به گزارش ایسنا، علی آبادیان با بیان اینکه بیشتر رودخانه های استان در معرض آلودگی قرار دارد، ادامه داد: بیشترین سهم آلودگی رودخانه ها را انواع فاضلابهای شهری، کارخانجات، واحدهای صنعتی، بیمارستانها، زباله ها و پساب های کشاورزی تشکیل می دهد بنابراین باید تلاش کرد تا این منابع حیاتی حفظ شود.
وی با بیان اینکه استان مازندران به عنوان یکی از پرباران ترین مناطق کشور دارای منابع فراوان آب سطحی از جمله رودخانه های متعدد است، افزود: در سالهای گذشته استفاده مناسبی از این منابع در بخش های مختلف به عمل نیامده به طوری که در بخش شرب و کشاورزی از منابع زیرزمینی استفاده شده که این امر منجر به کاهش آب های زیر زمینی و هدر رفت آب های سطحی شده است.
مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی آبفاشهری مازندران با تاکید بر ضرورت برنامه مدون و کارشناسی شده در استفاده از آب های سطحی و رودخانه ها به عنوان منابع پایدار و مطمئن تامین آب، خاطرنشان کرد: از این نکته نمی توان غافل شد که منابع آب های سطحی زمانی به عنوان منابع پایدار محسوب میشوند که از نظر کمی و کیفی مورد محافظت قرار گیرند. سیاست های کلان مدیریتی منابع آب و تلاش در حفظ منابع موجود زمانی نتیجه می دهد که فرهنگ حفظ و نگهداری از مواهب طبیعی از جمله رودخانه ها از سوی ساکنین اطراف این رودخانه ها رعایت شود.
وی با اشاره به اینکه کنترل میزان آب رودخانه ها با استفاده از سدها، بندها و آبگیرها موجب حفاظت کمی این منابع در مقابل سیل و ورود آن به آبهای شور دریا میشود، تصریح کرد: با استفاده از تمهیدات حفاظتی مانند جلوگیری از ورود فاضلاب خانگی، بیمارستانی و صنعتی به رودخانه ها، جلوگیری از ریختن زباله و مواد زائد جامد در حاشیه رودخانه ها وکنترل ورود مواد آلاینده، پاکی رودخانه ها تضمین میشود.
مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی آبفاشهری مازندران، اظهار کرد: آلودگی رودخانه ها علاوه بر تاثیر منفی بر تامین آب در بخش های مختلف موجب شیوع بیماری های واگیر، کاهش سطح بهداشت عمومی و تحمیل هزینه های درمانی، اثرات سوء اقتصادی، تخریب محیط زیست و اثرات منفی در صنعت توریسم می شود. هم استانی ها باید برای حفظ و ارتقاء بهداشت و سلامت خود و حفاظت از منابع آبی پایدار، توسعه استان در بخش های کشاورزی، توریسم، صنعت و نگهداری سرمایه های ملی برای استفاده نسل های آینده تلاش جدی برای حفظ رودخانهها، منابع آبی و پیشگیری از آلوده شدن آن توسط زباله، فاضلاب و پساب کشاورزی به عمل آورند.
وی ادامه داد: شرکت آب و فاضلاب استان نیز در راستای حفاظت از منابع آبی اعم از سطحی و زیرزمینی از بدو تاسیس اقدام به مطالعه و اجرای طرحهای جمع آوری، تصفیه و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای استان کرده است. تاکنون مدل اول تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای بابل، بابلسر، جویبار، نوشهر و چالوس و ساری به بهره برداری رسیده و اگر امکان تامین اعتبار مالی وجود داشته باشد تمامی جمعیت شهرهای نام برده شده در پوشش شبکه فاضلاب قرار میگیرد که در این صورت بخش عمده ای از آلودگی رودخانه های بابلرود، شازده رود، سیاهرود، رودخانه چالوس و تجن ناشی از فاضلاب شهری مرتفع میشود.
مدیر دفتر فنی و خدمات مهندسی آبفاشهری مازندران، افزود: عملیات اجرایی فاضلاب شهرهای آمل، قائمشهر، تنکابن، محمودآباد در حال انجام است و از سال جاری نیز عملیات اجرایی فاضلاب در رامسر نیز آغاز میشود. در صورت ساخت تصفیه خانه در این شهرها، آلودگی رودخانه هایی که در مجاورت شهرهای مذکور قرار دارد کاهش می یابد.
انتهای پیام
نظرات