به گزارش ایسنا، محمدعلی حضرتیها مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در جلسه ستاد ساماندهی باغستانهای سنتی قزوین که چهارشنبه شب در سالن جلسات دفتر استاندار برگزار شد، اظهار کرد: یکی از وظایف سازمان میراث فرهنگی حفظ و احیای آثار تاریخی و ملی است.
وی با تأکید بر اینکه ایجاد و توسعه هرگونه تأسیسات در باغستانهای قزوین بدون کسب مجوز از میراث فرهنگی ممنوع است، گفت: هر تعرض و دستاندازی که به آثار ثبت شده وارد شود، قانون با آن برخورد جدی خواهد کرد.
حضرتیها با اشاره به ضوابطی که در طرح حفظ و احیای باغستانهای سنتی مدنظر قرار گرفته است، افزود: شناسایی مشکلات و نیازهای باغداران، عدم وجود مسیرهای دسترسی، دشواری دسترسی به قطعات، خرابی نهرها به ویژه نهرهای بالادستی و کمبود آب در فصول آبیاری، آتشسوزی، عدم وجود امنیت در محدودهها، دشواری استفاده از ماشینآلات باغبانی و فقدان آب آشامیدنی و برق از جمله مواردی است که از سوی مهندسان طراح پروژه حفظ و احیای باغستانها مطرح میشود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین خاطرنشان کرد: با توجه به شرایطی که در باغستانها وجود دارد باید برخی از ضوابط و دادههای مطرح شده در این پروژه بهروز شود و تصور میکنم در چیدمان گزارههای آسیبشناسی باغستان باید قدری دقیقتر عمل کنیم.
حضرتیها با بیان اینکه باغهایی که نیازمند احیاء هستند در حاشیه راههای اصلی قرار دارند، خاطرنشان کرد: هر مقدار که در باغستانها راهسازی صورت گرفته است به همان میزان شاهد متلاشی شدن ساختار باغستان و تخریب باغها بودهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین اضافه کرد: یکی از مهمترین دلایل نگهداری و حفظ باغستان سنتی، خدمات اکوسیستمی است که این باغات ارائه میکنند.
وی در ادامه یادآور شد: ثبت باغستانهای سنتی قزوین در سطح ملی انجام شده و در حال حاضر بحث ثبت جهانی این اثر طبیعی و تاریخی مطرح است که مستندات آن در حال آمادهسازی است.
حضرتیها در پایان گفت: موضوع ساماندهی باغستانهای سنتی قزوین با توجه به شناختی که مدیران و مسئولان بومی از این مجموعه دارند باید در خود استان حل و فصل شود.
انتهاي پیام
نظرات