• جمعه / ۲ مهر ۱۳۹۵ / ۰۰:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 95070200332
  • خبرنگار : 71405

سنایی: گسترش روابط تهران-مسکو مرهون اراده رهبران دو کشور است

سنایی: گسترش روابط تهران-مسکو مرهون اراده رهبران دو کشور است

سفیر کشورمان در روسیه با اشاره به گسترش روابط همه جانبه تهران و مسکو، توسعه این روابط را به‌طور ویژه مرهون اراده رهبران دو کشور دانست.

به گزارش ایسنا، مهدی سنایی در همایش بین‌المللی ایران‌شناسی اوراسیا در دانشگاه دولتی علوم انسانی روسیه، گفت: در چندین قرن گذشته، گردشگران، محققان، متفکران و ادیبان کشورهای مختلف از جمله در قلمروی کشورهای اوراسیا برای شناخت و معرفی ایران و زبان و ادبیات فارسی تلاش کرده‌اند. ایران و روسیه، نزدیک به 500 سال روابط سیاسیِ رسمی دارند و وجود گنجینه‌ای از نسخ خطی، اسناد، و اقلام ایرانی در موزه‌ها و مراکز پژوهشی روسیه، فعالیت صدها ایران‌شناس طی دو قرن گذشته در روسیه و تولید آثار ارزشمند علمی ایران‌شناسان روس موجب اهمیت این کشور در زمینه ایران شناسی شده است. ایران شناسی در آسیای مرکزی و قفقاز نیز به ویژه با در نظر داشتن تاریخ و عناصر فرهنگی و اجتماعی مشترک، سابقه درخشانی دارد.

او ادامه داد: برای تقویت این شناخت، بهره‌وری از همکاری دانشمندان و پژوهشگران سراسر جهان و شکل‌گیری انجمن‌های تخصصی میان ایران شناسان در قلمروهای گسترده‌تر جغرافیایی و تعامل آن‌ها بسیار مؤثر است. هدف اصلی شکل‌گیری انجمن ایران‌شناسی اوراسیا، توسعه ایران‌شناسی در منطقه روس‌زبان است. این انجمن می‌تواند محلی برای تعامل ایران‌شناسان در منطقه آسیای مرکزی، قفقاز، روسیه و دیگر کشورهای روس‌زبان باشد. باور دارم که تعامل نزدیک‌تر ایران‌شناسان می‌تواند در تبادل دانسته‌ها و تولید آثار تازه مؤثر باشد و استمرار و موفقیت فعالیت‌های این انجمن نیازمند مشارکت متخصصان و حمایت نهادهای ایرانی است.

سنایی خاطرنشان کرد: با وجود تلاش‌های ارزشمند انجام شده، ایران‌شناسی هم‌چنان نیازمند بررسی‌های بیش‌تر و حمایت نهادهای فرهنگی است. نهادهای مختلف فرهنگی جمهوری اسلامی ایران هر یک می‌توانند سهمی برای تقویت ایران‌شناسی داشته باشند. از جمله سازمان اسناد و کتابخانه ملی، بنیاد سعدی، فرهنگستان زبان و ادب فارسی، بنیاد ایران‌شناسی، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از نهادهای فعال فرهنگی جمهوری اسلامی ایران شناخته می‌شود.

وی با اشاره به حضور صالحی امیری، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و مشاور رییس‌جمهور اسلامی ایران گفت: این سازمان بزرگ‌ترین مخزن میراث مکتوب ایران را گردآوری کرده و با نهادهای مشابه در کشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی مرتبط همکاری دارد.

سفیر کشورمان در مسکو خاطرنشان کرد: روابط دو کشور دوست و همسایه، جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در تمامی سطوح در حال توسعه است. توسعه این روابط به ویژه مرهون اراده رهبران دو کشور، رفع برخی موانع و تسهیل شرایط در مسیر همکاری ها و دیدگاه‌های مشترک نسبت به مسایل منطقه‌یی و بین‌المللی است.

سنایی با اشاره به افزایش همکاری‌های علمی و فرهنگی تهران - مسکو افزود: این همکاری‌ها بیش‌تر از گذشته تقویت شده است. در سال 2015 کمیته عالی علمی و فن‌آوری دو کشور تحت ریاست معاونت علمی و فن‌آوری ریاست جمهوری ایران و دستیار علمی رییس جمهوری روسیه تشکیل شد. این کمیته چارچوبی برای حمایت دولت‌های دو کشور از همکاری‌های علمی و تکنولوژیک است و متشکل از کارگروه‌هایی از جمله کارگروه همکاری‌های دانشگاهی است.

وی ادامه داد: به علاوه، پیگیری‌های برای احیای اسناد همکاری پیشین علمی، دانشگاهی و فرهنگی انجام شد و برای امضای اسناد همکاری جدید زمینه‌سازی شد. این موضوع در همکاری‌های استانی نیز مورد توجه قرار گرفت و به همین دلیل علاوه بر همکاری‌های موجود بین دانشگاه‌های مسکو و دانشگاه‌های ایرانی، اسناد همکاری بین دانشگاه‌های استان‌های همکار دو کشور در موارد متعددی به امضا رسیده است.

سنایی با بیان این که در سال 2015 همایش دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه با مشارکت مدیران 10 دانشگاه برتر ایرانی و 12 دانشگاه برتر روسی به میزبانی دانشگاه دولتی مسکو (ام.گ.او.) برگزار شد گفت: با شکل‌گیری اتحادیه مؤسسات آموزش عالی ایران و روسیه، پایه‌ای برای تقویت همکاری‌های دانشگاهی دو کشور ایجاد شد. روز 20 اکتبر 2016 نیز شاهد برگزاری دومین همایش دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران و با حضور رییسان دانشگاه‌های بزرگ دو کشور خواهیم بود.

او ادامه داد: اجلاس سالانه اتحادیه دانشگاه‌های حاشیه خزر، فرصت دیگری برای تعامل دانشگاه‌های ایران، روسیه و دیگر کشورهای ساحلی دریای خزر است. نوزدهمین اجلاس این اتحادیه روزهای 11 تا 15 اکتبر 2016 به میزبانی دانشگاه دولتی داغستان و مشارکت دانشگاه‌های منطقه برگزار می‌شود.

سفیر کشورمان در مسکو افزود: هم‌چنین همان طور که اغلب حضار می‌دانند، سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو طی دو سال گذشته همایش بزرگ ایران‌شناسان و اساتید زبان فارسی سرتاسر فدراسیون روسیه را برگزار کرده است و سومین همایش در دسامبر 2016 برگزار خواهد شد.

سنایی تاکید کرد: چنین نشست‌هایی، فرصتی برای بررسی و تبادل دستاوردها و تجربیات آموزشی- پژوهشی و تقویت تعاملات علمی بین شریکان است و می‌توانند زمینه مناسبی برای تقویت هر چه بیش‌تر ایران‌شناسی و آموزش زبان فارسی در روسیه نیز باشند.

وی در پایان تاکید کرد: امید که در پرتو شرایط مساعد فعلی، ارتباطات و تعاملات نخبگان علمی و دانشگاهی دو کشور همسایه بیش از گذشته تقویت یابد و نتایج مفیدی برای مردم دو کشور داشته باشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha