• شنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۳:۱۸
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 95050114125
  • خبرنگار : 71078

وزیر کشور:

امر به معروف و نهی از منکر را نباید در چند موضوع خلاصه کرد

امر به معروف و نهی از منکر را نباید در چند موضوع خلاصه کرد

وزیر کشور گفت: امر به معروف و نهی از منکر را نباید در دو، سه موضوع خاص خلاصه کرد، اگرچه پرداختن به این موضوعات نیز لازم است.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در حاشیه اولین گردهمایی روسای شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور که روز شنبه در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: لازم است هرآنچه که به عنوان نیکی‌ها و خوبی‌ها است را رعایت کنیم و با همه بدهی‌ها و زشتی ها مبارزه کنیم. چنین نگاهی منطبق با فطرت و عقل انسان‌هاست و موثر خواهد بود. البته اگر اعمال قانون لازم شود، لازم است به این کار مبادرت بورزیم.

وی تاکید کرد: در جامعه اسلامی خطاب اصلی امر به معروف و نهی از منکر مردم هستند و قانون حکومت را به نمایندگی از مردم مکلف کرده که این رسالت را به نمایندگی از مردم به دوش بکشد و زمینه‌ها و بسترها و شرایط را برای تحقق امر به معروف و نهی از منکر فراهم کند.

به گزارش ایسنا، وزیر کشور همچنین در اولین گردهمایی روسای شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی کشور اظهار کرد: اگر مبتنی بر فطرت انسان‌ها حرکت و تلاش کنیم و دل‌ها را به دست آوریم، همه استقبال خواهند کرد و اسلام با سرعت بیشتری در قلوب انسان‌ها رشد پیدا می‌کند برای انجام این کار لازم است ما مسوولان کار خود را خوب انجام دهیم و انتظار داریم موضوع امر به معروف و نهی از منکر در دستگاه‌های اجرایی و اداری کشور اجرا شود اما این اتفاق نیفتاده است و نباید به دنبال دلایل آن باشیم.

رحمانی‌فضلی یکی از دلایل اجرا نشدن امر به معروف و نهی از منکر را در دستگاه‌های اجرایی مربوط به اعتقاد و ایمان به این موضوع دانست و تاکید کرد: آیا ما به اجرایی کردن امر به معروف و نهی از منکر اعتقاد و ایمان داریم و این موضوع در دستور کار روزمره ماست؟ اگر براستی به این موضوع اعتقاد و ایمان داشته باشیم، بقیه مسائل درست می‌شود. از سوی دیگر باید به روش‌ها و شیوه‌های اقدام نیز توجه کرد. آیا روش‌های در پیش گرفته شده و اقدامات انجام شده مطابق با عقل و فطرت است؟

وی اضافه کرد: پیگیری بر اجرای امر به معروف و نهی از منکر موثر است تجربه نشان داده روش‌های در پیش گرفته شده موفق نبوده است. ما حرف‌های قشنگی می‌زنیم و هدف‌های والایی داریم که به عنوان مثال در برنامه پنجم توسعه آمده است، اما این برنامه‌ها به طور کامل اجرا نشده است.

وزیر کشور تاکید کرد: آسیب‌شناسی باید مورد توجه قرار گیرد و روی ضعف و کاستی‌های خود کار کنیم. اتفاقاتی که در 37 سال اخیر در جامعه افتاده، یک شبه رخ نداده است و با گذشت این مدت مسائلی به ارزش تبدیل شده‌اند که کاملا ضد ارزش هستند.

اگر هرکسی سلیقه‌ای امربه معروف و نهی از منکر را اجرا کند ما به جایی نمی‌رسیم

رحمانی‌فضلی اضافه کرد: در برخورد با مسائل باید اهم فی‌الاهم کنیم و روش‌های ما قابل بازنگری و آسیب‌شناسی و لازم است همه ابعاد امر به معروف و نهی از منکر را مورد توجه قرار دهیم. اگر در 37 سال اخیر به سه، چهار منکر اصلی، دروغ و غیبت دقیق‌تر پرداخته بودیم، در حال حاضر وضعیت بهتر بود، چون کسی که منکراتی مانند دروغ و غیبت را مرتکب نشود، برخی دیگر از گناهان را نیز انجام نمی‌دهد.

وی با بیان اینکه در تصمیم‌سازی، تصمیم‌گیری و اجرا نیازمند مشارکت مردم هستیم، اظهار کرد: مردم باید بتوانند نارضایتی‌های خود را مطرح و به مسوولان منتقل کنند.

وزیر کشور در ادامه گفت: دایره امر به معروف و نهی از منکر خیلی وسیع است و همه کارهای ما باید براساس قانون باشد. در حکومت ولی فقیه فصل‌الخطاب است، البته مراجع عظام دیگری در کشور وجود دارند اما نظر ولی فقیه به عنوان فصل الخطاب مطرح می‌شود. در اجرا هم قانون فصل‌الخطاب است و اگر هرکسی سلیقه‌ای امربه معروف و نهی از منکر را اجرا کند ما به جایی نمی‌رسیم.

رحمانی‌فضلی با اشاره به ضرورت پیگیری اقدامات اظهار کرد: ضعف اساسی سیستم‌های ما پیگیری است. حرف‌های خوب می‌زنیم، برنامه‌ریزی می‌کنیم ولی پیگیری نمی‌کنیم. پس از پیگیری نیز ارزیابی لازم است.

وی با اشاره به وظایف وزارت کشور گفت: این وزارتخانه متولی هماهنگی میان بخش‌های مختلف است و ما دو بخشنامه در زمینه توسعه و ترویج فرهنگ اقامه نماز و امر به معروف و نهی از منکر صادر کردیم و پیگیری‌های ما در این زمینه مطلوب بوده است.

وزیر کشور با اشاره به تاثیرات رسانه‌های نوین گفت: ما در معرض تهدیدات فراوانی از سوی رسانه‌هایی مانند ماهواره‌ها و شبکه‌های اجتماعی هستیم. آنها منفعت‌طلبی، سودجویی را به عنوان اصالت مطرح می‌کنند. در چنین شرایطی باید این فضا را مدیریت و کنترل کنیم.

رحمانی‌فضلی اضافه کرد: استفاده از نیروی انتظامی،‌ باید آخرین خط فعالیت‌های ما باشد، سال قبل از تعداد زیادی از جوانان تعهد گرفته‌ایم. وقتی که پرونده‌ای برای این جوانان تشکیل شود، ممکن است به احساس یاس در میان آنها بی‌انجامد.

 امر به معروف پیشگیری است نه برخورد

به گزارش ایسنا، در ادامه این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین احمد زرگر دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر گفت: امر به معروف پیشگیری است نه برخورد. 98 درصد از احکام اسلام پیشگیری است و دو درصد باقیمانده نیز باید برخورد به گونه‌ای انجام شود که منتهی به پیشگیری شود.

وی اضافه کرد: در قانون امر به معروف و نهی از منکر پیش‌بینی شده که تمام سازمان‌ها و نهادها در استان‌ها در جهت انجام فریضه امر به معروف و نهی از منکر تلاش کند. خوشبختانه در ماده 5 دستورالعمل اجرایی این قانون آمده است که مسوول دستگاه، مسوول امر به معروف و نهی از منکر است و باید با تشکیل شورای امر به معروف و نهی از منکر به این موضوع بپردازد.

دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اضافه کرد: براساس یکی از تبصره‌های این قانون دستگاه‌های ذی‌ربط باید بودجه لازم را برای امر به معروف و نهی از منکر پیش‌بینی کنند. البته بودجه امسال دیر شد اما می‌توان به این موضوع برای سال آینده توجه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha