• دوشنبه / ۲۵ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۵:۳۶
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 95050115972
  • خبرنگار : 71214

دبیر خانه کشاورز به ایسنا اعلام کرد

سهم کشاورزی در مصرف آب ۹۰ درصد است/ ایران تنها کشور پرمصرف جهان

سهم کشاورزی در مصرف آب ۹۰ درصد است/ ایران تنها کشور پرمصرف جهان

دبیرکل خانه کشاورز گفت: بخش کشاورزی مصرف‌کننده حدود ۹۰ درصد آب است و ایران در بین کشورهای جهان تنها کشوری است که مصرف آب بالاتر از ۵۰ درصد منابع تجدیدپذیر دارد.

عیسی کلانتری در نشست خبری امروز (دوشنبه) در خانه کشاورز، در پاسخ به سوال ایسنا اظهار کرد: علیرغم اختلاف نظر وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی و نیرو در زمینه مصرف آب که یکی میزان سهم بخش کشاورزی را ۶۰ درصد و دیگری ۹۰ درصد اعلام می‌کند، باید گفت که بخش کشاورزی حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد آب مصرفی تجدیدپذیر کشور را به خود اختصاص داده است که در این زمینه باید بیشتر از گذشته تلاش شود تا سهم آب بخش کشاروزی از منابع تجدیدشونده کاهش یابد.

دبیرکل خانه کشاورز افزود: سالانه در کشور ۸۸ میلیارد متر مکعب آب تجدیدپذیر داریم اما وزارت نیرو مصرف آب را ۹۶ میلیارد متر مکعب یعنی ۱۰۸ درصد اعلام می‌کند در حالیکه همه سازمان‌های بین‌المللی اعلام می‌کنند اگر کشوری می‌خواهد تعادل اکولوژیکی داشته باشد باید ۲۰ درصد منابع آبی تجدیدپذیر خود را مصرف کند و در صورت خشک بودن کشور و کم بودن بارندگی نهایتا تا ۴۰ درصد حق مصرف آب را دارد و در جهان تنها هشت کشور هستند که بیش از ۴۰ درصد مصرف آب دارند و ایران تنها کشوری است که مصرفش بالاتر از ۵۰ درصد است.

وی افزود: به عنوان مثال در استان‌های خراسان ۱۴۰ درصد، کرمان ۱۱۰ درصد و فارس ۱۰۲ درصد آب تجدیدپذیر استفاده می‌شود و این نشان می‌دهد که هیچ توجهی به مصرف آب در کشور نمی‌شود اما اگر مشکل کم‌آبی و مصرف بیش از حد آب که عمده آن در بخش کشاورزی است،‌ادامه پیدا کند در دهه‌های آینده و برای نسل‌های آتی آبی باقی نمی‌ماند.

دبیرکل خانه کشاورز اظهار کرد: به عنوان مثال در حوزه دریاچه ارومیه به ویژه شرق این منطقه فعالیت زنبورداری تعطیل شده است و اگر هشت سال در منطقه‌ای زنبورداری تعطیل شود ریشه کشاورزی خکشیده می‌شود.

وزیر اسبق کشاورزی اعلام کرد: در استان‌هایی مانند خراسان و کرمان که مشکل کم آبی وجود داشت برخی از کارخانه‌های تولید قند و شکر به حوزه دریاچه ارومیه هجوم آوردند و با قرارداد بستن با کشاورزان اقدام به تولید چغندرقند و حمل آن به استان‌های خود کردند که این مساله سالانه چهار میلیون دلار زیان به صورت مستقیم به اقتصاد ملی وارد می‌کند، چرا که ارزش شکر تولیدی حاصل از چغندرقند برداشت شده از منطقه دریاچه ارومیه که به حدود ۴۰۰ هزار تن می‌رسد و به استان‌های خراسان و اصفهان می‌رود حدود ۱۸ میلیون دلار است، در حالیکه ۵۰۰ میلیون تن کیلومتر معادل ۲۲ میلیون دلار هزینه حمل آن به این دو استان می‌شود و این زیان به غیر از زیانی است که بابت هزینه آب مصرفی و هزینه تولید چغندرقند صرف می‌شود، است.

دبیرکل خانه کشاورز گفت: در این راستا دیگر اجازه نخواهیم داد تا چغندرقند از استان آذربایجان غربی خارج شود و کشاورزان باید به اندازه نیاز استان خود در این حوزه چغندرقند تولید کنند و اگر به جای این محصول ذرت کاشته شود حدود ۶۴ میلیون متر مکعب آب صرفه‌جویی می شود. در واقع طرح نکاشتی در حوزه دریاچه ارومیه وجود ندارد و اگر این طرح در دستور کار قرار گرفت برای دو سال نخست بود که با بارش‌های مناسب باران از دستور کار خارج شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha