به گزارش ایسنا، معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در نشستی با خبرنگاران با اشاره به حادثه درگیری در بلداجی که به دلیل یک پروژه عمرانی رخ داده بود، اظهار کرد: اختلاف نظر در این مسئله، اختلاف نظر بین مردم وزارت نیرو و کشاورزی بود و ارتباط مستقیمی با سازمان حفاظت محیط زیست نداشت که سازمان بخواهد در آن دخالت مستقیمی بکند.
وی با اشاره به تونل چغاخور افزود: این طرح مشمول ارزیابی زیست محیطی است و هیچ فعالیتی در آن انجام نشده و هر نوع فعالیتی غیر قانونی است.
طرحهای انتقال آب مشمول ارزیابی زیست محیطی است
ابتکار با تاکید بر اینکه طرحهای انتقال آب مشمول ارزیابی زیست محیطی است افزود: دولت برای طرحهایی که در دورهای بدون ارزیابی زیست محیطی کار خود را شروع کردهاند در حال پیش بینی تدابیر خاصی است.
وی با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست طرفدار ارزیابی زیست محیطی است، گفت: کشورهایی را در دنیا داریم که قوانین زیست محیطی سختگیرانهای دارند ، ولی انتقال آب هم اتفاق میافتد. بنابراین نمیتوانیم به طور مطلق بگوییم با طرح انتقال آب موافق یا مخالف هستیم. انتقال آب آخرین گزینه و مرحله برای تامین آب شرب در مناطق است ولی اگر انجام شود باید دارای ارزیابی زیست محیطی باشد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه فرهنگ سازی و آموزش یکی از برنامههای مهم سازمان محیط زیست در این مقطع بود ، اظهار کرد: این موضوع میزان حساسیت مردم را نسبت به محیط زیست افزایش میدهد، به عنوان مثال برگزاری جشنواره بین المللی فیلم فجر از دستاوردهای مهم هنرمندان است که به صورت گسترده در 60 شهر ایران با حضور 400 فیلم برگزار شد که انعکاس آن در سایر کشورها نیز کم نظیر بود.
وی با اشاره به برگزاری اجلاس بین المللی دین، فرهنگ و محیط زیست در سال گذشته، اظهار کرد: در نتیجه این اقدام یک جریان سازی فرهنگی در سطح بین المللی در این زمینه صورت گرفت.
دستورالعمل مدیریت سبز برای دانشگاهها ابلاغ میشود
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه بهترین تعامل را با وزارت آموزش و پرورش در این مدت داشتیم، اظهار کرد: ورود جدی بحثهای محیط زیست در کتب درسی در 60 مورد اتفاق افتاد، همچنین کتاب درسی «انسان و محیط زیست» تدوین شد که امسال در برنامه درسی دانش آموزان قرار میگیرد.
وی با اشاره به آموزش گسترده معلمان در استانها اظهار کرد: دستورالعمل محیط زیست برای مدارس کشور ابلاغ خواهد شد که با مشارکت آموزش و پرورش برای همه مدارس ارسال میشود تا مدیریت سبز مدارس و مشارکت دانش آموزان در حوزه محیط زیست و ارتقای سطح آگاهی معلمان صورت گیرد. 16 مدرسه طبیعت که کودکان امکان شناخت تجربی طبیعت را مییابند نیز در کشور فعالیت میکنند و بخش خصوصی و مردم این بخش را با رقبت تمام دنبال میکنند.
ابتکار با اشاره به کار مشترک سازمان محیط زیست با وزارت علوم گفت: دستورالعمل مدیریت سبز برای دانشگاهها نیز ابلاغ خواهد شد. در حال حاضر تعدادی از این دانشگاهها برنامه مدیریت محیط زیست خود را شروع کردند در همین راستا همایش تشکلهای دانشجویی طرفدار محیط زیست با همکاری جهاد دانشگاهی در استان لرستان برگزار شد.
تهیه دستورالعمل مشارکت جویی بخش خصوصی در عرصه طبیعی
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه جشنواره موسیقی سبز را در پیش داریم ، اظهار کرد: دستورالعمل مشارکت جویی و سرمایه گذاری بخش خصوصی در عرصه طبیعی را تهیه و تنظیم کردیم. که طی این طرح واگذاری به بخشهای خصوصی اتفاق نمیافتد بلکه بخشهای خصوصی در اجرای طرحهای مدیریت مناطق حفاظت شده با سازمان حفاظت محیط زیست مشارکت میکنند. علاوه بر این مدیریت مناطق حفاظت شده وارد ساختار اجرایی استانها شده است و درخواست شد که ردیف بودجهای برای آنها در نظر گرفته شود.
ابتکار با تاکید بر اینکه در جلب مشارکت جوامع محلی در مدیریت مناطق حفاظت شده دستاوردهای خوبی داریم گفت: استانهای مختلف روستاهایی را معرفی کردند تا برای ارتقا توان روستاها به منظور جلب گردشگر و حفاظت از مناطق کارهای خوبی صورت گیرد که در نتیجه این اقدامات الگوهای موفقی معرفی خواهد شد.
بررسی لایحه حمایت از محیط بانان در دولت
ابتکار با اشاره به اینکه طرحی را با عنوان هر محیط بان یک مدرسه به آموزش و پرورش ارائه دادهایم گفت: طی این طرح محیط بانان با حضور در مدارس روستاهای اطراف مناطق حفاظت شده نقش و جایگاه محیط بانان را معرفی میکنند.
به گفته رییس سازمان محیط زیست، امسال 600 نفر از محیط بانان مورد آموزش محیط بانی قرار گرفتند ، در حال حاضر نیز 150 محیط بان در کرج در حال گذراندن دورههای آموزشی هستند بنابراین توان افزایی و آموزشهای تخصصی در این دوره کم نظیر بوده است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه اگر این دورههای آموزشی تکمیل شود محیط بان آموزش ندیده در کشور نداریم گفت: امسال اختصاص 3000 امتیاز سختی کار به محیط بانان پرداخت و با جلب رضایت خانواده برخی شکات محیط بانان تعدادی از آنها آزاد شدند البته یکی دو مورد از محیط بانان هنوز باقی ماندهاند که امیدواریم که بتوانیم مشکلات آنها را نیز حل و فصل کنیم.
ابتکار با اشاره به سفر آموزشی محیط بانان به اتریش اظهار کرد: دور دوم سفر به اتریش در شهریورماه صورت خواهد گرفت همچنین تا پایان سال 200 نفر آموزش تخصصی خواهند دید.
ابتکار با اشاره به اینکه در صورت تشکیل انجمن خبرنگاران محیط زیست، امکان برگزاری دورههای آموزشی بین المللی برای خبرنگاران این حوزه نیز وجود دارد گفت: دورههای آموزشی مختلف در کشورهای کره، ژاپن، نروژ، اتریش و ... برگزار شده و همچنان در حال انجام است.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه لایحه حمایت از محیط بانان در کمیسیون اجتماعی دولت در حال بررسی است گفت: این لایحه هنوز تقدیم مجلس نشده زیرا برخی کارشناسان و متخصصان معتقدند قوانین مربوط به محیط بانان کامل است و حمایتهای لازم برای محیط بانان وجود دارد و نیاز به قانون جدید نداریم در حالیکه برخی حقوق دانان اعتقاد دارند میتوانیم قوانین را اصلاح و تکمیل کنیم تا شرایط ویژهای برای محیط بانان در نظر گرفته شود.
تفاوت نگاه سازمان محیط زیست و سازمان جنگلها درباره نگهداری جنگلها
ابتکار با اشاره به اینکه در زمینه جنگلهای هیرکانی با همکاری سازمان جنگلها برنامههای ویژهای صورت گرفته است گفت: یکی از بحثها حمایت از واردات چوب است که جلسات متعددی برای آن برگزار شده اما نگاه سازمان محیط زیست نگاه حفاظتی و حاکمیتی است که با نگاه سازمان جنگلها به عنوان متولی اصلی این امر متفاوت است. معتقدیم برای کاهش فشار از جنگلهای طبیعی باید بهره برداری تجاری از این جنگلها متوقف شود و به سمت طرحهای جایگزین حرکت کنیم.
ابتکار با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور و رئیس قوه قضاییه در زمینه لزوم اجرای استراحت جنگلها اظهار کرد: سازمان محیط زیست لایحه استراحت جنگلها را آماده کرده و بررسی آن در دستور کار دولت قرار دارد.
معاون رئیس جمهور در خاتمه با تاکید بر اینکه امیدواریم تعامل خوبی با مجلس داشته باشیم گفت: اخیرا در فراکسیون محیط زیست و توسعه پایدار و کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی جلساتی داشتم. بنای ما تعامل با مجلس دهم است که امیدواریم در نتیجه آن لوایح متعدد و کارهای معطل مانده از مجلس نهم به نتیجه و ثمر برسد.
انتهای پیام
نظرات