• پنجشنبه / ۲۷ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۱:۲۳
  • دسته‌بندی: سیستان و بلوچستان
  • کد خبر: 95031716206
  • منبع : نمایندگی سیستان و بلوچستان

عضو هيات علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان:

گل گل‌فشان‌ها به لحاظ استحكام محكم‌تر از خاك رس است

گل گل‌فشان‌ها به لحاظ استحكام محكم‌تر از خاك رس است

ایسنا/سیستان و بلوچستان رييس دانشكده جغرافيا و برنامه ريزي محيطي دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: جنس اكثر گل فشان‌ها، ‌رس و مالرن است و غالبا در داخل آن ذرات آرژيليت، ‌ماسه سنگ‌هاي گلوكوني‌دار و سنگ‌هاي آهكي گوناگون ديده مي‌شود.

حسين نگارش در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران‌(ايسنا)، منطقه سيستان و بلوچستان، افزود: گل برخي از گل‌فشان فقط از رس و مالرن تشكيل شده و فاقد قطعات سنگي ديگر است و صيقل پذيري و چسبندگي خوبي دارد كه حتي از رس هم بهتر است.

وي بيان كرد: يكي از ويژگي‌هاي گل گل‌فشان‌ها اين است كه گل آن كاملا آماده استفاده است و مثل خاك رس نياز به فرايند طولاني آماده سازي براي كوزه‌گري ندارد.

به گفته وي، طبق آزمايشاتي كه دانشكده هنر دانشگاه سيستان و بلوچستان بر روي اين گل‌ها به عمل آورده است، ترك نمي‌خورد، ‌تاب بر نمي‌دارد، ‌انعطاف‌پذيري خوبي دارد و كمبود حجم پيدا نمي‌كند.

رييس دانشكده جغرافيا دانشگاه سيستان و بلوچستان ادامه داد: در هنگام پخت دماي حدود 700 تا 800 درجه را خيلي خوب تحمل مي‌كند و به رنگ نخودي خام در مي‌آيد و از لحاظ استحكام محكم تر از خاك رس است.

نگارش گفت: اين گل براي نقش برجسته بسيار عالي است و براي مواردي مثل سفال سازي، سراميك سازي، مجسمه سازي ‌و... مناسب است.

عضو هيات علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: گل‌فشان‌ها يكي از پديده‌هاي منحصر به فرد ژئومورفولوژي محسوب مي‌شوند و از منظر بسيار زيبا و ديدني برخوردارند‌.

نگارش افزود: اين پديده تاكنون آن طور كه شايد و بايد مورد مطالعه  عميق و دقيق قرار نگرفته و دنياي پررمز و راز آن هنوز مشحون از ابهامات زيادي است.

وي بيان كرد: گرچه توان و استعدادهايي زيادي در گل فشان ها نهفته است و پيام آور خوبي از وضعيت دروني زمين هستند، اما از لحاظ  ميزان و تركيب گاز، غلظت گل‌، شكل، اندازه، وسعت،‌ خاصيت درماني، نحوه فعاليت،داشتن حباب‌ به قدري با هم متفاوت هستند كه انسان دچار حيرت مي‌شود.

عضو هيات علمي دانشگاه سيستان و بلوچستان گفت: امروزه نبايد به گل‌فشان تنها به عنوان يك پديده طبيعي صرف نگاه كرد، زيرا كه جنبه‌هاي مختلف  كاربردي آن ‌مثل داشتن منابع عظيم نفت و گاز، انرژي ژئوترمال،جذب اكوتوريست،توليد كوزه ،سفال و سراميك خاصيت گل درماني آن را به عنوان يك منبع اقتصادي درآمد زا مطرح كرده است.

نگارش در پايان اظهار کرد: بايد با انجام تبليغات صحيح و كارآمد و در كشور ما نيز با تحقيقات كاربردي در اين زمينه، مردم را با اين پديده طبيعي و  زيبا و در عين حال ‌درآمدزا  آشنا كرد كه تحقق اين امر بدون عزم و اراده ملي ميسر  نيست و توجه خاصي را همراه با  اقدامات عملي طلب مي‌كند.


انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha