به گزارش ایسنا، بلومبرگ به نقل از خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داد دولت این کشور همچنین کمک هزینه کارمندان دولتی را محدود کرد و حقوق اعضای شورای علمای این کشور را که به پادشاه مشاوره می دهند، ۱۵ درصد کاهش داد. تصمیم اخیر برای پرداخت پاداشها از ماه جاری اجرایی خواهد شد.
عربستان تحت هدایت محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان به دنبال مهار کسری بودجه است که به ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی در سال گذشته بالغ شد و بالاترین کسری بودجه در میان ۲۰ اقتصاد بزرگ دنیا بود. دولت عربستان به منظور مدیریت اداره کشور در فضای قیمتهای پایین نفت، پرداخت طلب به پیمانکاران را به تاخیر انداخته و یارانه سوخت را کاهش داده است.
به گفته رئیس اقتصاددان شرکت اچ اس بی سی، بودجه اختصاص یافته به دستمزدها در دوران رونق قیمتهای نفت، افزایش یافت، اما اکنون که کسری بودجه به بیش از ۱۰ درصد تولید ناخالص داخلی رسیده، این دوران به پایان رسیده است.
تاثیر قیمتهای پایین نفت و ریاضت دولتی بر اقتصاد عربستان ملموستر میشود. طبق آمار بلومبرگ، پیشبینی میشود رشد اقتصادی این کشور در سال جاری میلادی به ۱.۱ درصد کاهش پیدا کند که پایینترین نرخ از سال ۲۰۰۹ خواهد بود. هزینه مصرفی به دلیل تلاشهای دولت برای کنترل کسری بودجه، تحت فشار قرار گرفته است.
عربستان سعودی با وجود اعلام تصمیم اخیر برای کاهش پاداش و حقوق، به میزان صرفهجویی حاصل از این اقدام اشارهای نکرده است. به گفته منابع آگاه، این کشور در حال بررسی لغو پروژههایی به ارزش بیش از ۲۰ میلیارد دلار و کاهش بودجه وزارتخانه به میزان یک چهارم است تا فاینانس خود را ترمیم کند.
همچنین برنامههایی برای انتشار نخستین اوراق قرضه بینالمللی عربستان وجود دارد که ممکن است بیش از ۱۰ میلیارد دلار از محل آن فراهم شود.
انتهای پیام
نظرات