• شنبه / ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 95061308266
  • خبرنگار : 71498

درحاشیه بازدید خبرنگاران از استان گیلان مطرح شد

آبرسانی روستایی؛ اولویت جدی دولت یازدهم در بخش آب است

آبرسانی روستایی؛ اولویت جدی دولت یازدهم در بخش آب است

باوجود طلب سه میلیارد تومانی و تفاوت چشم‌گیر قیمت‌تمام شده و عرضه به مردم آب‌وفاضلاب روستایی گیلان پیشرفت خوبی در ارتقا پروژه‌های روستایی داشته و آن‌طور که پیش‌بینی می‌شود قرار است که تا انتهای برنامه ششم توسعه تمام روستاهای استان گیلان از آب شرب بهره‌مند شوند.

به گزارش ایسنا، محمدعلی فرامینی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان در بازدید خبرنگاران ار تاسیسات آبی روستایی این استان در نشستی خبری با اشاره به اهمیت اقتصاد مقاومتی و تاثیر تجلی آن در روستا، گفت: با توجه به این‌که روستا قطب تولید معرفی شده بدون شک جایگاه ظهور اقتصاد مقاومتی ایران است.

به گفته وی، ایجاد زیرساخت یکی از راهکارهای تولید برای تجلی اقتصاد مقاومتی تلقی می‌شود به همین دلیل اگر ما بتوانیم زیرساخت‌های مورد نیاز در روستا را فراهم کنیم بدون شک تولید ارتقاء و اقتصاد مقاومتی نیز ظهور بیشتری در کشور پیدا می‌کند.

فرامینی در خصوص عملکرد مقایسه‌ای دولت تدبیر و امید در حوزه آب شرب روستاهای استان گیلان در هفته دولت سال ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۴ تعداد کل روستاهایی که آبرسانی شدند ۱۱۰ و در سال ۱۳۹۵ تعداد کل روستاهای آبرسانی شده ۱۷۱ روستا تخمین زده شده است.

به گفته مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان این موضوع به این معنا است که در سال ۱۳۹۵، معادل ۱۴۹ هزار و  ۵۴۹ نفر از آب شرب بهره‌مند شدند. همچنین تعداد حفر چاه در سال ۱۳۹۴، چهار حلقه و در سال ۱۳۹۵ به ۱۳ حلقه افزایش یافت.

وی با بیان این‌که در سال ۱۳۹۴ لوله‌گذاری خط انتقال و شبکه توزیع ۴۷۳ کیلومتر بوده، گفت: این در حالی است که در سال ۱۳۹۵، معادل ۱۰۱۵ کیلومتر لوله‌گذاری ا۲۱ مخزن با حجم ۴۹۲۰ مترمکعب و ۳۹ ایستگاه پمپاژ  ایجاد شده که در مجموع ۷۷۶۴۰۸ ریال اعتبار لازم برای انجام این کارها بوده است.

فرامینی با بیان این‌که جمعیت روستایی استان گیلان بالغ بر ۳.۴ درصد جمعیت روستایی کشور است، ادامه داد: ۳۹.۶۵ درصد جمعیت استان در روستاهای استان گیلان سکونت دارند همچنین تراکم جمعیت استان ۱۷۷ در واحد سطح است در حالی که میانگین تراکم جمعیتی ۴۷ نفر عنوان می‌شود.

وی با اشاره به مشخصات کلی تاسیسات شبکه آبرسانی روستاهای استان گیلان، تصریح کرد: ۲۵۹۲ روستا با جمعیت ۹۸۳۷۵۸ نفر در استان گیلان وجود دارد که تعداد روستاهای بالای ۲۰ خانوار، ۲۰۰۱ روستا با جمعیت ۹۶۸۰۴۵ است که ۱۷۶۲ روستا با جمعیت، ۸۲۴۰۹۲ نفر از آب شرب برخوردار هستند و شاخص بهره‌مندی آن ۷۳.۹۲ عنوان می‌شود.

فرامینی با اشاره به تعداد منابع آب در روستاهای استان گیلان، افزود: ۴۵۳ چاه و ۸۱۴ چشمه در روستاهای استان گیلان وجود دارد که ظرفیت تامین آب آن ۵۷.۹۳ میلیون مترمکعب است. همچنین طول شبکه توزیع تاسیسات شبکه آبرسانی روستاهای استان گیلان ۱۶۱۶۸ کیلومتر و طول خطوط انتقال ۳۶۰۴ کیلومتر ثبت شده است.

وی در خصوص مقایسه میانگین شاخص آب روستایی به میانگین شاخص کشوری، تصریح کرد: میانگین شاخص بهره‌مندی استان تا پایان هفته دولت سال ۱۳۹۵،معادل ۷۳.۹۲ درصد و میانگین شاخص بهره‌مندی کشور تا پایان ۱۳۹۳، معادل ۷۴ درصد ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با اشاره به پروژه‌های آبرسانی شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، گفت: سه پروژه برای این مهم تبیین شده‌اند که می‌توان به پروژه طرح جامع، تامین آب شرب ۱۰۰۰ روستای جلگه‌ای گیلان، پروژه‌های مهندسی و توسعه که شامل مجتمع‌های خارج از محدوده طرح جامع و پروژه‌های تک‌روستایی می‌شود و همچنین پروژه‌های بهره‌برداری اشاره کرد.

فرامینی در خصوص سیمای کلی طرح جامع آبرسانی، افزود: حفر و تجهیز چاه عمیق، نیمه‌عمیق و فلمن ۸۰ حلقه چاه، ایستگاه‌های پمپاژ ۸۷ واحد، مخازن ذخیره و تامین فشار ۹۸۴۱۵ مترمکعب، شبکه‌های توزیع آب ۸۳۰۶ کیلومتر، خطوط انتقال آب ۲۱۱۳ کیلومتر برای ۱۰۴۳ روستا با جمعیت ۱۰۵۹۱۶۰ نفر با دبی مورد نیاز ۲۰۷۴ لیتر در ثانیه در افق طرح پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به پروژه معاونت مهندسی و توسعه، گفت: ۱۵۵۰ روستا با جمعیت ۳۹۵۱۳۶ نفر جزو عملیات خارج از طرح جامع محسوب می‌شوند که تاکنون ۱۰۰۲ روستا با جمعیت ۳۳۲۹۱۶ نفر از آب شرب برخوردار و ۱۱۶ روستا با جمعیت ۱۰۷۲۶ نفر در دست اقدام برای بهره‌مندی از آب شرب هستند.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با بیان این‌که تعداد ۱۷۴۶ روستا با جمعیت ۸۲۱۰۱۱ روستاهای برخوردار از آب شرب هستند، تصریح کرد: ۲۳۶ مجتمع آبرسانی، ۱۴۵۶ روستا را با جمعیت ۶۲۸۴۷۱ نفر تحت پوشش خود قرار داده‌اند. علاوه بر این تعداد ۲۸۱ روستا با جمعیت ۱۹۲۵۴۰ نفر به صورت تک‌روستا از نعمت آب شرب برخوردار شده‌اند.

فرامینی با اشاره به هزینه آبرسانی به روستاها و هزینه آب و فاضلاب استان گیلان، ادامه داد: هزینه این امر در استان گیلان ۲.۵ الی ۳ برابر هزینه تمام شده کشوری است. بدین معنا که برای هر خانوار روستایی ۶.۵ میلیون تومان برای بهره‌مندی از آب شرب هزینه می‌شود، اما در کشور به طور میانگین هزینه انجام این کار دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است.

وی توضیح داد: علاوه بر این به دلیل پراکندگی در استان گیلان میانگین طول لوله‌گذاری به ازای هر خانوار ۷۵ متر و در کشور به ازای هر خانوار ۱۴ متر است.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان در خصوص وضعیت کیفیت آب روستاهای استان گیلان، افزود: به‌طور قطع می‌توان گفت که کیفیت آب در این حوزه در حد استاندارد و از اطمینان کامل برخوردار است.

فرامینی با بیان این‌که آبرسانی روستاهای استان گیلان از سال ۱۳۷۷ جدی آغاز شد، اظهار کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است که در طول برنامه ششم توسعه کل روستاهای گیلان آبرسانی شود که پیش‌بینی می‌شود ۹۵۰ میلیارد تومان برای خدمات‌رسانی روستایی منبع مالی لازم باشد.

به گفته وی ۷۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای ۱۷۱ روستا که در هفته دولت به بهره‌برداری رسید هزینه شد و باید گفت که در حال حاضر از ۱۰۴۲ روستا ۷۷۰ روستا دارای خدمات آبی هستند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با بیان این‌که در سال ۱۳۹۴ به دلیل وجود مشکلات بین‌المللی ۲۲ درصد اعتبارات مصوب در استان گیلان تخصیص یافت که حدود ۹ میلیارد تومان بود، اضافه کرد: از صندوق توسعه ملی بالغ بر ۱۰۳ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۴ اعتبار داشتیم که تنها ۵۰ میلیارد تومان آن تخصیص پیدا کرد، اما با توجه به این‌که باید صندوق توسعه ملی به‌طور ۱۰۰ درصد تخصیص یابد قرار است که مابقی این مبلغ در پاییز تخصیص پیدا کند.

فرامینی ادامه داد: طبق مذاکرات صورت گرفته قرار است حدود ۵۰۰ میلیون دلار برای آبرسانی روستایی در سال ۱۳۹۵ و ۱۳۹۶ اختصاص یابد که سهم استان گیلان از صندوق توسعه ملی حدود شش درصد است.

وی درخصوص وضعیت فاضلاب روستایی استان گیلان، گفت: سه تصفیه‌خانه فاضلاب در لاهیجان، آستارا و تالش فعالیت می‌کند و با توجه به این‌که اولویت‌گذاری فاضلاب برای روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار تدوین شده باید گفت که ۹۲۰ روستا بالای ۱۰۰ خانوار در استان گیلان وجود دارد که ۷۵ درصد جمعیت روستایی را شامل می‌شود.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان با بیان این‌که بحث فاضلاب روستایی در وزارت نیرو یک کار جدید است، ادامه داد: ۷۵ روستا در سطح کشور به صورت پایلوت برای اجرای طرح فاضلاب انتخاب شده‌اند که سه روستا متعلق به استان گیلان است.

فرامینی تصریح کرد: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته قرار است تا پایان سال ۱۳۹۶ معادل هشت روستا دارای تصفیه‌خانه فاضلاب شوند و برهمین اساس شاخص برخورداری فاضلاب در طول برنامه ششم توسعه در روستاهای گیلان به سه درصد خواهد رسید.

وی با اشاره به طرح فاضلاب با مشارکت جایکا، ادامه داد:ایده این طرح توسط یک  شرکت دانش‌بنیان داده شده و قرار است این طرح در یک روستا با تعداد ۱۴۴ خانوار و اعتبار ۱۵ میلیون ریال اجرایی شود و بر اساس آن چاه‌های جذبی سنتی را به چاه‌های مدرن تبدیل کنیم.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان در خصوص شیرین‌سازی آب دریا، افزود: در حال حاضر ۱۵۰۰ مترمکعب در روز شیرین‌سازی آب دریا به منظور آبرسانی روستایی انجام می‌شود.

فرامینی ضمن انتقاد از بهای خدمات آب برای مناطق روستایی، تصریح کرد: بهای خدمات آب حداکثر ۵۰ درصد بهای خدمات آبرسانی شهری است و این در حالی است که هزینه تمام شده هر مترمکعب آب روستایی ۸۴۰ تومان برای هر مکعب تخمین زده شده و تنها ۱۷۰ تومان از مشترکین دریافت می‌شود.

وی با بیان این‌که یک مترمکعب آب بسته‌بندی یک میلیون تومان به فروش می‌رسد و آب باکیفیت روستایی تنها ۱۷۰ تومان عرضه می‌شود، گفت: هزینه انتشار هر قبض ۳۰۰۰ تومان تخمین زده شده و با توجه به این اعداد و ارقام باید گفت که وضعیت اقتصاد آب روستایی اصلا مناسب نیست.

مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان طلب شرکت آب و فاضلاب روستایی استان گیلان را حدود سه میلیارد تومان عنوان و اظهار کرد: علی‌رغم وجود این شرایط هدف خود را بر این نهاده‌ایم که در ارائه‌ی خدمات از هیچ کاری فرو نگذاریم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha