• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۵:۲۸
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95062918303
  • خبرنگار : 71569

دکتر امید:

حال دانشگاه علمی‌کاربردی خوب نیست

حال دانشگاه علمی‌کاربردی خوب نیست

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: حقیقتا حال دانشگاه علمی کاربردی خیلی خوب نیست.

به گزارش ایسنا دکتر محمدحسین امید روز دوشنبه، 29 شهریورماه در پنجمین نشست سراسری رؤسای مراکز تابعه موسسه آموزش عالی علمی کاربردی مدیریت شهری و روستایی وزارت کشور که با حضور قائم مقام وزیر کشور در سالن غدیر وزارت کشور برگزار شد، اظهار کرد: توسعه کمی باعث شده است که دانشگاه علمی کاربردی از مسیر اصلی خود خارج شده و دچار آسیب شود.

معاون اداری و مالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه امسال حدود 180هزار نفر در دانشگاه علمی کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی ثبت نام کرده‌اند، گفت: طبق آمارهای جداول ضمیمه برنامه ششم توسعه ما باید امسال در این دانشگاه  880 هزار دانشجو داشتیم که این تعداد در سال 99 به 660 هزار نفر می‌رسید، اما در حال حاضر 480 هزار نفر دانشجو در این دانشگاه وجود دارد که تعداد آنها در سال 99 به حدود 200 هزار نفر خواهد رسید.

وی ادامه داد: حدود نیمی از 1050 مرکز علمی کاربردی خصوصی هستند و سر به سر برای هر واحد  به 300 دانشجو نیاز است، در حالی که برخی واحدها با 100 دانشجو در حال فعالیت هستند و اگر این روند ادامه یابد، اکثرا ورشکست خواهند شد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی با بیان اینکه روند کلی از مدرک‌گرایی به سمت مهارت‌گرایی در حرکت است، این روند را فرصتی برای دانشگاه‌ جامع علمی‌کاربردی دانست.

امید افزود: دانشگاه علمی کاربردی باید شغل‌ها را شناسایی و برای آن‌ها سیلابس درسی تنظیم کند و با تخمین تعداد افراد مورد نیاز برای هر شغل، پس ازتعلیم  تعداد افراد مورد نیاز، رشته مورد نظر را حذف کند که هم سبب بالا رفتن وجهه دانشگاه و هم وجهه دانشجویان این دانشگاه خواهد شد.

 معاون اداری و مالی وزارت علوم با بیان اینکه در دنیا حدود 18 هزار شغل وجو دارد، گفت: در کشور ما نهایتا 3 هزار شغل وجود دارد و اگر تعداد شغل‌هایی که می‌توان در کشور به وجود آورد را 5 هزار شغل تخمین بزنیم، با تاسیس رشته دانشگاهی در این دانشگاه برای آموزش این مشاغل، فرصت بزرگی برای کشور و دانشگاه علمی کاربردی به وجود خواهد آمد.

سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی خاطرنشان کرد: اگر دولت به دانشجویان رشته‌های مهارتی حتی 50 درصد یارانه دهد، می‌تواند تهدیدها را به فرصت تبدیل کند و سبب ایجاد انگیزه حتی برای فارغ‌التحصیلان جهت کسب مهارت در زمینه‌های تخصصیشان شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha