• سه‌شنبه / ۱۶ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 95061610711
  • خبرنگار : 71564

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه:

نیازی به ایجاد معیشت جایگزین در محدوده دریاچه ارومیه نداریم

نیازی به ایجاد معیشت جایگزین در محدوده دریاچه ارومیه نداریم

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در مراسم امضای اسناد فائو در پروژه ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: خوشبختانه دوران تثبیت ما برای احیای دریاچه ارومیه با موفقیت در حال اتمام است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه در مراسم امضای اسناد فائو در پروژه ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: خوشبختانه دوران تثبیت ما برای احیای دریاچه ارومیه با موفقیت در حال اتمام است.

عیسی کلانتری با بیان اینکه آب دریاچه ارومیه 2.2 برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است افزود: وسعت دریاچه ارومیه نیز حدود 40 درصد افزایش یافته است و در حال حاضر وضعیتی مشابه به چهار سال پیش پیدا کرده است.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: امیدوار هستیم که با تداوم عملیات احیاء و با برنامه ریزی‌هایی که با همکاری دانشگاه‌ها انجام داده‌ایم تا هشت سال دیگر به اهداف برنامه ریزی‌های خود برسیم.

کلانتری ضمن تشکر از دولت ژاپن برای همکاری در زمینه احیای دریاچه ارومیه گفت: قرار است دولت ژاپن تا چهار سال آینده در احیای این دریاچه به دولت ایران کمک کند.

وی با اشاره به اینکه خشک شدن دریاچه ارومیه و جابجایی شهر تبریز بیش از 1000 میلیارد دلار هزینه دارد تصریح کرد: احیای دریاچه ارومیه تنها هفت میلیارد دلار هزینه دارد پس به نفع دولت‌هاست که به جای جابجایی شهر تبریز این دریاچه را احیاء کنند.

کلانتری درباره تاثیر تغییرات انجام شده در کشاورزی منطقه گفت: با افزایش ورود آب از زرینه رود، تولیدات کشاورزی در این منطقه 17 درصد افزایش داشته است. کشاورزی در این منطقه با هدررفت آب روبروست و به جای اینکه ضریب تبخیر هشت دهم باشد، 1.4 است که این باعث کاهش محصول می‌شود.

کلانتری با بیان اینکه نیازی به ایجاد معیشت جایگزین در منطقه نداریم ادامه داد: باید شیوه کشاورزی را در این منطقه اصلاح کنیم.

دبیر ستاد احیای دریاچه ارومیه ادامه داد: تنها دو قسمت 9 و 17 کیلومتری از آبهای زیرزمینی به دریاچه ارومیه مربوط می‌شوند پس برخی تغییرات که در کشت این منطقه رخ داده است مربوط به دریاچه نمی‌شود بلکه به آبهای زیر زمینی مرتبط است که در بسیاری از نقاط تمام شده‌اند و کشاورزان مجبور به تغییر نوع کشت خود شده‌اند.

وی با بیان اینکه در حوزه دریاچه ارومیه 15 سانتی‌متر افزایش عمق داشته‌ایم گفت: دریاچه ارومیه به شرط ادامه فعالیت‌های احیایی و حمایت‌های مالی قابل احیاست.

کلانتری ادامه داد: وسعت کنونی دریاچه ارومیه 2600 کیلومتر است که اگر در سال 1402 به 4200 کیلومتر مربع برسد و 15 میلیارد متر مکعب آب داشته باشد تمام سطحی که اکنون نمک دارد به عمق 1.5 متر به زیر آب می‌رود و احیاء با موفقیت انجام می‌شود.

در این نشست مسعود تجریشی، مدیر برنامه ریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه گفت: امضای این تفاهم نامه در جهت پروژه‌های مطالعاتی و نتایج مطالعات به دست آمده توسط دستگاه‌های اجرایی اجرا خواهد شد.

وی ادامه داد: هیچ گونه خرید تجهیزاتی در این پروژه نداریم و فقط پروژه مربوط به اقداماتی در راستای عملیاتی کردن نتیجه پژوهش‌هاست.

تجریشی با بیان اینکه در این پروژه دانشگاه‌های منطقه نیز همکاری می کنند گفت: یک دانشگاه از هلند که به عنوان دانشگاهی که در بخش کشاورزی صاحب نام است با ما همکاری می‌کند و فائو نیز تعهد کرده است از ظرفیت‌های خود و از ظرفیت‌های بین المللی در این پروژه استفاده کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha