• سه‌شنبه / ۱ تیر ۱۳۹۵ / ۱۱:۴۳
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 95040100322

تولید شکلات کم چرب با کمک فیزیک

تولید شکلات کم چرب با کمک فیزیک

فیزیکدانان دانشگاه تمپل در فیلادلفیا موفق به طراحی رویکرد تازه‌ای در تولید شکلات شده‌اند که می‌تواند به انواع کم چرب این محصول در آینده منجر شود.

به گزارش ایسنا به نقل از یاهو، فناوری‌های کنونی بر درصد نسبتا بالایی از چربی (40 درصد) برای نگهداشتن شکلات در حالت مایع در زمان تولید تکیه دارند، اما روش جدید نشان می‌دهد که می‌توان این کار را با اعمال هوشمندانه یک میدان الکتریکی انجام داد.

الکترورئولوژیک یک حوزه تحقیقاتی است که با تغییر شکل و جریان ماده تحت تاثیر برق ارتباط دارد. محققان دریافتند که اعمال یک میدان الکتریکی در جهت جریان شکلات مایع، غلظت آن را کاهش و جهت جریانش را تغییر داد. از آنجایی که این میدان، ذرات کاکائو را پولاریزه می‌کند، محققان توانستند این ذرات را درون شکلات تغییر جهت داده و مجددا کنار هم جمع کنند تا آن‌ها را به زنجیره‌های کوتاهی تبدیل کند که به آسانی جریان می‌یابند.

ترکیب شکلات با غلظت کمتر به این معنی است که به حداقل چربی نیاز دارد. محققان دانشگاه تمپل مدعی هستند که رویکرد آن‌ها می‌تواند میزان چربی را از 40 درصد به 32 درصد کاهش دهد. شکلات حاوی چربی کمتر از سلامت بیشتری برخوردار است و کالری کمتری دارد. شکلات‌های پرچرب منجر به چاقی می‌شوند.

این تحقیق که در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شده، اکنون دو درخواست ثبت اختراع آن توسط اداره نشان تجاری و ثبت اختراع آمریکا تائید شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha