• دوشنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۵ / ۰۴:۲۲
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 95062817808
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

نماینده ایران در سمینار تغییر اقلیم در چین:

رقابت بر سر آب از نتایج تغییر اقلیم است

رقابت بر سر آب از نتایج تغییر اقلیم است

ایسنا/خراسان رضوی تنها نماینده ایران که از طرف سازمان هواشناسی در سمینار تغییر اقلیم در چین حضور یافته بود، تغییر اقلیم را یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی در جهان دانست.

مجید بیجندی که به‌عنوان سخنران افتتاحیه همایش تغییر اقلیم در چین حضور یافته بود در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با تاکید بر لزوم دستیابی به راه حل مناسب برای کاهش اثرات تغییر اقلیم گفت: اکنون تغییر اقلیم یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی در جهان است.

وی، افزایش درجه حرارت، کاهش بارندگی و برف، ذوب شدن یخچال‌های قطبی، بالا آمدن سطح آب‌های آزاد و تغییر در آستانه‌های آب و هوایی مناطق مختلف را از پیامدهای تغییر اقلیم دانست و اظهار کرد: رقابت بر سر آب امروز از نتایج برجسته تغییر اقلیم است.

بیجندی با بیان اینکه کمبود آب از مهمترین مشکلاتی است که اکثر مناطق دنیا به خصوص خاورمیانه را در آینده با مشکل مواجه خواهد کرد، اظهار کرد: مخاطراتی که در اثر تغییر اقلیم متوجه کشورهای مذکور در خاورمیانه شده به مراتب برجسته‌تر از آب است.

وی با اشاره به اینکه حوزه‌های دیگری از جمله سلامت، محیط زیست، امنیت غذایی و سیاسی در معرض تهدید است، عنوان کرد: این امر نیازمند سیاست‌گذاری کلان و قانونگذاری برای سازگاری با پدیده تغییر اقلیم در آسیا است. عمده این سیاست‌ها می‌تواند هم جهانی باشد و هم ملی؛ جلوگیری از گازهای گلخانه‌ای در سطح ملی، بهره‌وری انرژی در چرخه تولید و مصرف و استفاده از نیروگاه‌های سیکل ترکیبی از جمله این اقدامات است.

بیجندی با بیان اینکه ایران کشوری با وسعت یک میلیون و 648 هزار و 195 کیلومتر مربع در نیمکره شمالی زمین واقع شده و جزء کشورهای خاورمیانه است، اظهار کرد: ایران کشوری کوهستانی است که بیش از نیمی از مساحت آن را کوه‌ها و ارتفاعات و کمتر از یک‌چهارم آن را اراضی قابل کشت تشکیل داده است.

نماینده ایران از طرف سازمان هواشناسی در سمینار تغییر اقلیم در چین با اشاره به اینکه بیشتر مساحت ایران در محدوده خشک و نیمه‌خشک قرار گرفته است، میانگین بارش در ایران را سالیانه 250 میلیمتر، اعلام کرد و افزود: این میزان بارندگی بسیار کم است. این عدد در مناطق مرکزی و شرقی کشور به زیر 100 میلیمتر رسیده است.

این مقام مسئول، آمایش سرزمین با توجه به تغییرات اقلیمی و کاهش منابع آب، بررسی تبعات تغییر اقلیم بر حوزه‌های مختلف از جمله سلامت، انرژی، امنیت غذایی، سیاسی و ...، ایجاد ظرفیت لازم در جهت سازگاری، حرکت ملی در جهت اصلاح الگوی مصرف، درجه سازگاری با تغییرات اقلیمی، تدوین برنامه ملی تغییر اقلیم، مدیریت یکپارچه منابع آب، توسعه پخش و حفاظت از منابع موجود، جلب مشارکت‌های مردمی در تصمیم‌گیری و اجرا و و بازنگری سیاست‌های توسعه‌ای بلندمدت با در نظر گرفتن فاکتور مهم تغییر اقلیم را از جمله راه‌حل‌های موجود برای رفع مشکلات تغییر اقلیم عنوان کرد.



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha