عباس پاپیزاده در گفتوگو با ایسنا عنوان کرد: در کشورهای اروپایی، محصولات سالم و ارگانیک را با برند و نشان مشخص به بازار عرضه میکنند و مردم مختارند که غذای سالم با قیمت بالاتر را دریافت کنند و یا غذای ارزان و ناسالم را.
وی ادامه داد: در کشور ما دولت هنوز برند مشخصی برای غذای سالم طراحی و به جامعه معرفی نکرده است. هیچ آزمایشگاه فعالی هم در کشور نداریم که بگوییم اگر کسی میخواهد محصول سالمی را تولید کند باید تحت لیسانس یا نظر آن سازمان یا شرکت بخش خصوصی باشد و اگر با تجهیزات آزمایشگاهی ثابت شد که غذایی سالم و ارگانیک است، با این برند به بازار عرضه شود و مردم این برند را که میبینند، قیمت بالاتری برای آن پرداخت کنند.
وی تاکید کرد: الان در کشور ما فرقی بین محصول سالم، ارگانیک و تراریخته وجود نداد. دولت باید اینها را برند و نشانگذاری کند؛ هر کدام هم قیمت خود را خواهد داشت. قطعا مردم ما از محصول سالم و ارگانیک بیشتر استقبال خواهند کرد ولی چون تفاوتی وجود ندارد، محصول سالم و ناسالم با یک شکل و یک قیمت عرضه میشود؛ کشاورزی هم که محصول سالم و بهداشتی تولید کرده، فرقی با کشاورزی که محصول غیرارگانیک تولید کرده ندارد.
این عضو کمیسیون کشاورزی مجلس بر لزوم برندسازی محصولات تراریخته نیز تاکید کرد و متذکر شد: در کشورهای توسعهیافته با موضوع محصولات تراریخته به عنوان یک موضوع جدی برخورد میشود. آنها برای حقوق شهروندی احترام قائل میشوند. کسی که در کشورهای اروپایی محصول تراریخته تولید میکند، موظف است محصولش را علامتگذاری کند که این محصول با روش دستکاری شده ژنتیکی تولید شده و اگر کسی تمایل نداشت استفاده کند این حق را داشته باشد، محصول دیگری را انتخاب کند.
انتهای پیام
نظرات