• شنبه / ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۳۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 95050113977
  • خبرنگار : 71477

موافقت شورای امنیت با استقرار 4000 صلحبان در سودان جنوبی و تهدید به تحریم/جوبا: همکاری نمی‌کنیم

موافقت شورای امنیت با استقرار 4000 صلحبان در سودان جنوبی و تهدید به تحریم/جوبا: همکاری نمی‌کنیم

پس از آنکه درگیری‌های شدید در سودان جنوبی تلاش‌ها برای پایان جنگ در این کشور را ناکام گذاشت، شورای امنیت سازمان ملل دستور استقرار 4000 نیروی صلحبان در این کشور را صادر کرد. تصمیمی که با مخالفت شدید مقامات جوبا مواجه شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، شورای امنیت سازمان ملل با تصویب پیش نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا دستور استقرار 4000 نیرو در سودان جنوبی در چارچوب حفظ صلح در این کشور را داد و تهدید کرد اگر دولت سودان جنوبی همکاری نکند، تحریم‌های تسلیحاتی علیه این کشور اعمال می‌شود.

11 کشور از 15 عضو شورای امنیت به این قطعنامه رای مثبت دادند. اما چین، روسیه، مصر و ونزوئلا با اشاره به ناکامی در جلب رضایت سودان جنوبی از این اقدام جدید، به این قطعنامه رای ممتنع دادند.

پس از تشدید ناآرامی‌ها در جوبا که در اوایل ژوئیه سال جاری میلادی جان صدها تن را گرفت، رهبران آفریقایی خواستار استقرار نیروهای منطقه‌ای برای تضمین امنیت جوبا و کمک به حفاظت از پایگاه‌های سازمان ملل شدند.

انتظار می‌رود اتیوپی، کنیا و روآندا بخش عمده این نیروهای جدید را تامین کنند که اجازه خواهند داشت از تمامی اقدامات لازم برای اجرای ماموریتشان استفاده کنند.

این نیروها امنیت در جوبا و فرودگاه این شهر را تضمین خواهند کرد و به صورت سریع و موثر با هر عاملی که احتمال می‌رود برای حمله آماده شده یا در حملاتی دست داشته درگیر می‌شوند.

براساس این قطعنامه اگر بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل گزارش دهد که موانعی در استقرار این نیروها وجود دارد، سازمان ملل اعمال تحریم تسلیحاتی علیه سودان جنوبی را مد نظر قرار می‌دهد.

بان کی مون ظرف 30 روز گزارشی را به شورای امنیت تقدیم خواهدکرد و اگر اعلام کند که دولت جوبا در این زمینه همکاری نمی‌کند، ظرف پنج روز رای گیری در خصوص اعمال تحریم تسلیحاتی علیه سودان جنوبی برگزار می‌شود.

جنگ ویران کننده سودان جنوبی دو سال و نیم است که ادامه یافته و به خاطر گسترش انبارهای تسلیحاتی وخیم‌تر شده است.

پیتر ویلسون، معاون سفیر انگلیس در شورای امنیت ناامیدی کشورش را در خصوص عدم تحریم تسلیحاتی علیه سودان جنوبی ابراز کرده و گفت: ما باید به این مساله بازگردیم.

در مقابل سفیر سودان جنوبی در شورای امنیت گفت: دولت ما این قطعنامه را رد می‌کند. جزئیات این استقرار نیرو از جمله زمان و تسلیحاتی که این نیروها اجازه حمل آن‌ها را خواهند داشت باید ابتدا با جوبا به مذاکره گذاشته شود.

وی افزود: رضایت سودان جنوبی بسیار مهم است؛ چرا که ما باید به این نیروها آزادی‌های لازم برای انجام وظایف محوله را بدهیم.

سخنگوی رئیس جمهور سودان جنوبی نیز ضمن مخالفت قاطع با این تصمیم سازمان ملل اعلام کرد کشورش این مساله را نمی‌پذیرد و با سازمان ملل همکاری نخواهد کرد.

وی گفت: اجازه نمی‌دهیم سازمان ملل کشورمان را به سلطه خود درآورد.

این در حالی است که هیات کنونی سازمان ملل در سودان جنوبی که 13 هزار و 500 نیروی حافظ صلح دارد به خاطر ناکامی در حفاظت از غیرنظامیان مورد انتقاد قرار گرفته است.

از زمان آغاز جنگ سودان جنوبی در دسامبر 2013، حدود 200 هزار شهروند سودان جنوبی در پایگاه‌های سازمان مل در سراسر این کشور پناه گرفته‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha