• سه‌شنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 95040117100
  • خبرنگار : 71477

پاسخ پنتاگون به سوالات مربوط به کودتای ترکیه/ کاخ سفید: به گولن پناه نمی‌دهیم

پاسخ پنتاگون به سوالات مربوط به کودتای ترکیه/ کاخ سفید: به گولن پناه نمی‌دهیم

کاخ سفید اعلام کرد، آمریکا به مبلغ اسلامی ساکن پنسیلوانیا که رئیس جمهور ترکیه آن را مقصر تلاش کودتا می‌داند، پناه نمی‌دهد و درخواست استرداد بالقوه را بررسی می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید گفت: گمانه زنی‌ها مبنی بر اینکه آمریکا به فتح‌الله گولن، مبلغ اسلامی ساکن پنسیلوانیا پناه می‌دهد، کاملا نادرست است.

وی افزود: حقیقت این است که تاکنون هیچ درخواست استردادی دریافت نکرده‌ایم و هنگامی که به طور رسمی درخواستی دریافت کنیم آن را با دقت مورد بررسی قرار خواهیم داد.

در همین حال پیتر کوک، یکی از سخنگویان پنتاگون گفت: آمریکا از تلاش کودتای اخیر با هدف سرنگونی دولت آنکارا غافلگیر شده و عادلانه است که بگوییم این تلاش کودتا برای ما نیز همانند مردم ترکیه و مردم دیگر کشورهای جهان یک رویداد ناگهانی و غیر مترقبه بود.

وی با اشاره به نیروهای آمریکایی مستقر در پایگاه هوایی اینجرلیک شهر آدانا واقع در جنوب ترکیه مدعی شد: نمی‌دانم اولین بار چه زمانی نیروهای ما در ترکیه متوجه شدند که رویدادی در راه است اما مشخصا اطلاعاتی از رسانه‌های خبری ترکیه به دست آورده بودند مبنی بر اینکه رویدادی در شرف وقوع است. به همین خاطر ارتش آمریکا اقداماتی را برای حفاظت از تجهیزات و نیروهای آمریکایی این پایگاه اتخاذ کرد اما اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا  هنوز با همتای ترکیه‌ای خود صحبتی نکرده است.

این درحالی است که بخشی از کودتای ناکام ترکیه از پایگاه اینجرلیک که در اختیار نیروهای آمریکایی است، انجام شد و جنگنده‌های کودتاچیان از این پایگاه به پرواز درآمدند.

در همین حال مکالمات میان ارتش‌های ترکیه و آمریکا حول محور رویدادهای اخیر ادامه دارد اما پیتر کوک از اعلام اینکه این مذاکرات در چه سطحی برگزار می‌شوند امتناع کرد چرا که تقریبا تمامی فرماندهان ارشد نیروهای مسلح ترکیه توسط کودتاچیان بازداشت شده‌اند.

پیتر کوک تلاش کرد تا تمامی گمانه زنی‌های منفی در خصوص اینکه چرا وزرای دفاع این کشور در این بازه زمانی پس از تلاش کودتا هنوز با یکدیگر صحبت نکرده‌اند و احتمالا این مساله حاکی از یک قطع رابطه جدی است را کم اهمیت جلوه دهد.

وی در این باره گفت: هیچ دلیل خاصی برای این مساله وجود ندارد جز اینکه آن‌ها هنوز وقت نکرده‌اند با یکدیگر صحبت کنند.

همزمان با ادامه تلاش‌ دولت آنکارا برای بازداشت کودتاچیان و اخراج آن‌ها از نهادهای دولتی،‌ ادعایی توسط مقامات ترکیه به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه احتمالا آمریکا در این تلاش کودتا دست داشته است.

نقش اینجرلیک در این تلاش‌ کودتا قطعا به این ادعاها دامن زده است.

مقامات ترکیه گفتند: کودتاچیان از پایگاه هوایی اینجرلیک به عنوان پایگاه اصلی برای انجام کودتا استفاده کردند. هواپیماهای سوخت رسان استفاده شده در این کودتا از پایگاه اینجرلیک که در آن 300 نیرو و چندین فروند هواپیمای آمریکایی در عملیات ضد داعش مستقر شده‌اند به پرواز درآمدند.

به گفته پیتر کوک، آمریکا تنها از یک بخش از پایگاه اینجرلیک استفاده می‌کند و باقی آن در کنترل نیروهای ترکیه‌ای است در نتیجه فرماندهان آمریکایی از هرگونه اطلاعات درباره کودتا بی‌خبر بودند.

این در حالی است که پیتر کوک به سوالات مربوط به اینکه آمریکا چطور از این کودتا مطلع شد و اقدامات حفاظت از پرسنل را ارزیابی و اعمال کرد، پاسخ نداد.

یکی از مقامات دفاعی آمریکا که خواست نامش فاش نشود، گفت: سطح شرایط حفاظت از نیرو برای نیروهای آمریکایی خارج از کشور دائما بر مبنای روزانه به روز رسانی می‌شوند و براساس شرایط امنیتی اقدامات فوری اتخاذ می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۵-۰۴-۲۹ ۱۲:۲۵

آمريكا دوباره جا خالى داد.