به گزارش ایسنا، محمدحسین خواجه بیدختی اظهار کرد: منطقه کویر رملی دامغان از حاشیههای جنوبی شهرستان دامغان شروع و تا روستای یزدان آباد در 75 کیلومتری شهر دامغان ادامه دارد.
وی ادامه داد: این منطقه با پوشش گیاهی تنک غالبا" در محاصره شنهای روان است و هر چه جلوتر روید به ویژه از روستاهای حسن آباد، امروان و خورزان به بعد شنهای روان شدت و تعدد بیشتری پیدا میکنند و کویر رملی صورت خود را نمایانتر میکند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان تصریح کرد: بعد از نمایان شدن کویر رملی کمکم مقدار گیاهان به شدت کاهش یافته و خاک زمین نرمتر، خشکتر و بیبرتر میشود.
وی با بیان این که در کویر رملی دامغان انبوه شن بیشتر از هر چیز دیگر به چشم میخورد خاطرنشان کرد: در این کویر زیبا خاکی زرد رنگ و متمایل به خاکستری و هر از گاهی چند بوته نازک کوچک که عمدتا درختچههای تاغ و گز هستند مشاهده میشوند.
خواجه بیدختی ادامه داد: معمولا بادها این شنهای آجری رنگ و زرد تیره را به صورت تپه در میآورد و این تپهها با هر طوفانی جای خود را تغییر میدهند.
وی یادآوری کرد: تپههای شنی در نور صبحگاهی و غروب با بر آمدگیهای خود حالتی زیبا و شیفته کننده داشته و چشم هر گردشگری را مسحور خود میکنند.
این مقام مسئول تصریح کرد: در واقع کویر رملی دریایی انباشته از شن های نرم زرد و نارنجی رنگ است که موقع طوفان این دریای شن به حرکت در میآید و مثل دریا موج میزند و با موجهای عمیق خود همه جا را میپوشانند.
انتهای پیام
نظرات