• دوشنبه / ۲۱ تیر ۱۳۹۵ / ۱۲:۳۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 95040111526
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

یک اولویت فراموش شده

یک اولویت فراموش شده

ایسنا/خراسان جنوبی متاسفانه امروزه اصل و مبنای عفاف و حجاب به فراموشی سپرده شده و اگر بخواهیم این اصل در جامعه نهادینه شود باید از عنصر مهم تبلیغات کمک بگیریم، اما بستر لازم برای احیای این واجب فراموش شده فراهم نیست.

متاسفانه امروزه اصل و مبنای عفاف و حجاب به فراموشی سپرده شده و اگر بخواهیم این اصل در جامعه نهادینه شود باید از عنصر مهم تبلیغات کمک بگیریم، اما بستر لازم برای احیای این واجب فراموش شده فراهم نیست.

به گزارش ایسنا، حجاب از ارزنده‌ترین نمودهای فرهنگی، اجتماعی در تمدن ایرانی – اسلامی بوده که پیشینه آن به قبل از ورود اسلام می‌رسد، که در فرهنگ اسلامی به اوج تعالی و منتهای ارزش و اعتبار خود رسیده است.

حجاب و عفاف پدیده مذهبی – ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی است و توجه به زمینه‌های فرهنگی – اجتماعی به عنوان بستر آن بسیار شایسته و لازم بوده و اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزش‌های بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع است.

بدیهی است در کنار شرایط مساعد اجتماعی برای ارزش تلقی کردن و الگوپذیری این فرهنگ، نیازمند درونی و نهادینه شدن آن در وجود افراد است، بدون شک رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و توجه جدی همه نهادها و دستگاه‌ها به صورت مستمر و هدفمند است.

هر چند که شورای عالی انقلاب فرهنگی در چهارم مرداد 1374.ش، راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف را منتشر کرد، اما به دلیل عدم اجرای آن، بد حجابی گسترش یافته و برای محو این آفت بزرگ، توجه به علل بی‌عفتی و ابتذال، امری حیاتی است.

برخی موضوعات بندهای این قانون همچون نوع شهرسازی که در بند 14 قانون حجاب و عفاف آمده است، نقش مؤثری در ایجاد حیاء اجتماعی دارد، همچنین در بند 15 و 16 این قانون به چادر به عنوان الگویی برتر توجه شده است. 

نهادینه سازی فرهنگ حجاب و عفاف به عنوان یکی از ضرورت‌های باورهای دینی مستلزم برنامه‌ریزی صحیح در سه حوزه فرد، خانواده و جامعه است. 

برای نهادینه سازی، گسترش و حفظ فرهنگ عفاف و حجاب باید از همه توانایی ها، اختیارات و امکانات موجود در نهادهای کشور بهره گرفت.

آموزش و پرورش، حوزه‌ها، دانشگاه‌ها، نهادهای اقتصادی و فرهنگی و حتی بهداشتی در رسیدن به هدف مورد نظر نقش بسزایی دارند.

اما سوال اینجاست در جامعه امروز که شاهد پوشش‌های غیر متعارف در زن و مرد هستیم برای ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، دستگاه‌های متولی چه اقداماتی انجام داده‌اند؟ آیا خانواده ایرانی از تمامی ظرفیت خود در ترویج این اصل مهم استفاده کرده‌ است؟ صدا و سیما بعنوان رسانه ملی چه میزان موفق بوده است؟ ...و پیامد بی‌حجابی در جامعه چه خواهد بود؟ 

زخم عمیق بی‌تفاوتی به عفاف و حجاب در جامعه درمان شود

فرشته اسدزاده مسؤل دفتر امور بانوان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی، گفت: موضوع عفاف و حجاب از سه جنبه فقهی؛ حقوقی و بهداشت روان بررسی شود تا زخم عمیق بی‌تفاوتی در جامعه درمان شود.

وی با بیان اینکه امر به معروف و نهی از منکر نباید محدود به یک هفته شود، اظهار کرد: موضوع عفاف و حجاب تنها یک موضوع زنانه و منحصر به چادر و مقنعه نیست، بلکه باید به عفاف در نگاه و کلام نیز توجه نشان دهیم و از طرف دیگر مردان نیز باید مراعات حریم‌ها را در پوشش داشته باشند.

مسؤل دفتر امور بانوان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر خراسان‌جنوبی ادامه داد: یکی از اموری که در هفته عفاف و حجاب مد نظر قرار دادیم توانمندسازی مادران در انتقال ارزش‌های دینی به فرزندان و ترویج روحیه انقلابی و جهادی در میان زنان است.

مسؤل دفتر امور بانوان و خانواده ستاد امر به معروف و نهی از منکر استان، تصریح کرد: وقتی که ما ترویج ازدواج آسان و فرزندآوری را داریم در کنار آن باید مهارت توانمندسازی تربیت فرزند صالح را نیز داشته باشیم.

اسدزاده با اشاره به اینکه آگاهی بخشی در زمینه آسیب‌های مصرف‌گرایی و چگونگی مقابله با آسیب‌های اجتماعی نیز از دیگر برنامه‌های ما است، افزود: موضوع عفاف و حجاب از سه جنبه فقهی؛ حقوقی و بهداشت روان بررسی شود تا زخم عمیق بی‌تفاوتی در جامعه درمان شود.

وی خاطرنشان کرد: آمران به معروف اول باید آموزش ببینند که چگونه متناسب با ذائقه مخاطب رفتار کنند و سپس در آموزش‌های حقوقی لازم را نیز فرا بگیرند.

استفاده نادرست از شبکه های اجتماعی؛ تحدیدی بر ای عفاف و حجاب

زهره روستا سرپرست بسیج جامعه زنان خراسان جنوبی به ایسنا گفت: متاسفانه امروز نقش خانواده‌ها در بحث حجاب و عفاف ضعیف شده است.

وی با بیان اینکه خانواده به عنوان اولین نهاد اجتماعی زمینه تعقل و خرد ورزی فرزندان را فراهم می‌کند، افزود: مادر به عنوان الگوی عملی و تأثیرگذار، روی شخصیت و طرز تفکر فرزندان نقش نمادین دارد و رفتار، کردار و پندار او در فرایند رشد و تکوین فرزند تعیین کننده است.

سرپرست بسیج جامعه زنان خراسان جنوبی اظهار کرد: یکی از عواملی که نقش و تأثیر بسزایی در گسترش بدحجابی در جامعه دارد، ماهواره و شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی است، لذا تمام اعضای خانواده باید هوشیارانه مراقب رفتار خود و دیگران در این فضا باشند.

روستا با بیان اینکه حجاب یک مساله فردی نیست، ادامه داد: امروز بازآموزی طرح وصایای شهدا در خصوص توجه به مساله حجاب و عفاف برای جوانان نیاز است.

وی بیان کرد: حجاب یک راهبرد استراتژیک برای نظام اسلامی است و نماد تقدس کشور اسلامی به شمار می‌رود که نیازمند فرهنگ‌سازی زیر بنایی است.

سرپرست بسیج جامعه زنان خراسان جنوبی با بیان اینکه امروز شاهد این هستیم که دشمن در بحث حجاب و عفاف ورود جدی پیدا کرده است، تصریح کرد: برنامه و فعالیت های فرهنگی ما در این خصوص کافی نبوده و مغلوب دشمن شده‌ایم. 

روستا گفت: در خصوص حجاب و عفاف کار زیربنایی از سوی دستگاه‌های مربوطه صورت نگرفته و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی در بحث حجاب و عفاف اجرایی نشده است.

ترویج فرهنگ دینی در مکان‌های تفریحی مغفول مانده است

وی با بیان اینکه ترویج فرهنگ دینی در مکان‌های تفریحی مغفول مانده است، گفت: ترویج فرهنگ حجاب و عفاف باید جزء برنامه‌های اصلی دستگاه‌های دولتی باشد.

سرپرست بسیج جامعه زنان خراسان جنوبی افزود: حجاب و عفاف، یک فرهنگ است که گسترش آن نیازمند برنامه‌ریزی طولانی مدت است.

روستا یادآور شد: این مهم گرچه بر عهده تک تک نهادهای فرهنگی و اجتماعی است ولی در این میان جایگاه رسانه نیز از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است.

غفلت خانواده‌ها از حجاب فرزندان

حجت الاسلام والمسلمین سید حسن سیدی سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند نیز به ایسنا گفت: نقش خانواده به عنوان مهم‌ترین رکن ترویج فرهنگ عفاف بسیار کمرنگ شده است.

وی با بیان اینکه عفت در جامعه چه از ناحیه مرد و چه زن باید مراعات شود، افزود: رعایت مسایل اخلاقی در حوزه عفاف و حجاب امنیت را به دنبال دارد.

سرپرست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: متاسفانه امروز نقش مدارس به عنوان نخستین نهاد آموزشی و تربیتی بعد از خانواده در خصوص ترویج فرهنگ عفاف و حجاب کمرنگ شده است.

سیدی درخصوص لزوم بهره‌گیری از ظرفیت نخبگان در ترویج عفاف و حجاب‌ نیز گفت: نخبه اول دراین خصوص پدر و مادر بوده که الگوی موثر برای فرزندان هستند، اما باید گفت نخبگان چه نخبگان سینمایی و چه نخبگان فرهنگی و علمی نیز کوتاهی کرده و رسالت خود را بدرستی انجام نداده‌اند. 

باید گفت؛ نهادینه کردن حجاب و عفاف مستلزم زمینه‌سازی صحیح در ابعاد اجتماعی و فردی و اقدامات همه جانبه، فراگیر، منسجم و نظام‌مند فرهنگی است.

گزارش از سپیده قلندری اسفدن



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha