علیرضا صفرنژاد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در حاشیه برگزاری نخستین جشنواره کشوری بازی های بومی و محلی دانشجو معلمان دانشگاه فرهنگیان به بازی "آغل کرمن" از بازی های بومی و محلی استان خراسان رضوی اشاره و اظهار کرد: در این بازی در زمین های خاکی، تعداد 9 سوراخ به عنوان آغل و متناسب با توپ بازی در زمین حفر می شود. این دایره های حفر شده آغل نام دارد به جز دایره وسط که بزرگتر از بقیه است و آغل کرمن نام دارد. در این بازی بر طبق قرعه، یکی از تیم ها به طرف جعبه آغل کرمن می رود.
وی اضافه کرد: افراد تیم مقابل از فاصله مشخصی توپ را بر روی زمین و به طرف آغل، قل می دهند، اگر وارد آغل کرمن شود، افراد تیم باید به طرف آغل کرمن بروند و دست خود را به آغل کرمن بزنند و کلمه کرمن را بگویند. تیم مقابل با پاسکاری سعی می کنند با توپ افراد تیم حریف را بزنند و نگذارند آنها به راحتی دست خود را به آغل بزنند.
سرپرست تیم دانشگاه فرهنگیان استان خراسان رضوی گفت: 4 تا 20 نفر می توانند در این بازی حضور داشته باشند.
صفرنژاد اضافه کرد: این بازی بسیاری از قابلیت های آمادگی جسمانی و مهارتی مانند چابکی، هماهنگی، تعادل، سرعت، تمرکز حواس، مهارت دست ورزی و مهارت پرتاب با دست را در بر می گیرد. همچنین دانش آموزان نظم، صداقت، دوستی را یاد می گیرند.
انتهای پیام
نظرات