جمشید عدالتیان شهریاری در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: با خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا زمینه برای چند قطبی شدن و شکنندگی بریتانیا به لحاظ سیاسی ایجاد شده است و این احتمال وجود دارد که اسکاتلند و ایرلند شمالی بخواهند از بریتانیا مستقل شوند که در صورت رخ دادن این اتفاق ضربه مهلکتری به اقتصاد بریتانیا وارد خواهد شد.
وی با بیان اینکه جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا لطمات سنگین اقتصادی برای آنها در پی خواهد داشت، ادامه داد: بزرگترین مشتری انگلستان در درجه اول اتحادیه اروپا و بعد هم آمریکاست که در شرایط جدید انگلستان بازار بسیار وسیع اتحادیه اروپا را از دست خواهد داد.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به دیگر تاثیرات خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا تصریح کرد: لندن اصلیترین مرکز مالی در اروپا و یکی از مهمترین مراکز مالی در دنیا است، اکنون به دنبال خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا صحبت از خروج حداقل ۱۰ هزار نفر از بازار سرمایه لندن و رفتن آنها به بازار سرمایه فرانکفورت است و در این شرایط حتی احتمال خروج ۳۰۰ هزار نفر از اتباع خارجی که در بازار مالی لندن فعالیت میکنند مطرح شده است.
وی اضافه کرد: اگر این افراد از لندن خارج شوند ضربه سنگین دیگری به بریتانیا وارد خواهد شد و قلب مالی اروپا از لندن به فرانکفورت منتقل خواهد شد.
عدالتیان شهریاری ادامه داد: خارجیهایی که در انگستان کار میکنند افراد مزاحم نیستند و سرمایه بریتانیا محسوب میشوند، به خصوص خارجیهایی که از کشورهای اروپای شرقی در انگلستان کار میکنند نقش مهمی در اقتصاد بریتانیا دارند و میلیونها دلار تولید ثروت میکنند اما اکنون احساس نا امنی میکنند و ممکن است از انگلستان خارج شوند.
این فعال با سابقه اقتصادی بخش خصوصی همچنین معتقد است که بازار انگلستان به لحاظ اقتصادی برای اتحادیه اروپا بسیار مهم است و خروج آن میتواند باعث تضعیف اتحادیه اروپا به لحاظ سیاسی و اقتصادی شود.
به گفته او، اگر تضعیف پوند ادامه دار باشد به نفع اتحادیه اروپا نخواهد بود.
انتهای پیام
نظرات