به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بنعالی ییلدیریم، نخستوزیر ترکیه در جمع خبرنگاران در استانبول تاکید کرد، آنکارا به منظور جلوگیری از چند تکه شدن سوریه و حفظ تمامیت ارضی آن تصمیم دارد طی 6 ماه آینده در مورد بحران سوریه فعالتر عمل کند.
نخست وزیر ترکیه گفت: میتوانیم برای دستیابی به راه حلی در سوریه با مشارکت ایران، کشورهای حوزه خلیج فارس، آمریکا و روسیه همکاری کنیم.
وی گفت که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه میتواند شریکی در مرحله انتقالی باشد، بشار اسد یکی از طرفهای کارآمد در نزاع در سوریه است و میتوان با او در مرحله انتقالی گفتگو کرد، اما نمیتواند در آینده سوریه باقی بماند.
نخست وزیر ترکیه گفت که کشورش اجازه تقسیم سوریه بر اساس امور نژادی را نخواهد داد.
سوریه بیش از 5 سال است که صحنه درگیریهای گسترده است؛ درگیریهایی که کردهای آن توانستهاند نقشی بسیار برجسته در آن داشته باشند. همین اقدامات چشمگیر نیروهای کرد سوریه کشورهای همسایه از جمله ترکیه را به سمت این تحلیلها سوق داده است که این گروه اقلیت نژادی بتواند به عنصری تعیین کننده و مستقل در آینده سیاسی سوریه تبدیل شود. آنکارا نگران است چنین سرنوشتی کردهای این کشور را نیز برای دستیابی به استقلال به شورش وادارد.
ییلدیریم همچنین مدعی شد، دولت سوریه با بمباران نیروهای کرد تحت حمایت آمریکا در شمال شرق این کشور طی هفته گذشته نشان دادکه متوجه شده کردها به تهدیدی برای دولت سوریه تبدیل شدهاند.
وی با اشاره به تلاش کردهای سوریه برای اشغال مناطق بیشتر در این کشور در این باره توضیح داد: این یک شرایط جدید است... روشن است که دولت سوریه متوجه شده کردها قصد دارند ساختاری را در شمال سوریه ایجاد کنند و میتوانند به تهدیدی برای سوریه تبدیل شوند.
نخستوزیر ترکیه در بخش دیگری از اظهاراتش به خواست دولتش بر تسریع روند بازگرداندن فتحالله گولن، روحانی منتقد دولت آنکارا از سوی آمریکا تاکید کرد. آنکارا گولن را به طراحی کودتای اخیر این کشور متهم میکند.
ییلدیریم خاطرنشان کرد که آنکارا و واشنگتن در زمینه بازگرداندن گولن به توافقی رسیدهاند و اجرای این توافق نباید به تاخیر بیفتد.
این در حالی است که دولت آمریکا تنها تحقیقات درباره شواهد دست داشتن گولن در این کودتا را آغاز و اعلام کرده روند بازگرداندن متهمان جریان و فرآیند خاص خود را دارد.
ییلدریم در ادامه تاکید کرد، ترکیه خواهان ترمیم روابطش با مصر که بعد از سرنگونی محمد مرسی در سال 2013 تیره شد است.
نخست وزیر ترکیه اظهار کرد: ما فکر می کنیم ترکیه و مصر به عنوان کشورهایی که در دو طرف دریای مدیترانه هستند باید روابط فرهنگی و اقتصادی خود را توسعه دهند.
با این حال ییلدریم خاطر نشان کرد، روابط سطح بالا یک شبه به وجود نمی آید. وی گفت: ما فکر میکنیم باید روابط را از جایی آغاز کنیم.
انتهای پیام
نظرات