• یکشنبه / ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 95050105546
  • خبرنگار : 71539

مخالفت انجمن داروسازان تهران با تاسیس داروخانه‌های طبیعی

مخالفت انجمن داروسازان تهران با تاسیس داروخانه‌های طبیعی

رییس انجمن داروسازان تهران با بیان اینکه مخالف تاسیس داروخانه‌های طبیعی وسنتی هستیم، گفت: اگر قرار است انقلابی در سیستم دارویی کشور ایجاد شود، باید دلیل قانع کننده‌ای داشته باشد.

به گزارش ایسنا، دکتر جلیل سعیدلو با بیان این سوال که داروخانه‌های فعلی به کدام نیاز دارویی بیماران نتوانسته‌اند پاسخ دهند گفت: ایجاد داروخانه‌های طبیعی و سنتی قرار است کدام نیاز پاسخ نداده بیماران را برآورده کند؟

وی افزود: زمانی خلاء نیاز وجود دارد که مردم به خدماتی نیاز داشته باشند وآن خدمت پاسخی برایش در نظام سلامت وجود نداشته باشد و با توجه به قانون مصوب سال 1334 هر دارو اعم از این که منشاء گیاهی، حیوانی و شیمیایی داشته باشد، باید در داروخانه عرضه شود و نیازی به تاسیس داروخانه‌های طبیعی و سنتی دیده نمی‌شود.

وی با بیان این که گیاهان دارویی در عطاری‌ها و داروهای گیاهی در داروخانه‌ها عرضه می‌شوند، ادامه داد: ایجاد داروخانه‌های طبیعی وسنتی برای عرضه چه چیزهایی است؛ جز آن که مجموعه‌ای بوجود می‌آید که بعد از گذشت 18 سال می‌تواند تبدیل به داروخانه‌های فعلی شود و حال که قرار است در نقطه مطلوب به داروخانه‌هایی برسیم که اکنون در نظام سلامت وجود داشته و به ارائه تمامی خدمات دارویی مشغولند؛ چرا باید هزینه‌ای صرف ایجاد آن‌ها شود؟

سعیدلو با تاکید بر این که ایجاد این داروخانه‌ها علاوه بر ضرر اقتصادی موجب سردرگمی بیماران برای تهیه داروهای مورد نیازشان می‌شود، اذعان داشت: این که بیمار نداند به عطاری مراجعه کند یا داروخانه‌های طبیعی و سنتی یا داروخانه های فعلی، نه تنها در جهت منافع مردم نیست، بلکه از دید صنفی هم باید گفت که بالغ بر 12 هزار داروخانه داریم که می‌توان ظرفیت‌های بلااستفاده آن‌ها را در جهت ارائه داروهای گیاهی به کار گرفت.

بنابر اعلام روابط عمومی انجمن داروسازان تهران، وی تصریح کرد: از نظر اقتصادی نیز جای سوال دارد که چگونه این داروخانه‌ها می‌خواهند با ارائه 600 یا 700 قلم داروی گیاهی گردش اقتصادی داشته باشند و به سایر داروخانه‌های موجود نیز لطمه نزنند؟

رییس انجمن داروسازان تهران تاکید کرد: ایجاد داروخانه‌های طبیعی و سنتی نه تنها ظرفیت سازی نیست، بلکه مشکلی به سایر مشکلات اضافه می‌کند که تبعات آن مردم، جامعه داروسازی و عطاری‌ها را تهدید می‌کند.

وی با گلایه از این که در تدوین آیین‌نامه این داروخانه‌ها باید از نظرات کارشناسی انجمن‌های علمی، جامعه داروسازی، اساتید طب سنتی و دانشکده‌های داروسازی استفاده می‌شد، اظهار داشت: ایجاد سیستم موازی که تعریف منطقی و دقیقی ندارد، تنها معضلی را به نظام سلامت اضافه می‌کند و این در حالی است که اگر مسوولان امر اشکالی را در سیستم دارویی موجود مشاهده می کنند، به جای موازی کاری در جهت رفع آن اقدام کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha