت: پارلمان عراق با اکثریت آرا به باقی ماندن استان نینوا در مرزهای اداری قبل از 2003 و عدم امکان تغییر اوضاع قانونی و اداری این استان رأی مثبت داد.
وی گفت: این قانون برای همگان الزام آور است و هیچ طرفی حق زیر پا گذاشتن آن را ندارد.
الجربا از دولت و پارلمان عراق خواست برای آزادسازی شهر موصل با دولت اقلیم کردستان عراق هماهنگ و متحد شوند.
همچنین سلیم الجبوری، رئیس پارلمان عراق از تشکیل کمیته ویژهای برای اصلاح قانون اساسی و پیگیری بحران حقوق کارمندان دولت اقلیم کردستان عراق خبر داد.
استان نینوا محل زندگی قومیتهای مختلف ترکمان، عرب، کرد، آشوری و مذاهب شیعه، سنی مسیحی و فرقههای مختلف است و احتمال درگیری میان آنها بر سر اداره مناطق محل زندگی خود وجود دارد اما مقامات عراقی میگویند این استان به محض آزادی به ساکنانش بازخواهد گشت.
اخیرا برخی گروههای قومی در این استان اعلام کرده بودند که به دنبال تبدیل شدن استان به یک اقلیم مجزا و فدرال هستند. کردهای این استان به ویژه در منطقه سنجار و برخی مناطق کردنشین شرق و شمال شرق آن نیز خواهان پیوستن به اقلیم کردستان هستند.
شهر موصل به عنوان دومین شهر بزرگ عراق و مرکز استان نینوا از سال 2014 در دست داعش است. عملیات آزادسازی این شهر به دلیل اختلافات میان طرفهای عراقی درباره چگونگی اداره آن بعد از آزادسازی و نیز پیچیدگی اوضاع آن به تأخیر افتاده است. قرار است ارتش عراق به زودی عملیات آزادسازی این شهر را آغاز کند. برخی مسئولان آمریکایی میگویند این عملیات در ماه اکتبر آغاز میشود.
انتهای پیام
نظرات