• یکشنبه / ۱۳ تیر ۱۳۹۵ / ۱۰:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 95040107077
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

/گزارش/

اعتیاد، ناآگاهی، تباهی

اعتیاد، ناآگاهی، تباهی

ایسنا/خراسان جنوبی تحقیقات نشان می‌دهند، افرادی که به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده‌اند، اغلب اولین تجربه‌شان را به صورت تفریحی و در دوران نوجوانی کسب کرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده‌اند.

به گزارش ایسنا، از آن جایی که مصرف مواد مخدر همیشه رو به افزایش است، نوجوان نیز ابتدا با مقداری کم شروع می‌کند و چون با گذشت زمان، مقدار کم اولیه نیاز جسمی او را تأمین نمی‌کند، مجبور می‌شود یا مقدار مصرف را افزایش دهد و یا فاصله زمانی مصرف را کوتاه‌تر کند که در نهایت منجر به وابستگی شدید او به مواد و اعتیاد می‌شود.

گروهی از جوانان و نوجوانانی که شروع به مصرف مواد مخدر می‌کنند، اظهار می‌دارند که برای فرار از مشکلات و مسائل زندگی روزمره و داشتن احساسی بهتر از احساس فعلی‌شان دست به این کار زده‌اند.

کنجکاوی، کسب لذت، تسکین درد، فراموش کردن مشکلات، شوخی و خنده، هیجان‌طلبی یا میل به خطر کردن، احساس بزرگ شدن، پیوستن به گروهی خاص و . . . این علل با وجود این که چندان مهم به نظر نمی‌رسند، باعث اعتیاد میلیون‌ها انسان شده‌اند.

امروزه متخصصین، یک عامل را زمینه اعتیاد نمی‌دانند و معتقدند عوامل مختلف دست به دست هم داده و فرد را معتاد می‌کنند.

یکی از مهمترین عوامل گرایش جوانان و نوجوانان به مصرف مواد اعتیاد آور کنجکاوی و هیجان‌طلبی است .

زیبایی؛ انگیزه گرایش زنان به مواد مخدر

علیرضا هریوندی کارشناس دفتر درمان اعتیاد معاونت توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان جنوبی به ایسنا گفت: به نظر می‌رسد با شیوع بیشتر استعمال مواد مخدر صنعتی و تبلیغات نابجای آن در مکان‌های عمومی با این مضمون که استفاده از شیشه باعث مناسب شدن تیپ فیزیولوژیک و شفاف شدن پوست و شادابی چهره بانوان می‌شود، درصد بیشتری از خانم‌ها گرایش به استفاده از مواد مخدر صنعتی با هدف فوق داشته‌اند که خود این مسئله باعث وابستگی آنان به این مواد و ایجاد آسیب‌های اجتماعی شده است.

وی افزود: یکی از مهمترین معضلات اعتیاد بانوان و آسیب‌های ایجاد شده، بی‌تفاوتی فرد نسبت به خانواده "همسر و فرزندان" و وابستگی مفرط فرد نسبت به مواد مخدر است که این وابستگی زمینه ایجاد انواع آسیب‌های اجتماعی در داخل ساختار خانواده و بیرون از خانواده را ایجاد می‌کند.

کارشناس دفتر درمان اعتیاد بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: از آسیب‌های داخل خانواده می‌توان به اختلال در روابط زناشویی با همسر، عدم ارتباط صمیمانه با فرزندان، بی‌مسئولیتی و عدم تعهد  نسبت به وظایف سایر اعضای خانواده و مشکلات رفتاری و هیجانی را نام برد.

وی ادامه داد: از آسیب‌های بیرون از خانواده نیز می‌توان به ایجاد روابط فرا همسری و ارتباطات متعدد با جنس مخالف و در زمینه‌های حاد ابتلاء به بیماری‌های مقاربتی و ویروسی از قبیل ایدز و هپاتیت را نام برد.

بهای پیشگیری از اعتیاد جوانان، هوشیاری خانواده است

هرام شیخانی معاون امور توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان جنوبی گفت: بهای پیشگیری مؤثر از اعتیاد جوانان، همانا هوشیاری همیشگی والدین و اعضای مؤثر خانواده است. 

شیخانی بیان کرد: مواد مخدر در دو دسته صناعی و طبیعی تهیه و تولید می‌شود و از طرفی تاثیر مواد به طور مستقیم بر انتقال دهنده‌های عصبی مغزی است که باعث ایجاد لذت و سرخوشی و حالت‌های مانیا و شیدایی می‌شود.

وی افزود: مواد مخدر صنعتی با توجه به ترکیبات مختلف شیمیایی، حالت‌های شیدایی و لذت را به دلیل تاثیرات سریع‌تر بر گیرنده‌های افیونی مغز چند برابر کرده و باعث می‌شود فرد گرایش بیشتری به سوء مصرف مواد مخدر صنعتی و یا چند مصرفی داشته باشد.

شیخانی تصریح کرد: برای پیشگیری از عادات و رفتارهای منفی و غیرسالم جوانان و نوجوانان، هیچ گاه نباید صبر کرد تا آنان با چنین مشکلاتی درگیر شوند و آن گاه درصدد یافتن راه حل و شیوه مقابله با آن برآیند، از طرف دیگر، با نادیده گرفتن و یا انکار واقعیات موجود، نه تنها نمی‌توان مشکلی را حل کرد، بلکه فرصت یافتن راه حل هم از دست می رود.

معاون امور توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان جنوبی اظهار کرد: اختلال در کارکردهای اجتماعی و بین فردی از قبیل سست شدن ارتباطات با اعضای خانواده و دوستان و آشنایان و انزوا و گوشه‌گیری فرد از جمله معظلات ناشی از اعتیاد است.

شیخانی دامه داد: اختلال در کارکردهای شغلی از قبیل  از دست دادن شغل یا بی‌رغبتی نسبت به مشاغل موجود، غیبت‌های مکرر در محیط کاری و عدم تعهد وی نسبت به انجام و ظایف محول شده، اختلال در کارکردهای فردی از قبیل بی‌نظمی و نامرتب بودن فرد به لحاظ پوشش لباسی و اختلال در کارکردهای فیزیولوژیکی، پرخوابی یا کم خوابی فرد، وجود حالت‌های هذیانی  و بدبینی شدید فرد نسبت به اطرافیان و اختلال در قضاوت و بینش فرد نسبت به مشکلات موجود از دیگر اختلالات ناشی از مصرف مواد مخدر است.

معاون امور توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی خراسان جنوبی گفت: وجود خلاهای عاطفی و سرد بودن روابط داخل خانواده ما بین فرزندان و پدر و مادر، استفاده از سبک‌های تربیتی نامناسب، سکونت در مناطق آسیب‌خیز و حاشیه‌نشین شهری و روستایی از جمله دلایلی است که فرد گرایش به مواد مخدر دارد.

شیخانی بیان کرد: جوانان به دلیل ویژگی‌هایی چون استقلال‌طلبی، کنجکاوی، هیجان‌خواهی، پیروی از همسالان همواره در معرض خطر اعتیاد قرار دارند و هدف اصلی توزیع کنندگان موادمخدر هستند، بر همین اساس می توان گفت جوانان جزو آسیب پذیرترین گروه‌های سنی به حساب می‌آیند.

وی خاطرنشان کرد: افرادی که به انواع مواد مخدر اعتیاد پیدا کرده اند، اغلب اولین تجربه‌شان را به صورت تفریحی و در دوران نوجوانی کسب کرده بودند و به تدریج اعتیاد آنان، از حالت تفریح خارج شده و با تکرار و زیاد شدن میزان مصرف، معتاد شده‌اند.

سن اعتیاد در خراسان جنوبی کاهش یافته است

علی زندی دبیر شورای هماهنگی و مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی نیز گفت با بیان اینکه کاهش سن اعتیاد افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۸۰ مرکز درمانی در سطح استان فعال است، گفت: در این مراکز به ۱۰ هزار و ۵۳۸ معتاد خدمات درمانی ارائه می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی و مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین کانون‌های مبارزه با مواد مخدر که می‌تواند بسیار موثر باشد خانواده است، اظهار کرد: متاسفانه امروزه روابط بین پدر و مادر در برخی خانواده‌ها سرد شده و بیشتر فرزندان همین خانواده‌ها هستند که به انجام فعالیت‌های منفی مشغول می‌شوند.

زندی بیان کرد: ترویج مسائل معنوی در خانواده‌ها به کاهش مشکلات و آسیب‌ها در جامعه کمک می‌کند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی تصریح کرد: امروزه متاسفانه دشمن به مواد مخدر سنتی، سرب اضافه کرده تا با گرفتن وزن بیشتر قاچاقچی را به منفعت بیشتری برساند، اما این امر مشکلات عدیده‌ای برای معتادان به وجود می‌آورد.

۱۳ تخت درمانی برای کودکان معتاد داریم

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان از فراهم شدن بستر برای ترک اعتیاد افراد کم بضاعت و بی بضاعت خبرداد و گفت: ۱۳ تخت درمانی برای کودکان معتاد در استان داریم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان بیان کرد: باید بدانیم صرفاً درمان جابگو نیست و بعد از آن نیز بایستی برنامه ریزی هایی صورت گیرد تا فرد مجددا درگیر این آسیب نشود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان جنوبی تاکید کرد: اعتیاد به جز فقر چیزی را به دنبال ندارد و اگر مدیریت نکنیم چه بسا دامن‌گیر ما نیز شود.

وی افزود: امروزه مواد مخدر در طعم‌ها و رنگ‌های مختلف در دسترس همگان است و توهم زا بودن یکی از ویژگی‌های مهم و بارز آن است.

بزرگترین ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است

ابراهیم رمضانی رئیس دادگاه کیفری خراسان جنوبی نیز با اشاره به اینکه موضوع مواد مخدر یکی از معضلات دامن‌گیر جامعه و نظام است، گفت: بزرگترین ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است.

وی با بیان اینکه ریشه‌کن کردن مواد مخدر و اعتیاد سازوکار ویژه‌ای را می‌طلبد، تصریح کرد: شناخت این پدیده شوم تبلیغات گسترده‌ای لازم دارد.

رئیس دادگاه کیفری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه موضوع مواد مخدر یکی از معضلات دامن‌گیر جامعه و نظام است، یادآور شد: پرونده‌های قضایی نشانگر این مطلب بوده که بزرگترین ناهنجاری‌های اجتماعی ناشی از اعتیاد به مواد مخدر است.

رمضانی جرم اعتیاد به مواد مخدر جرمی که جرم‌های دیگر را در پی دارد دانست و افزود: جرم اعتیاد به مواد مخدر سبب استهلاک جسم افراد جامعه شده و در نتیجه نابودی خانواده‌ها در پی دارد.

وی با اشاره به فروپاشی خانواده‌ها به سبب اعتیاد به مواد مخدر یکی از اعضای خانواده، گفت: متأسفانه امروزه طلاق رو به افزایش بوده و یکی از عوامل اصلی آن اعتیاد است.

رئیس دادگاه کیفری خراسان جنوبی با بیان اینکه اگر سرقت در جامعه به ویژه در جامعه دینی رو به افزایش بوده عامل اصلی آن اعتیاد به مواد مخدر است، تصریح: عمده سارقانی که دستگیر و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند معتادان هستند.

رئیس دادگاه کیفری خراسان جنوبی ادامه داد: جرم اعتیاد به مواد مخدر با سایر مفاسد اجتماعی و جرم‌ها برابری نمی‌کند، زیرا آثار زیان‌بار آن قابل مقایسه با دیگر جرائم نیست.

رمضانی با اشاره به اینکه با گسترش اعتیاد در جامعه سرمایه‌های کشور دود می‌شود، خاطرنشان کرد: مواد مخدر ارز را از کشور خارج و به دود تبدیل می‌شود.

گزارش از سپیده قلندری اسفدن، خبرنگار ایسنای خراسان جنوبی



انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha